Grădinițele au nevoie de investiții pe toată linia, de la infrastructură la salarii, metode de predare și competențele digitale ale angajaților – raport CE privind impactul pandemiei asupra educației timpurii

Foto: © Sergey Novikov - Dreamstime.com

Creșterea investițiilor publice în educația timpurie și îmbunătățirea condițiilor de lucru, a pregătirii și salarizării personalului din acest domeniu se numără printre principalele recomandări incluse într-un nou raport al Comisiei Europene, pe tema efectelor pandemiei asupra educației celor mici, document publicat miercuri. Raportul indică faptul că, în multe țări, acest sector nu a fost suficient susținut, mai ales comparativ cu alte sectoare educaționale, lucru care trebuie remediat cât mai rapid.

Comisia scoate în evidență faptul că, pe baza analizei acțiunilor întreprinse în domeniu pe parcursul pandemiei, în condițiile în care situația a variat mult de la o țară la alta, raportul notează:

Documentul insistă pe nevoia de investiții în domeniu, inclusiv la recomandări, unde menționează această nevoie la capitolul infrastructură, metode educaționale, salarizarea personalului din grădinițe, susținerea financiară a familiilor. Raportul menționează că recomandările se bazează pe analizele și sfaturile exprimate de experți în domeniu, pe parcursul crizei Covid-19.

Principalele recomandări ale raportului CE privind impactul pandemiei asupra educației timpurii:

Guvernanță și finanțare:

Personal:

Învățare:

Raportul integral poate fi consultat aici.

Foto: © Sergey NovikovDreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version