Granturi de 5.000 de euro pentru doctoranzii sau asistenții universitari care integrează în predare tehnologii moderne – Bursele ANIS 2024 / Înscrieri deschise de pe 2 septembrie

5.370 de vizualizări
Foto: © Photographerlondon | Dreamstime.com
Tinerii profesori din facultăți – doctoranzi cu ore de predare sau asistenți universitari – pot aplica pentru granturi de câte 5.000 de euro, acordate dacă integrează în predare tehnologii moderne și inovative, din noul an universitar. Înscrierile sunt deschise de pe 2 până pe 23 septembrie, potrivit unui comunicat remis Edupedu.ro.

Este vorba de bursele acordate de Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS), în cadrul programului aflat la a VII-a ediție, conform sursei citate.

„Pentru a fi eligibile, cadrele didactice trebuie să aibă până în 40 de ani, să fie titulari de curs, asistenţi universitari sau doctoranzi și să integreze în cursurile și laboratoarele din anul universitar 2024-2025 tehnologii şi metode inovatoare de predare și să se încadreze într-una dintre categoriile menționate”, se arată în informarea ANIS.

Iar în comunicat se continuă: „Cursurile sau laboratoarele propuse trebuie să facă dovada introducerii noilor tehnologii și/sau a unor metode de predare noi și inovatoare în anul universitar 2024-2025. Cursurile și laboratoarele pot fi nou introduse în anul universitar 2024-2025 sau actualizate în proporție de cel puțin 50% în anul curent sau 60% în ultimii doi ani. Toate criteriile de eligibilitate pot fi consultate online”.

Aplicațiile se pot depune la următoarele categorii:

  • Big Data
  • Cybersecurity
  • Artificial Intelligence & Machine Learning
  • Internet of Things
  • HealthTech
  • Cloud Computing
  • Tech for All (introducerea cursurilor de tehnologie în facultăţi non-IT).
Procesul de evaluare. Pe 7 noiembrie sunt anunțați câștigătorii

Toate proiectele vor trece printr-un proces de evaluare preliminară, în baza aplicației scrise și a unui clip video în care aplicanții vor prezenta elementele inovatoare ale cursului sau laboratorului, potrivit comunicatului de presă.

Cele trei criterii de evaluare sunt: caracterul inovator al cursului/laboratorului și sustenabilitatea lui, structura detaliată ce acoperă obiectivele și materia cursului/laboratorului și metoda, ce se referă la profilul candidatului și utilizarea unor metode inovative de predare. În luna octombrie finaliștii vor susține un interviu cu membrii comitetului de evaluare, iar pe 7 noiembrie se vor decerna granturile pentru proiectele selectate, în valoare de 5.000 de euro, în cadrul Galei Burselor ANIS.

Comitetul de evaluare este format din:

  • Prof. Dr. Lenuța Alboaie – Universitatea Al. Cuza (Facultatea de Informatică)
  • Prof Dr. Răzvan Bologa – Academia de Studii Economice (Facultatea de Cibernetică)
  • Conf. Dr. Cosmin Bonchiș – Universitatea de Vest Timișoara (Facultatea de Matematică și Informatică)
  • Conf. Dr. Radu Gramatovici – Universitatea din București (Facultatea de Matematică-Informatică)
  • Ovidiu Dan – Head of Big Data and Cybersecurity Eviden Romania
  • Prof. Dr. Ing. Vasile Manta – Universitatea Tehnică Gh. Asachi (Facultatea de Automatică și Calculatoare)
  • Ion Moldoveanu – Technology / Program Director – Compliance Technology Deutsche Bank
  • Prof. Dr. Simona Motogna – Universitatea Babeș Bolyai (Facultatea de Matematică și Informatică)
  • Prof. Dr. Răzvan Rughiniș – Universitatea Politehnica București (Facultatea de Automatică și Calculatoare)
  • Prof. Univ. Dr. Ing. Honoriu Vălean – Universitatea Tehnică Cluj (Facultate de Automatică și Calculatoare)
  • Prof. Dr. Radu Vasiu – Universitatea Politehnica Timișoara (Fac. de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale)
  • Conf. Univ. Dr. Ing. Paul Irofti – Universitatea București (Facultatea de Matematică-Informatică)
  • Conf. Dr. Titus Bălan – Universitatea Transilvania din Brașov (Facultatea de Inginerie electrică și știința calculatoarelor).
DOCUMENT DESCARCĂ Comunicatul integral ANIS – Burse 2024:

Foto: © Photographerlondon | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


4 comments
  1. O aiureala de competiție, mai absurdă și lipsită de sens nu cred că se putea. Ce inovativ în predare când vorbim de doctoranzi/asistenți !!
    Efectele incompetenței sunt incomensurabile, mai ales că vorbim de bani publici.

  2. Ma indoiesc de competenta comisiei deoarece la noi toti stiu de toate si in final nimic – este imposibil sa ti pasul cu tehnologia pe toate directiile – prin urmare este imposibil sa faci o evaluare obiectiva a unor proiecte cu un spectru atat de larg.
    Merg pe ipoteza ca toti sunt de buna credinta, bine intentionati dar acestia nu au cum sa aiba o asemenea pregatire multilaterala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitatea Babeș-Bolyai, după discuții cu manifestanții pro-Palestina: toate colaborările în vigoare, cu companii sau alte instituții, vor fi făcute publice / În absența unor sancțiuni ale statului român sau ale Comisiei Europene, măsurile unilaterale ar situa UBB în afara cadrului legal

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca anunță, într-o poziție transmisă după discuții avute luni cu un grup de manifestanți pro-Palestina, că va susține facilități pentru cadrele academice și studenții cu statut de…
Vezi articolul

Studenții vor plăti integral abonamentele STB de transport în București până când noile reguli cu reducerile de 90% sunt publicate, cel târziu pe 15 septembrie / Elevii au în continuare abonament gratuit prin aplicația YouthTB

Abonamentele de transport STB pentru studenții din București sunt disponibile la acest moment numai în valoarea integrală, fără vreo reducere pentru aceștia, anunță Societatea de Transport București (STB) într-un comunicat…
Vezi articolul