Grecia pregătește tăieri de salarii și sancțiuni pentru profesorii care refuză vaccinarea și testarea

1.538 de vizualizări
Foto: © Oleksandr Brylov | Dreamstime.com
Profesorii și educatorii din Grecia care refuză să se vaccineze sau să facă teste regulate anti-Covid înainte de a se întoarce la școală vor avea salariile diminuate și vor suferi sancțiuni disciplinare, potrivit unui proiect legislativ discutat de guvern, transmite publicația ekathimerini, citată de G4Media.ro.

În plus, cadrele didactice vizate vor primi și sancțiuni administrative.

Ministerul Educației din Grecia e responsabil pentru elaborarea actului legislativ al cărui scop e reducerea riscurilor de infectare cu covid a copiilor odată cu terminarea vacanței de vară.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Foto: © Oleksandr Brylov – Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


18 comments
  1. Frecati duda o gramada de luni din an (in vacantele elevilor), nu munciti cel putin 8 ore in fiecare din zilele saptamanii, asa cum este in toate sectoarele economiei private si chiar publice (ex. cu exceptia doctorilor, alta categorie de speciali), vreti o gramada de bani de la stat si mai aveti tupeul sa mai cereti si bani din meditatii (ati indoit bugetele parintilor in perioada asta de pandemie), care sunt la fel de proaste precum orele din clasa….si cand vine BAC-ul sau admiterea la facultate….aruncati vina pe elev (nu aveti simtul responsabilitati, va intereseaza doar banul), dar daca ne uitam la titularizare, un procent important nu au ce cauta in corpul profesoral…..aveti cam multe pretentii pentru ce oferiti elevilor….daca Romania este in momentul de fata analfabeta si indobitocita….sa stiti ca este in mare masura meritul vostru al tuturor educatorilor/profesorilor din tara asta, evident impreuna cu toata gloata de profesori “emeriti”, conectati politic, ce dorm prin inspectoare si minister.

    1. Ce înțelegeți prin ,,grămadă de bani” ?
      Echivalentul salariului unui vânzător debutant la tarabă?

      Da. Atât are un profesor cu gr.2 si 10 ani vechime.
      Cam 2500 lei net.(mai putin de 100 lei pe zi)

    2. Hai ma Gogule, proletar mic, chiar asa? Frecam duda? Urat, foarte urat. Ti s-o trage de la canicula. Chill, man!

    3. Esti total dezinformat, dupa cum vezi mai jos numarul de zile este mult mai mic decat crezi, in plus profesorii nu isi pot lua concediu cand vor iar de plecat undeva nu se pune problema din lipsa baniilor. Daca crezi ca este usor si se castiga bani multi te invit la titularizare iar dupa sa predai la 32 de elevi, pana atunci doar vorbesti sa te afli in treaba.

      Potrivit reglementărilor în vigoare, cadrele didactice au dreptul la 62 de zile de concediu de odihnă, iar aceste zile se pot lua doar în perioada vacanțelor.

      https://www.edupedu.ro/document-concediul-cadrelor-didactice-in-vacanta-de-primavara-ministerul-le-raspunde-sindicatelor-ca-nu-impune-intrarea-in-libere-a-profesorilor-atunci-cand-prezenta-acestora-in-unitatea-s/amp/

    4. Dorim sa nu traim de pe o zi pe alta, crezi ca cerem prea mult?
      Iar pe cei care dorm si stau degeaba, te rog frumos sa ii identifici dumneata punctual. Este usor sa vorbesti urat iar noi avem dreptul sa ne aparam. Nu cred ca ai lucrat de acasa pe banii proprii sau sa faci credit pentru a putea lua un laptop.

    5. Habar nu ai cate veri pierd profesorii invatand pentru examene. Daca tot ai timp liber te poti certa cu politicienii pe promisiunile facute in campanie.

  2. Salariile sunt deja taiate de un an jumatate cu tot cu lege votata in parlament! Din martie 2020, suntem in august 2021, iar acum nimeni nu mai zice nimic.

  3. O stire preluată de la Go4(for) media care la rândul ei citează o sursă obscură ce precizează că e vorba doar de o școală din Grecia. Pe surse Ministerul educației din Grecia ar pregăti un proiect(deci in acest moment nu există nici măcar draftul)
    E clar ce se urmărește cu astfel de știri…
    Stirea corectă
    Profesorii care refuză să se vacineze sau să se TESTEZE pot fi sancționați….

    ,,A high school teacher holds a document stating a negative Covid-19 self-test outside a school at Glyfada suburb, west of Athens, Monday. Home tests have been distributed to teachers and students aged 16-18, as authorities reopened high schools for students in the final three grades on Monday.
    Educators who refuse to be vaccinated or to undergo regular testing for Covid-19…

  4. A zis taieri de salarii și sancțiuni, nu concedierea, cucoana! Dacă zicea concedierea, da, puteai face echivalarea cu exmatricularea în cazul elevilor. Ești profa?!? Și habar n-ai sa echivalezi doua chestii?!? Scarb os. De aia nu vreți voi online, ca se vede ce incapabili și depășiți de situație, sunteți?!? Nici măcar ca ciobanite la oi nu sunteți bune multe dintre voi. Ca la oi, ciobanu păzește oile sa nu își rupă vre-un picior sau ceva, sa nu le mănânce lupii. Dar voi, cadre didactice și copiii, săracii, 45 % dintre ei au fost abuzați la școală într-un fel sau altul:verbal, fizic, sau mai rău.In toate școlile, indiferent ca bune sau rău famate. Sa va fie rușine și de aveți copii, astea incapabilele, sa va dea Dumnezeu la fel, la copii. Si la copii copiilor voștri. 7 generații. Asta e din Biblie. Sigur nu cunoașteți nici asta. Vai de capul vostru, mari cadre didactice. Bleac!

