Greva, punțile și vacanțele, transport defectuos – printre cele “șapte motive pentru care demnitarii ar trebui să tacă” în preajma Evaluării Naționale, afirmă fostul secretar de stat PNL Mihaela Popa, după mesajele premierului PSD Marcel Ciolacu

6.431 de vizualizări
Foto: Facebook.com
Mihaela Popa, fost senator PNL și secretar de stat la Ministerul Educației, profesoară la Iași, enumeră, luni, “șapte motive pentru care demnitarii, azi, ar trebui să tacă”, în loc să le ureze succes elevilor la Evaluarea Națională. Printre motive – greva prelungită aproape o lună, “deși Guvernul Ciucă avea soluția”, pauzele, punțile și vacanțele care au scurtat timpul de predare, transportul defectuos, numărul mare de profesori necalificați.

Mesajul Mihaelei Popa, cu referințe la guvernul Ciucă, se face auzit după ce, premierul PSD Marcel Ciolacu a fost printre primii care le-au urat succes elevilor la Evaluarea Națională, cu un mesaj politic în care susține că “am luat decizia corectă atunci când am lăsat deoparte discuțiile politice pentru ca elevii să își poată da astăzi examenele la timp”.

  • După cum a semnalat Edupedu.ro, în toată perioada grevei toti liderii politici și oficialii guvernamentali, indiferent de partidul din care fac parte, au mințit public, arătând de mai multe ori că fie nu au fonduri, fie nu pot realiza revendicările profesorilor, pentru că ar fi blocați de PNRR, fie că nu ar fi constituțional să prevadă creșterile din noua lege a salarizării într-o ordonanță de urgență.

Cele șapte motive pentru ca demnitarii “să tacă” astăzi, prezentate de Mihaela Popa în comentariul său:

  • faptul că profesorii și elevii au adus la școală hârtie, cretă etc
  • Săptămâna Verde, Școala Altfel, punțile, simulările, vacanțele au scurtat timpul de predare
  • Transportul defectuos
  • Mulți elevi nu au primit tot anul Laptele și Cornul
  • Greva de aproape o lună
  • Prezența profesorilor necalificați sau pensionari
  • Numărul mare de elevi care nu au mai ajuns să dea Evaluarea Națională anul acesta

Mesajul Mihaelei Popa, integral:


6 comments
  1. Să nu uităm de agresiunile fizice și psihice, care se manifestă atât între elevi, cât și împotriva cadrelor didactice. Se cer statistici din unitățile de învățământ, cu privire la acte de violență, dar și cu măsuri întreprinse de directori, pentru prevenirea/stoparea unor astfel de situații. Pentru ca directorul să,,nu aibe probleme”, nu se raportează astfel de situații. Altfel, atât directorul cât și inspectoratul ,,ar trebui să ia măsuri”. La final, totul se răsfrânge asupra directorului și asupra profesorului.

  2. Dumneavoastra, criticii, de unde stiti ca d.na Popa nu a semnalat aceste lucruri? Sau credeti ca, cu o floare se face primavara? Dumneavoastra ce ati facut pt.a misca lucrurile spre mai bine? Stiti doar sa criticati!

  3. In naivitatea mea, chiar credeam ca voi avea parte de o analiză avizată, documentată, din miezul evenimentelor…

  4. Laptele și cornul mai bine nu s-ar mai da, deoarece nu toți elevii mănâncă, iar munca unui angajat din școală se dublează!
    Suplinitorii, necalificați și pensionarii sunt acceptați în sistem nu de azi sau ieri…, ci și când funcționati dvs la minister….!
    Programele remediale sunt un eșec și niște bani cheltuiți aiurea, deoarece nu primește cel care muncește cu elevul, ci sunt,, coordonatorii de proiect, marii piloși din minister.. ”, care – și iau bani!
    . Săptămâna Altfel era și pe vremea când dvs. ați stat pe scaunul moale de la minister….
    Despre manualele școlare nu vorbiți nimic, unele sunt de aruncat la foc și nici măcar la maculatură?!
    Adică știți că profesorii aduc de acasă hârtie, dar oare nu la fel făceau și pe vremea când dvs ați fost demnitar?
    Despre dispozitivele cumpărate de unii profesori cu bani proprii nu vorbiți, vă e rușine sau nu știți Subiectul acestei propoziții?!
    Sunteți aidoma unei,, doamne invechite de la țară, fără ocupație, care stă cu coatele pe gard și așteptându-și soțul obosit de la muncă , se uită
    peste tot și bârfește pe toți….!
    Diferența e că acea doamnă nu are studii, n-a lucrat în vreun minister, însă o cunoaște doar satul….iar dvs…..
    Urât ce faceți, stimată doamnă!!!
    Un pedagog spunea :,, Omul nu devine om, decât dacă este educat! ”

  5. Doamna Popa, dumneavoastră ați fost secretar de stat în Ministerul Educației din Botswana sau Papua Noua Guinee?
    Cat timp ați deținut aceasta funcție și ce ați făcut pentru a avea mai puține motive să tacă demnitarii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

SURSE Ședința Coaliției pe proiectele de legi ale Educației, joi la prânz. Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Kelemen Hunor și Ligia Deca au stabilit un nou calendar de aprobare după ce toate celelalte din ultimii doi ani au fost până acum ratate

O ședință a coaliției de guvernare a avut loc la joi la prânz la Palatul Victoria, potrivit surselor G4Media.ro Este vorba despre întâlnirea celor trei șefi de partide – Marcel…
Vezi articolul

Eveniment organizat de Edupedu.ro și World Vision România

VIDEO TEXT Dezbatere online: PISA 2022 – fața necosmetizată a școlii / Directorul OCDE pentru Educație, Andreas Schleicher: Diferențele sociale relevate de PISA sunt o provocare imensă pentru România / Ce spun fostul ministru Mircea Miclea, cercetători, profesori și reprezentanți ai mediului de afaceri despre rezultatele și opțiunile României

Rezultatele PISA 2022 arată o conservare a nivelului minim al Educației din România. Circa 49% dintre elevii de 15 ani nu reușesc să aplice cunoștințele de matematică elementară, care ar…
Vezi articolul

Rectorii în funcție la intrarea în vigoare a noii legi pot sta încă un deceniu la conducerea universităților, după ce un amendament PSD votat de toți deputații, cu excepția celor din USR, a eliminat forma propusă de Ministerul Educației din proiectul legii

Actualii rectori care vor fi în funcție la intrarea în vigoare a proiectului legii învățământului universitar vor putea să rămână la conducerea universităților pentru încă două mandate de câte 5…
Vezi articolul