GRAFIC Numărul cazurilor de infectări noi înregistrează o scădere pentru prima dată de la începutul valului 4 al pandemiei de Covid-19 în România, anunță cercetătorii de la Universitatea Babeș Bolyai

4.536 de vizualizări
Foto: UBB – FSEGA
România începe o ușoară coborâre de pe platoul valului 4 de infectări cu coronavirus, potrivit cercetătorilor de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor a Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca.

„Săptămâna curentă este prima săptămână a valului 4 când modelul nostru de previziune estimează clar o tendință de scădere a cazurilor noi zilnice, având la baza ei (1) o redinamizare a vaccinărilor, (2) restricțiile impuse de autorități, respectiv (3) reducerea mobilității populației”, scrie în postarea cercetătorilor.

De asemenea, datele oficiale arată o scădere de 2.194 de infectări față de săptămâna trecută când, tot luni, s-au înregistrat 9.187 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6.993 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (Covid-19), dintre care 102 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare, potrivit datelor Grupului de Comunicare Strategică.

Și indicele de infectare pe localități a scăzut în ultima săptămână. Spre exemplu, pe 25 septembrie, cea mai mare incidență era în județul Ilfov (16,95), urmat de București (16,24). Astăzi, Ilfovul are 15,55 și Bucureștiul 13,87.


3 comments
  1. Ce previziune descrescatoare?
    Rata de pozitivitate a testelor SARS-CoV-2 a ramas tot la 25% (24.7% astazi ca sa fiu mai exact), e doar o lipsa de teste. Daca rata ar fi valabila si s-ar face tot 70.000 de teste pe zi cum era inainte am avea tot 17.000+ de cazuri pe zi.
    Inteleg ca nu sunt intr-o pozitie in care sa contrazic cercetatorii specializati in acest domeniu, dar nu inseamna ca pot pur si simplu sa zica ca e un trend descrescator cand rata de pozitivitate a ramas (cu o diferenta neglijabila de 0.1%) neschimbata.

    1. De asta trebuie sa mergi la scoala si sa pui burta pe carte.
      Azi au fost 70.000 de teste cu 15% pozitivare. Multumit ?
      Vaccineaza-te daca ai comorbiditati !

      1. Consider ca personalul didactic ar trebui obligat sa se vaccineze, nu mi se pare corect ca elevii sa faca online doar pentru ca unii profesori refuza sa se vaccineze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

David Popovici, la întoarcerea în țară de la JO 2024, despre declarațiile-manifest referitoare la condițiile din sportul românesc: Mulți oameni din fruntea țării ar trebui să le asculte mai des / Medaliile, „două bucăți de metal foarte grele pentru care muncești o viață”

Dublu medaliat olimpic la Paris, David Popovici s-a întors vineri în România și a făcut declarații în cadrul unei conferințe de presă susținută la Aeroportul Henri Coandă alături de echipa…
Vezi articolul

BREAKING „Nu suntem la piață și, ca atare, nu operăm cu oferte, nici măcar la mall“, spune Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, despre noile solicitări ale sindicatelor, în timp ce anunță că Executivul va aproba ceea ce le-a oferit acum două zile și profesorii au refuzat: bani de cărți și prime, în loc de majorări ale salariilor

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat că decizia coaliției de guvernare a fost să aplice promisiunile făcute la întâlnirile trecute cu sindicatele. Gestul sfidează cel mai mare…
Vezi articolul

Subiecte și bareme Olimpiada de Limba română pentru elevii de la școlile cu predare în limba maghiară – etapa județeană 2024 / Eseu de 400 de cuvinte despre adolescența ca vârstă a autodepășirii, cerință la clasa a X-a

Subiectele și baremele de corectare pentru Olimpiada de Limba și literatura română (OLLR) dedicată elevilor aparținând minorităților și elevilor români din diaspora au fost publicate pe subiecte.edu.ro. Proba a avut…
Vezi articolul