    1. @Părinte scârbit & Gogu (probabil aceeași persoană), este clar că o discuție cu argumente nu se poate purta cu dvs., totuși, mă întreb (retoric) ce frustrări vi se revarsă din subconștient, legate de școală și profesori… Mă îngrozesc la gândul că aveți copii și îi „educați” în spiritul urii și al lipsei de respect, care va avea consecințe nefaste nu asupra profesorilor, ci asupra propriei familii.

    2. @Un părinte scârbit de incapabilii din învățământ@
      Asocierea scolii cu o turma, respectiv profesia de profesor cu meseria de cioban nu e potrivita, si credeti-ma, ma pricep la amandoua. Mai potrivita este politicianul in postura ciobanului care cu ajutorul unor caini dresati special conduce turma lui iubita in prapastie.
      Profesorii se ocupa de copiii oamenilor si nici eu, nici Dumneavoastra nu ar accepta ca copiii lui sa fie numiti mielusi, iar ocrotirea mielusilor, intr-o interpretare mai decenta conform Bibliei amintit chiar de Dumnevoastra, apartine in exclusivitate lui Isus.
      Sa aveti sanatate si Dumnezeul sa va arate drumul catre impacarea cu omenirea!

  5. E doar un proiect așadar…
    La fel ca si cele din Germania si Franța care la votul Parlamentului au fost ciopârțite de amendamente.

    Nu mai induceți panică apriori

  6. Pt a fi echidistanți
    Grecia a vaccinat peste 60% din populație dar rezultatele sunt modeste, nr. de infectări crescând la indicele de la începutul campaniei de vaccinare.

    1.Să înțelegem că redacția susține obligativitatea unui vaccin pentru care studiile definitive se încheie în 2023?
    2.De ce UE e bună doar când copiem 2-3 exemple sporadice dar nu ne înghesuim să copiem și celelalte exemple:
    Condiții de muncă
    Salarizarea
    Materialele didactice
    Fondurile pentru activități extrașcolare?
    3. Toată lumea a pus ținta pe profesori dar incitarea părinților la adversitate față de aceștia NU ține cont că sunt milioane de elevi intre 3 si 12 ani care nu se pot vaccina si pot transmite virusul colegilor/profesorilor?
    4. Redacția nu preia si știrea care cnf. CDC indică că vaccinații poartă aceași încărcătură virală deci pot îmbolnăvi elevii la fel ca cei nevaccinați dacă se îmbolnăvesc?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Studenții ar fi „profesioniști adevărați”. Adina Dragomirescu, directoarea Institutului de Lingvistică al Academiei Române, despre propunerea ca viitorii profesori de limba română să facă un an de licență în plus: Dacă Ministerul Educației ne-ar consulta, în mod evident am putea susține cu argumente studiile filologice de patru ani – INTERVIU

Adina Dragomirescu, directoarea Institutului de Lingvistică „Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti” al Academiei Române, spune că susține propunerea ca licența pentru viitorii profesori de limba română să fie extinsă la…
Vezi articolul

Cadrele didactice cer Guvernului să aplice imediat şi integral Legea salarizării şi să poziţioneze profesorii mult mai sus decât în prezent în grila de salarizare care va fi elaborată anul viitor – Hăncescu, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ

Cadrele didactice cer Guvernului să aplice imediat şi integral Legea salarizării şi să poziţioneze profesorii mult mai sus decât în prezent în grila de salarizare, deoarece educaţia de calitate necesită…
Vezi articolul

Silvia Mușătoiu, directorul Liceului Șincai, nu vrea să semneze contractul modificat de Primar: ”Sigur că vreau să cheltuim banii după bunul nostru plac, bunul nostru plac nu percepe comisioane la contracte”

De când a câștigat concursul de director al Colegiului Gheorghe Șincai din București, Silvia Mușătoiu a confirmat pentru Edupedu.ro că a refuzat semnarea contractului de management administrativ-financiar cu primarul sectorului…
Vezi articolul

INFOGRAFIC Plata profesorilor la examenele de Evaluarea Națională și Bacalaureat 2024. Creșterea sumelor acordate variază de la 5 lei, la 379 de lei și apar funcții noi, în contextul corectării digitalizate – surse

Profesorii vor fi plătiți mai mult pentru participarea la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2024, creșterea variind în funcție de responsabilități, de la 5 lei, la 379 de lei, conform unui…
Vezi articolul

Ce fac contabilul școlii, administratorul, secretarul sau bibliotecarul. Explicații pentru premierul Ludovic Orban într-o scrisoare comună a tuturor sindicatelor din Educație în care-i cer să nu bage în șomaj tehnic personalul administrativ

Toate cele trei federații sindicale din Educație, FSLI, FSE Spiru Harte și Alma Mater, au trimis o scrisoare comună premierului Ludovic Orban în care-i cer acestuia să nu trimită în…
Vezi articolul