Greșeală în barem la Logică și Filosofie – Titularizare 2024, semnalată de profesori: argumentul de la subiectul I este de fapt valid / UPDATE: Baremul corect a fost publicat

3.395 de vizualizări
Foto: © Luba V Nel | Dreamstime.com
În baremul de corectare de la disciplina Filosofie și Logică, comunicare și argumentare de la Titularizare 2024, de miercuri, 17 iulie, există o greșeală, după cum semnalează mai mulți profesori pentru Edupedu.ro. Mai exact, argumentul de la subiectul I, punctul 2, este de fapt valid, spun aceștia, chiar dacă baremul indică contrariul.

UPDATE 17:30 Baremul corectat a fost publicat de Ministerul Educației în arhiva de subiecte și bareme de pe subiecte.edu.ro, fără niciun anunț public despre modificare, după articolul Edupedu.ro. Noul barem pentru disciplina Filosofie și Logică poate fi descărcat de aici.

Baremul, actualizat la ora 17:10 în arhiva .zip de subiecte și bareme:

Inițial, era încărcat în arhivă la 10:02:

Continuarea știrii inițiale: Mai mulți candidați la concursul național de angajare în școli au semnalat pe adresa redacției că baremul precizează că argumentul pentru care aceștia au avut de stabilit validitatea la subiectul I, punctul 2, este nevalid.

Argumentul este de fapt complet valid, potrivit profesorilor de logică consultați de Edupedu.ro, care au spus că nu este niciun motiv pentru care ar putea fi considerat nevalid.

Iată cum arată cerința (sursa):

Se dă următorul argument: În condiţiile în care cererea de autoturisme electrice creşte, preţul mașinilor electrice creşte. Când se scumpeşte energia electrică, creşte şi preţul autoturismelor electrice. Preţul autoturismelor electrice va creşte, întrucât s-a scumpit energia electrică sau a crescut cererea de autoturisme electrice.

După transcrierea argumentului dat în limbaj formal şi evaluarea lui explicită prin utilizarea oricărei metode de evaluare, precizaţi dacă argumentul dat este sau nu este argument valid”.

Iată ce prevede baremul (sursa):

  • transcrierea argumentului dat în limbaj formal – 4 puncte
  • evaluarea explicită a argumentului dat prin utilizarea oricărei metode de evaluare – 5 puncte
  • precizarea faptului că argumentul dat este argument nevalid – 1 punct

FOTO DOCUMENT Subiectul la Filosofie și Logică – Titularizare 2024:

FOTO DOCUMENT Baremul la Filosofie și Logică – Titularizare 2024:

Foto: © Luba V Nel | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
BREAKING Subiectele și baremele de la Titularizare 2024 pentru profesorii de gimnaziu și liceu. Eseu despre poezia lui Nichita Stănescu, cerință pentru candidații la Limba română. Baudelaire – la franceză / Model de test pentru unitatea „Elemente de organizare a datelor” – subiectul III la Matematică
Titularizare 2024. Subiectele și baremele pentru consilierii școlari. Definiți conceptul de dezvoltare, elaborați un test de evaluare continuă – cerințe pentru candidați
BREAKING Subiectele și baremele de la Titularizare 2024 pentru educatorii și puericultorii din grădinițe și creșe, publicate de Ministerul Educației. Eseu de maximum 2 pagini despre relația dintre joc și învățare
ULTIMA ORĂ Subiectele și baremele de corectare de la Titularizare 2024 – Învățători au fost publicate. Candidații au avut de scris un eseu, de minimum 500 de cuvinte, în care să caracterizeze un personaj dintr-o operă ce aparține genului epic

7 comments
  1. De ce nu gasim nicaieri ,dar nicaieri ,un subiect pe Filosofie ,Logica si Metodica ,cap coada rezolvat ? Sau pe Economie si Ed.Antreprenoriala? De ce nu ne lumineaza si pe noi mintile astea stralucite care concep subiectele ,cum ar trebui rezolvate,daca au pretentii atat de mari ,dar ei dau un Barem gresit ?

