Grecia închide colegiile şi liceele ca parte a instituirii unui lockdown la nivel naţional. Grădiniţele şi şcolile primare rămân deschise

1.762 de vizualizări
Foto: Pexels
Grecia a decis, spre nemulţumirea profesorilor, să închidă liceele şi colegiile începând de luni, ca parte a instituirii unui lockdown la nivel naţional pentru cel puţin trei săptămâni în speranţa stopării pandemiei de COVID-19, relatează AFP preluată de Agerpres.

Doar grădiniţele şi şcolile primare vor rămâne deschise în Grecia. Dar pentru cât timp, se întreabă preşedintele asociaţiei profesorilor greci, Thanasis Kikinis. “Judecând după evoluţia virusului”, el s-a declarat “aproape sigur că şi şcolile primare se vor închide în curând”, ca şi la primul lockdown.

Până în prezent, “şcolile funcţionează fără să asigure condiţii sanitare adecvate în sălile de clasă supraaglomerate cu copii”, a declarat el pentru AFP.

“Am alertat Ministerul Educaţiei să se pregătească pentru această situaţie”, a declarat Tsouchlos. “Am cerut clase mai mici de 15 elevi, mai mulţi profesori şi personal pentru curăţenie în şcolile” gimnaziale, pentru a evita închiderea acestora, a spus el.

“”Închiderea şcolilor ne afectează”, deoarece “învăţământul la distanţă nu poate înlocui prezenţa fizică a elevilor în clasă”, a declarat preşedintele Uniunii Profesorilor de gimnaziu, Theodoros Tsouchlos, temându-se că închiderea liceelor şi a colegiilor în Grecia ar putea fi prelungită peste termenul de trei săptămâni.

Pentru acest al doilea lockdown strict decretat în mai multe ţări europene, majoritatea guvernelor au decis să menţină şcolile deschise, precum Franţa, Anglia, Germania şi Irlanda.

Însă, ca şi în primăvară, Grecia a decis să acţioneze preventiv şi să impună ‘cursuri online’ pentru toţi elevii de colegiu şi liceu. În România, au fost închise toate şcolile.

Potrivit preşedintelui Uniunii Profesorilor de gimnaziu, numeroşi liceeni au pierdut deja materie în timpul primului lockdown din primăvară. Cel de-al doilea ar putea crea şi mai multe inegalităţi deoarece numeroşi elevi nu au nici wifi, nici calculator pentru învăţământul la distanţă, a afirmat el.

Peste 700 de elevi au fost testaţi pozitiv la COVID-19 în Grecia săptămâna trecută.

Un profesor de la un liceu din Atena, care nu purta mască în clasă, a fost condamnat miercuri la 12 luni de închisoare cu suspendare


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Nu poți decide închiderea unei școli la nivelul colectivului de părinți de la clasă, spune Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Părinților / Senatorul USR Ștefan Pălărie a cerut ca părinții să decidă când se închid școlile la o incidență de peste 6 la mie

Întrebat ce părere are despre afirmația senatorului Ștefan Pălărie, care a scris pe Facebook că decizia privind trecerea în online a școlilor ar trebui lăsată în mâna colectivului de părinți…
Vezi articolul

Ministrul de Interne anunță capitularea statului în fața drogurilor, după ce le-ar fi spus șefilor din Poliție acum o lună și jumătate că „bătălia cu drogurile la categoria adulţi în momentul ăsta e pierdută”

Ministrul de Interne Cătălin Predoiu a declarat marți într-un interviu la DCNews că le-a transmis șefilor din Poliție acum o lună și jumătate că ”bătălia cu drogurile la categoria adulţi…
Vezi articolul

Dezbatere Edupedu.ro – UiPath Foundation - Brio.ro

VIDEO Raluca Negulescu-Balaci, director executiv UiPath Foundation: În educație nu funcționează intervențiile pe termen scurt, ci exact opusul – intervenții pe termen lung, în așa fel încât elevii să recupereze decalajul educațional

În educație nu funcționează intervențiile pe termen scurt, ceea ce funcționează în schimb este exact opusul – „intervenții pe termen lung, în așa fel încât elevii să recupereze decalajul educațional…
Vezi articolul

“Nu pot să spun că anul viitor alocarea din PIB pentru cercetare în România va fi de 2%”, adică 1% finanțare publică și 1 % privată, spune noul ministru Bogdan-Gruia Ivan / La începutul anului, Nicolae Ciucă și Sebastian Burduja vorbeau despre 1% de la buget pentru cercetare în 2024

Ținta de 2% din PIB pentru cercetare – 1% din bani publici și 1% din zona privată – este “mai mult decât curajoasă”, dar “nu pot să spun că anul…
Vezi articolul