Granturi de un milion de lei pentru proiecte de sprijinire a sănătății emoționale a copiilor și adolescenților din România: #ÎnStareSăAjut (P)

ONG-urile din România care intenționează să deruleze proiecte privind sănătatea emoțională a copiilor și adolescenților pot beneficia de granturi nerambursabile cu o valoare între 30.000 și 175.000 de lei pentru fiecare inițiativă finanțată, în cadrul celui de-al treilea apel de proiecte din acest an, derulat prin programul În Stare de Bine, apel denumit #ÎnStareSăAjut.

Programul În Stare de Bine, implementat în România de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC), este integral finanțat de Kaufland România cu un buget anual de aproximativ un milion de euro și se derulează prin trei apeluri de proiecte organizate în fiecare an. În Stare de Bine este cel mai mare program de granturi private nerambursabile din țara noastră, fondurile puse la dispoziție de Kaufland fiind destinate exclusiv finanțării proiectelor derulate de organizații neguvernamentale care activează în trei domenii: cultură, sport și viață sănătoasă.

Beneficiari: adolescenții cu vârste între 12 și 18 ani din mediul urban mic

Proiectele depuse de ONG-uri în cadrul acestui apel trebuie să vizeze adolescenții cu vârste între 12 și 18 ani din mediul urban mic (localități cu mai puțin de 30.000 de locuitori), în special cei proveniți din grupuri sociale vulnerabile sau care se confruntă cu diverse riscuri socio-emoționale. De exemplu, publicul vizat poate consta în tineri din medii socio-economice defavorizate care se confruntă cu probleme de sănătate mintală, cu antecedente de traume și/sau abuz, cu lipsa sprijinului familial ori social, precum și cei provenind din familii cu istoric de comportamente de risc sau persoane cu acces limitat la servicii de sănătate și educație emoțională. Numărul minim de beneficiari propuși pentru un proiect este de 20.

Propunerile de proiecte trebuie să ofere acces la resurse și activități ce promovează conștientizarea și gestionarea eficientă a emoțiilor, precum și construirea de relații sănătoase, contribuind astfel la prevenirea problemelor de sănătate emoțională în rândul publicului-țintă.

Exemple de inițiative finanțabile pot fi, de exemplu, intervențiile care îi ajută pe adolescenți să identifice și să își comunice emoțiile, esențiale pentru reducerea riscurilor de anxietate și depresie, și care le oferă instrumente practice pentru gestionarea stresului și a emoțiilor negative; acțiuni de voluntariat și implicare comunitară; acțiuni pentru conștientizarea fenomenului de bullying și dezvoltarea de abilități de prevenire și combatere a acestuia; inițiative de informare cu privire la riscurile traficului de persoane și modalitățile în care acesta poate fi prevenit, precum dezvoltarea de abilități emoționale care pot fi un sprijin în fața comportamentelor de abuz și manipulare emoțională din partea agresorilor; activități de combatere a dependenței de social media etc.

Perioada de înscriere: 4 – 8 noiembrie

Durata de desfășurare a proiectelor este de minimum 3 și maximum 5 luni. Proiectele selectate pentru a primi finanțare pot avea ca dată de începere aproximativ data de 15 ianuarie 2025, termenul limită de finalizare a proiectelor fiind 15 iunie 2025.

Propunerile de proiecte pot fi înscrise pe platforma online www.instaredebine.ro, începând de pe data de 4 noiembrie 2024 (ora 9:00) până pe 8 noiembrie (ora 16:00).

Sesiune de informare online vineri, 25 octombrie, de la oa 10.30

Reprezentanții ONG-urilor interesate să afle detalii despre acest apel de proiecte, precum și sugestii despre designul intervențiilor finanțabile, sunt invitați să participe la sesiunea de informare online care va avea loc vineri, 25 octombrie, ora 10:30, live pe pagina de Facebook #InStareDeBine, la acest link: https://fb.me/e/2Dyv9RUo5.

Exit mobile version