Google Lab deschis în cadrul Universității Politehnica București – resurse pentru studenții care vor să-și dezvolte abilități de programare și dezvoltare de produse digitale

1.299 de vizualizări
Sursa: Google Romania
Google a lansat, vineri, un Google Lab în cadrul Universității Politehnica din București, spațiu destinat studenților “care vor să-și dezvolte abilitățile de programare și de dezvoltare a produselor digitale, precum și celor care vor să devină antreprenori și specialiști în domeniul tehnologiei”. Hub-ul este găzduit de Facultatea de Automatică și Calculatoare a instituției.

Google Lab le oferă studenților “acces la cursuri și workshop-uri, școli de vară, programe de internship, dezbateri și invitați din lumea academică și tehnică, concursuri de tip hackathon și granturi”. Subiectele școlilor de vară programate în următoarele luni: 

“UI/UX, IoT programming, Deep Learning for Computer Vision sau Android Basics in Kotlin, ateliere de codare, îndrumarea studenților de licență în Inginerie pentru a-și finaliza proiectele de diplomă de licență, o serie de granturi pentru studenții la doctorat și master pentru cercetare în domeniile IoT (Internet of Things) și wearables, precum și întâlniri lunare și cursuri în cadrul Software Engineering Career Program”. 

Potrivit unui comunicat de presă, inteligența artificială și tehnologiile emergente vor fi în centrul atenției. Vor fi organizate și evenimente trimestriale Google Tech Talks, cu specialiști ai companiei.

  • Google Lab face parte din programul Atelierul Digital, din cadrul proiectului Grow with Google România. Lansat în 2016, Google  Atelierul Digital a dezvoltat parteneriate cu 15 universități din România, în cadrul cărora a deschis inclusiv huburi pentru dezvoltarea abilităților digitale. În prezent, există 3 astfel de huburi în București (cel mai nou de aici este Google Lab din cadrul Universității Politehnica), și alte 6 in Timișoara, Cluj, Iași și Constanța. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Amfiteatre digitale pentru activitatea din laboratoarele facultăților, platforme de tip Igloo 3D și blended mobility – marile schimbări pentru Universitățile Europene. Sorin Costreie: Acum se creează o rețea de universități de performanță

Universitățile europene care să le permită studenților din București să aibă cursuri cu profesori din Germania, Italia sau Franța intră într-o fază neplanificată, din cauza pandemiei COVID-19. Marea schimbare este…
Vezi articolul

La Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, cinci facultăți din 15 vor avea activități doar față în față, unele vor face online până la limitele maxime admise, la studiile de licență

Cinci dintre cele 15 facultăți ale Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, cu profile deopotrivă teoretice și aplicate, au optat să facă exclusiv față în față activitățile de curs, de…
Vezi articolul
ANOSR

Guvernul a aprobat desființarea specializării „Psihologie” de la Academia SRI. Din toamnă va fi înlocuită cu licența în „Operațiuni de intelligence”, ai cărei absolvenți vor fi „angajați ca agenți operativi” ai serviciului secret / Alte 51 de specializări de la 20 de universități intră în lichidare – LISTA

Guvernul a aprobat joi o hotărâre cu nomenclatorul domeniilor şi al specializărilor sau programelor de studii universitare şi a structurii instituțiilor de învățământ superior pentru anul universitar 2023 – 2024.…
Vezi articolul

Site-ul study-in-romania.ro, pentru studenții străini care vor să învețe în România, a rămas neschimbat din 2002, de când a fost inaugurat. Tot Ecaterina Andronescu era ministru

Scheletele Educației românești bântuie internetul. Dacă un student străin vrea să vadă ce-i propune România în materie de studii superioare, ajunge pe portalul study-in-romania.ro. Acesta este intact, exact ca în…
Vezi articolul