Grădinițele de stat și private intră sub condiția pragului de vaccinare de 60% pentru deschidere fizică / Vezi lista grădinițelor din București și din 18 județe

9.110 vizualizări
Foto: Pexels.com
Grădinițele se vor deschide pentru a-i primi pe copii cu prezență fizică dacă vor avea cel puțin 60 la sută dintre angajați vaccinați, potrivit datelor care se conturează până acum, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru Edupedu.ro. Astfel, și acestea se vor supune condiției de îndeplinire a pragului de vaccinare, anunțat de președintele Iohannis.

Întrebat dacă grădinițele intră și ele sub condiția pragului de vaccinare pentru deschidere cu prezența fizică, ministrul Educației a răspuns: “categoric da”.

„Ordinul comun se aplică pentru toate unitățile de învățământ, de stat și privat”, a declarat Cîmpeanu, întrebat dacă acest prag de 60% de angajați vaccinați pentru a se putea deschide cu prezență fizică va fi aplicat și la stat, și la privat.

Amintim că președintele Klaus Iohannis a anunțat în declarația de presă susținută joi seara, la Cotroceni, că vacanța nu va mai fi prelungită și săptămâna viitoare, iar începând de luni, acolo unde condițiile sanitare o permit, toți elevii și preșcolarii se vor putea întoarce la școală. Însă, de data aceasta, pentru redeschiderea cu prezență fizică a școlii va conta și gradul de vaccinare al personalului angajat.

Tot joi seara, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a transmis pe grupul de comunicare cu presa al ministerului următorul mesaj: „Conform discuțiilor de până acum, se conturează un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului școlii, pentru a funcționa cu prezență fizică. Decizia finală se va anunța mâine, la ora 10:00, la sediul ministerului Educației”.


3 comments
  1. Incredibil.
    Nu mai contează incidenta imbolnavirilor din localitatea reepectiva?
    Asa de dornici sunt parintii sa scape de copii de acasa, in orice situatie epidemiologica?

  2. Trebuie tinut cont de rata de incidenta, peste 3 la mie testare obligatorie in scoli iar peste 6 la mie in online. Daca vor sa considere rata de vaccinare trebuie sa fie de minim 70% cum spun specialistii dar trebuie inclusi si elevii.

    Ce inseamna ca daca rata de incidenta intr-un sat este de 2 la mie iar profesorii nu sunt vaccinati, se face scoala online?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Senatorii au amânat discuția unui amendament susținut de Asociația Elevilor din Constanța privind transportul gratuit al elevilor și vor o nouă comisie / Președinta AEC: Parlamentarii vor avea vacanță. Noi elevii, nu. Avem nevoie de gratuitate pentru a ajunge la școală

Senatorii din Comisia de învățământ din Senat au amânat discutarea proiectului pentru modificarea articolului 83 al Legii Învățământului Preuniversitar nr. 198/2023, care reglementează gratuitatea elevilor la transport, în ședința din…
Vezi articolul

Mircea Miclea: Un profesor excelent vede că este un salariu prost, este inundat de birocrație și totuși el este total diferit. Predarea excelentă e ca un act de iubire. Nu mai ai argumente de ce să o faci, dar o faci și asta te diferențiază

„Un profesor excelent se definește prin contrapoziție. Vede cum e lumea, că este un salariu foarte prost, este inundat de birocrație și totuși el este total diferit. Cred că o…
Vezi articolul

Anton Hadăr, șeful sindicatelor din universitar, la congresul PSD în care Ciolacu și-a anunțat proiectul la Președinție: Noul președinte al României ar trebui să iubească educația în mod real

Noul președinte al României „ar trebui să iubească educația în mod real”, nu doar la nivel declarativ, a spus Anton Hadăr, președintele Federației Sindicale „Alma Mater”, la congresul PSD de…
Vezi articolul

Echipamentele digitale pentru dotarea claselor, pe care primăriile le vor cumpăra cu bani din PNRR, „vor fi calitative, moderne și adaptate vârstei elevilor“, transmite agenția de implementare a Ministerului Educației / Nu este menționat drept criteriu prețul cel mai mic sau produse pe standardul minimal, iar UEFISCDI avertizează că banii rămași necheltuiți nu pot fi folosiți pentru altceva

Criteriile de selecție și achiziție pentru echipamentele digitale și cele pentru laboratoare, din apelul lansat de Ministerul Educației, de 1 miliard de euro, din PNRR, nu ar trebui să fie…
Vezi articolul