GRAFIC Numărul cazurilor de infectări noi înregistrează o scădere pentru prima dată de la începutul valului 4 al pandemiei de Covid-19 în România, anunță cercetătorii de la Universitatea Babeș Bolyai

4.535 de vizualizări
Foto: UBB – FSEGA
România începe o ușoară coborâre de pe platoul valului 4 de infectări cu coronavirus, potrivit cercetătorilor de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor a Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca.

„Săptămâna curentă este prima săptămână a valului 4 când modelul nostru de previziune estimează clar o tendință de scădere a cazurilor noi zilnice, având la baza ei (1) o redinamizare a vaccinărilor, (2) restricțiile impuse de autorități, respectiv (3) reducerea mobilității populației”, scrie în postarea cercetătorilor.

De asemenea, datele oficiale arată o scădere de 2.194 de infectări față de săptămâna trecută când, tot luni, s-au înregistrat 9.187 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6.993 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (Covid-19), dintre care 102 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare, potrivit datelor Grupului de Comunicare Strategică.

Și indicele de infectare pe localități a scăzut în ultima săptămână. Spre exemplu, pe 25 septembrie, cea mai mare incidență era în județul Ilfov (16,95), urmat de București (16,24). Astăzi, Ilfovul are 15,55 și Bucureștiul 13,87.


3 comments
  1. Ce previziune descrescatoare?
    Rata de pozitivitate a testelor SARS-CoV-2 a ramas tot la 25% (24.7% astazi ca sa fiu mai exact), e doar o lipsa de teste. Daca rata ar fi valabila si s-ar face tot 70.000 de teste pe zi cum era inainte am avea tot 17.000+ de cazuri pe zi.
    Inteleg ca nu sunt intr-o pozitie in care sa contrazic cercetatorii specializati in acest domeniu, dar nu inseamna ca pot pur si simplu sa zica ca e un trend descrescator cand rata de pozitivitate a ramas (cu o diferenta neglijabila de 0.1%) neschimbata.

    1. De asta trebuie sa mergi la scoala si sa pui burta pe carte.
      Azi au fost 70.000 de teste cu 15% pozitivare. Multumit ?
      Vaccineaza-te daca ai comorbiditati !

      1. Consider ca personalul didactic ar trebui obligat sa se vaccineze, nu mi se pare corect ca elevii sa faca online doar pentru ca unii profesori refuza sa se vaccineze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Inspecții an școlar 2024-2025. Precizările Ministerului Educației pentru profesorii care urmează să susțină inspecțiile pentru gradele didactice, definitivat, precum și inspecțiile la clasă – document

Precizările referitoare la inspecțiile care se desfășoară în anul școlar 2024-2025 au fost transmise de Ministerul Educației către inspectoratele școlare, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa…
Vezi articolul

DOCUMENT Ministerul Educației atacă în instanță hotărârea prin care CNCD l-a acuzat de discriminare pentru că nu a acordat bursele de clasa a V-a și liceenilor din mediul rural / De un an, acești elevi încă nu au primit bursele 

Ministerul Educației a atacat în instanță decizia Consiliului Național de Combatere a Discriminării, din 16 noiembrie 2022, prin care fusese amendat cu 10.000 de lei pentru că prin ordinul de…
Vezi articolul

PROIECT Sumele pentru elevii olimpici și profesorii lor, crescute la 200 de lei pe zi pentru mâncare și cazare, inclusiv la concursuri și tabere de pregătire a loturilor / Premiile pentru medaliile europene, mărite / Mii de lei și pentru elevii care concurează în echipe la internațional

Ministerul Educației (ME) propune un proiect de norme metodologice prin care sumele alocate pentru cazarea și masa elevilor olimpici și a profesorilor care îi însoțesc să fie crescute la 200…
Vezi articolul