  2. Bine ca dau niste subiecte pe care nu le stiu nici ei rezolva ! La fel se intampla si la Economie si Ed. Antreprenoriala ,in mai multi ani au fost baremele gresite ! Rusine sa le fie ! Daca ar da ei acuma Titularizarea ,multi dintre ei (cu subiectele pe care ei le-au ales,pe care ei le propun ) nu ar lua nici nota 5 !
    De ce nu dau subiecte accesibile ? De ce trebuie sa se creada ei zmei ?Isi bat joc de cei care dau examene !

  3. E singura disciplina unde au corectat. Chiar nu a mai semnalat nimeni la nici o diciplina? Când modifică denumirea Educației Antreprenoriale care înseamnă activități în construcții și pompe funebre. Tot cei de la Filozofie au inventat denumirile astea și tot ei sunt cei care o predau.

  4. Invalid: un argument care nu este valid . Putem testa invaliditatea presupunând că toate premisele sunt adevărate și văzând dacă este încă posibil ca concluzia să fie falsă. Dacă acest lucru este posibil, argumentul este invalid.

    Pretul auto electrice a crescut pt ca a crescut salariu minim pe economie si TVA. (C)
    NU intruvat a crescut cererea sau pret energie

    mai suna a valid argumentul ca X INTRUCAT A sau B ? x pt ca c

  5. pai “Preţul autoturismelor electrice va creşte, întrucât s-a scumpit energia electrică sau a crescut cererea de autoturisme electrice.” dar poate pretul auto creste pt ca s-a marit salariul minim pe economie, NU întrucât s-a scumpit energia electrică sau a crescut cererea de autoturisme electrice ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Studentul la psihologie David Popovici: Am rămas la o universitate în România pentru că am încredere că sistemul de învățământ românesc poate ajuta și poate începe să investească în tineri și am încredere că putem avea mai multă viziune în sistemul de învățământ

În prima zi de facultate la Universitatea din București, David Popovici își dorește o experiență de student cât mai normală și nu crede că există educație fără sport și sport…
Vezi articolul

Pavel Popescu, vicepreşedinte ANCOM: Am propus o soluţie exagerată – suspendarea temporară a platformei TikTok. Opinia exprimată a fost una strict personală / ANCOM nu poate şi nu va suspenda TikTok

Pavel Popescu, vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), a revenit, joi, asupra ideii de a solicita suspendarea platformei TikTok pe teritoriul României. „Mânat de dorinţa…
Vezi articolul

BREAKING Liceele militare și cele de poliție nu aplică scenariile ca pentru restul școlilor. Redeschiderea sau închiderea lor se face de către ministerele de care aparțin, prevede Hotărârea Comitetului pentru Situații de Urgență

Liceele militare și cele de poliție nu aplică scenariile ca pentru restul școlilor, potrivit Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Organismul recomandă ca redeschiderea sau închiderea acestor școli militare…
Vezi articolul

Cinci ani de închisoare pentru fostul profesor de etică și integritate academică Rudolf Cristian, care a primit mită de la studenți. Instanța i-a interzis să mai fie profesor 5 ani, după executarea pedepsei, și a ridicat sechestrul pentru două lingouri de aur / Decizia nu este definitivă

Profesorul Rudolf Cristian, de la Facultatea de Administrație Publică Reșița, a Universității Babeș Bolyai Cluj-Napoca, a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită…
Vezi articolul

VIDEO „Când am deschis ușa de la cocioaba mea, am văzut-o pe diriga!” Actrița Alina Șerban, mesaj pentru profesorii care pot și sunt sprijiniți acum să creeze în școală un mediu sigur și incluziv pentru elevii lor – campanie de conștientizare Teach for România în proiectul „Segregare pe minus, Diversitate pe plus” (P)

De 10 ani Teach for Romania lucrează în comunități vulnerabile. În parteneriat cu școlile, părinții, elevii, instituțiile publice abilitate, încercăm să creăm un mediu sigur și incluziv în care elevii…
Vezi articolul