Grevă generală a studenților din Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti, care cer îmbunătățirea condițiilor din cămine și restituirea banilor încasați ilegal de universitate de la studenții din cămin sub pretextul “fond de reparații”

2.512 vizualizări
Campus / Foto: unefs.ro
Studenții din Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti sunt (UNEFS) în grevă generală de astăzi, 23 octombrie. Aceștia solicită îmbunătățirea condițiilor din cămine, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate pentru nefolosirea a 1 milion de Euro din fondul de burse în ultimii 6 ani și restituirea banilor încasați ilegal de universitate de la studenții din cămin sub pretextul “fond de reparații”, conform anunțului postat de Liga Studenților și Absolvenților din UNEFS.

Replica UNEFS la anunțul studenților: „În cazuri justificate, Liga studenților poate declara grevă, în conformitate cu prevederile legale. Până la acest moment conducerea U.N.E.F.S. apreciază că, acesta este declarată cu nerespectarea legii, urmând a face demersurile necesare în vederea stabilirii nelegalității/ legalității de către instanța competenta.”

Liga Studenților și Absolvenților din UNEFS a răspuns că „Universitatea în loc să aleagă calea dialogului constructiv preferă să se folosească de mesaje de acest gen. Studenții merg mai departe în acest demers și noi facem parte din această comunitate academică. Doar uniți în aceeași direcție putem rezolva toate problemele”.

Solicitările studenților din UNEFS: 

1. „Îmbunătățirea condițiilor de trai din căminele UNEFS (apă caldă, fără gândaci, săli de lectură, bucătării utilate, etc);

2. Restituirea banilor încasați ilegal de universitate de la studenții din cămin sub pretextul “fond de reparații”;

3. Restituirea sumelor încasate de la studenți sub forma unui supliment de hrană pentru stagiile obligatorii de la bazele didactice Parâng și Eforie Nord;

4. Identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate pentru nefolosirea a peste 5.000.000 de lei (1 milion de Euro) din fondul de burse în ultimii 6 ani și corectarea erorilor produse;

5. Restituirea sumelor încasate de la studenți prin mărirea taxei de studiu în timpul ciclului de studiu;

6. Respectarea condițiilor contractuale din proiectul POCU/626/6.13/133208 și efectuarea plăților datorate studenților, absolvenților și cadrelor didactice neplătiți de mai bine de 1 an.

Acestea sunt o mică parte dintre problemele semnalate de noi anterior și care nu au primit o rezolvare. Studenții care intră în grevă generală vor semna adeziunea la acest eveniment și nu vor intra la orele desfășurate în universitate (cursuri, lucrări practice, seminarii, stagii). Semnarea adeziunii și participarea la grevă înseamnă prezența dumneavoastră în curtea universității”, se precizează în anunț.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„Tur de forță” în Parlament, pe tema proiectelor de legi ale Educației, cu reprezentanții elevilor, părinților, profesorilor și cultelor, anunțat de președinta Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților: Au fost trimise foarte multe amendamente la minister și nu prea s-au luat în considerare

Marți și miercuri vor fi dezbătute în Parlament proiectele de legi ale Educației, după cum a anunțat Natalia Intotero, președinta Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților. Au fost invitați reprezentanții…
Vezi articolul

Modele de teste la Matematică pentru Bacalaureat 2024, publicate de Inspectoratul Școlar Sibiu. Subiectele propuse elevilor pentru luna ianuarie și baremele în funcție de specializare – descarcă

Modelul de subiect la Matematică pentru Bacalaureat 2024 propus elevilor din Sibiu spre rezolvare în luna ianuarie de către Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) a fost publicat, potrivit unui comunicat primit…
Vezi articolul

China difuzează obligatoriu pe TikTok elevilor chinezi de sub 14 ani conținuturi educaționale, experimente științifice, tururi ale muzeelor și limitează folosirea la 40 de minute pe zi. Analiză Le Figaro despre “cum își protejează China copiii și îi prostesc pe ai noștri cu rețeaua socială TikTok”

Diferențele dintre versiunea chineză a aplicației TikTok și cea internațională au fost semnalate de către publicația Le Figaro. De exemplu, dacă elevii au sub 14 ani, atunci aceștia vor vedea…
Vezi articolul

Bugetul Educației ar urma să fie de doar 2,5% din PIB, spune “pe surse” Federația Sindicatelor Libere din Învățământ. Organizația acuză guvernul că “ignoră dialogul social” și cere intervenția președintelui Iohannis

“2,5% din PIB ar urma, potrivit unor surse neoficiale, să fie bugetul alocat educației în anul 2021  de la bugetul de stat”, scrie, într-un comunicat de presă transmis joi, Federația…
Vezi articolul