GRAFIC 1.325 de copii și tineri cu vârste între 0 și 19 ani au fost confirmați cu noul Coronavirus în primele două săptămâni de școală. Reprezintă 17% din numărul total de cazuri la copii de la începutul pandemiei

9.559 de vizualizări
Foto: © Boris Djuranovic | Dreamstime.com
În primele două săptămâni de la începerea cursurilor statistica oficială arată că 1.325 de copii și tineri cu vârste între 0 și 19 ani au fost confirmați cu noul Coronavirus, potrivit datelor oficiale analizate de Edupedu.ro. Numărul cazurilor este în creștere față de perioada anterioară, arată datele autorităților, și cazurile din aceste două săptămâni analizate reprezintă 17% din numărul total de cazuri pe această grupă de vârstă.

Cel mai mare număr de cazuri zilnice din perioada analizată a fost înregistrat pe 24 septembrie, 141 de persoane infectate în grupa de vârstă 0-19 ani. În prima săptămână de școală numărul cazurilor (de luni până sâmbătă) a fost de 564, iar în perioada similară din această a doua săptămână numărul cazurilor a fost 661, cu 97 mai multe.

În graficul interactiv de mai jos puteți de-selecta grupele de vârstă, în așa fel încă să rămână activate doar cele de interes. De asemenea poate fi selectată și perioada de timp analizată. Analiza datelor arată că numărul cazurilor sunt în media ultimelor săptămâni, cu o ușoară creștere pe grupa 0-19 ani.

În total, de la începutul pandemiei, numărul cazurilor înregistrate pe segmentul de vârstă 0-19 ani este 7.797, reprezentând 6% din numărul total de cazuri din România. Cazurile înregistrate în ultimele două săptămâni (14-26 septembrie 2020) reprezintă 17% din numărul cazurilor de pe această categore de vârstă.

Datele folosite în această analiză sunt preluate din portalul datelazi.ro, proiect realizat de organizația Code for Romania, pro-bono.

Foto: © Boris Djuranovic | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil. Pentru școli, elevi și studenți Dreamstime.com oferă 50% reducere la toate planurile, până la sfârșitul lunii septembrie.


3 comments
  1. Nu cred ca reprezinta 17%. Poate 1,7%. Pe de alta parte, statistica este interesanta si utila. Deducem ca aproximativ 1000 de elevi au fost diagnosticati de cand a inceput scoala. Asta inseamna ca cel putin 500 de clase ar fi trebuit inchise (am “aproximat” cu 2 elevi pe clasa). Asta nu se vede in statisticile pompoase date de minister. De fapt am impresia ca cei de la minister si inspectorate, ajutati de prefecturi prin comitetele de urgenta, baga multe cazuri sub pres (vezi cazul de la Cluj cu 4 elevi diagnosticati intr-o scoala, unde se fac presiuni mari ca scoala sa nu fie inchisa–cel putin asta se deduce din declaratiile autoritatiloe, publicate de presa).

  2. OK, au fost confirmați cu Covid și au trecut doua săptămâni. O analiza serioasă ar trebui sa spuna si câți dintre ei s-au îmbolnăvit grav, ce s-a întâmplat în familiile respective etc.
    Altfel, doar panicam populația cu cifre cat mai mari.
    Poate e cazul sa devenim mai responsabili…

  3. Dati de la 0 la 10 ani!! Faptul ca sunt copiii care au probleme din cauza măștilor vi s a adus la cunoștința? Dvs ii îmbolnăviti cu buna stiinta pe cei mici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Studiu: Peste 500 de mii de copii, elevi și studenți au emigrat din România între 2007 și 2017. Capacitatea guvernului de a produce bunăstare pentru cetățeni contribuie semnificativ la decizia de a migra

Numărul studenților, elevilor și copiilor din grupa de vârstă 0-19 ani care au emigrat din România între 2007 și 2017 este de 484.753 de persoane, potrivit unei lucrări publicate în…
Vezi articolul
nivelul calității educației

SONDAJ: Majoritatea elevilor, cadrelor didactice și părinților care au răspuns unui chestionar online consideră că nivelul calității educației este mai scăzut în acest an școlar față de anul trecut

Majoritatea elevilor, cadrelor didactice și părinților consideră că nivelul calității educației este mai scăzut în anul școlar 2020-2021 față de anul școlar 2019-2020, potrivit rezultatelor sondajului online făcut de Fundația…
Vezi articolul