Google anunță schimbări majore în pachetul său pentru educație: Elevii nu vor mai putea intra înaintea profesorilor în ședințe Meet / În Classroom vor putea fi integrate aplicații din surse terțe / Va exista opțiunea de a-i “ține pe mut” pe toți participanții la videoconferință

43.795 de vizualizări
Google Meet / Sursa: blog.google
Google va introduce în lunile următoare peste 50 de schimbări și opțiuni noi în pachetul său de programe pentru educație, care își schimbă numele din G Suite for Education în Google Workspace for Education, a anunțat compania. Schimbările, dintre care o parte sunt determinate din “lecțiile” predării la distanță în timpul pandemiei, vor fi atât de structură, cât și de detaliu, introducând elemente care să răspundă multora dintre problemele punctuale pe care le-au simțit comunitățile școlare în timpul școlii online – cum ar fi imposibilitatea elevilor de a intra într-o ședință Meet înaintea profesorilor.

Astfel, rebranding-ul G Suite are mai multe paliere – ediția gratuită, G Suite for Education, e redenumită Google Workspace for Education Fundamentals, iar G Suite Enterprise for Education este redenumită Google Workspace for Education Plus, trecerea clienților din Enterprise în Workspace Plus făcându-se automat.

Ce schimbări anunță compania pentru Classroom și pentru Meet, schimbări – unele dintre ele aplicate deja, în unele versiuni – care vor fi introduse treptat, cu variații de la o zonă la alta, începând cu lunile următoare:

  • Vor exista instrumente de monitorizare a gradului de implicare a elevilor în timpul cursurilor;
  • Diverse instrumente de predare online din alte surse vor putea fi integrate în Classroom de către profesori;
  • Aplicația Classroom pentru Android va putea fi folosită offline;
  • Elevii nu vor mai putea intra în sesiuni Meet, create din Classroom, înaintea profesorului;
  • Meet va putea fi folosit doar în grupe restrânse, iar mai mulți profesori pot avea simultan statutul de gazdă a sesiunii;
  • Va exista posibilitatea de a “pune pe mut” pe toți participanții la o videoconferință și de a controla când aceștia pot porni microfonul (în caz că profesorul nu dorește să fie întrerupt, de exemplu) – una dintre primele schimbări introduse;
  • Va exista posibilitatea de transcriere a ședințelor;
  • Vor fi promovate reacții de tip emoji.

Compania introduce și schimbări în politica privind stocarea datelor. Dacă, până acum, pentru unele instituții Google oferea spațiu de stocare nelimitat, va folosi un model de stocare la comun pentru unitățile școlare, pornind de la 100TB – politică ce va fi aplicată de anul viitor.


8 comments
  1. O varianta hibrida ar putea fii predarea online si testarea offline la scoala, cu respectarea de norme de siguranta.

  2. Aș vrea ca noi elevii,să primim și o notificare când intră profesorul,nu să stăm și să îi “pândim” !
    Spre surprinderea dumneavoastră nu toți profesorii intră înainte,mai sunt care intră și după 10-15 minute ! 😉

    1. Popescu Andrei, nu spui rău de loc.
      Asta mă deranjează și pe mine, faptul că trebuie să ,,pândim” profesorii când intră. O notificare de acest fel nu ar strica de loc.

  3. As prefera ca elevii sa nu poată accesa alte aplicatii/ site_uri in timp ce sunt pe meet sau în timpul unui test cu google forms.

  4. Propunere pentru platformă profesorii sa si faca orele ,,pe bune” si să fie penalizati pentru ore ,,făcături” de 15-20 minute ,cu link uri educationale atașate,profesori absenți etc …si multe exemple din experientele elevilor si parintilor.

    1. Este foarte probabil să se continuie online, sau oamenii se referă la școlile care sunt în scenariul ROSU.
      Părerea mea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației a scos informatica din aria de discipline STEM prin legea educației Deca-Iohannis. Științele, tehnologiile, ingineria și matematica primesc cu 33% mai mulți bani pentru bursele studenților, facultățile de informatică nu

Nicio facultate cu programe de studii în informatică din țară nu va putea primi cu 33% mai mulți bani pentru fondul de burse și protecție socială per student, așa cum…
Vezi articolul

Microbilog al Universității de Medicină din Iași, despre etapele dezvoltării unui vaccin și ce efect are închiderea școlilor și facultăților în răspândirea coronavirusului: „Mai curând copiii de vârstă mică par să fi înțeles importanța acestor măsuri”

Care sunt principalele diferențe între noul coronavirus și gripa sezonieră, dacă și ce efect au măsurile de închidere a instituțiilor de învățământ, precum și care sunt etapele cercetării și dezvoltării…
Vezi articolul

Florin Cîțu spune că, pentru Ministerul Cercetării și Digitalizării, nu știe dacă Boloș va fi nominalizat: El nu e nici cercetător, nici expert în digitalizare / Aștept să vină colegii cu o propunere, două și cu o fundamentare și vom supune la vot

Președintele PNL, Florin Cîțu, a fost întrebat joi seară într-o emisiune la Antena3 dacă Marcel Boloș este cel care va fi propus ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, având în…
Vezi articolul

Ministrul Educației susține că încurajează inițiativele care aduc educația financiară în mediul rural și consideră „esențială pregătirea continuă a profesorilor” în acest domeniu

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat că, în zonele defavorizate, „oferta curriculară opțională din școli nu este pe atât de amplă pe cât ne-am dori”. Aceasta consideră „esențială pregătirea continuă…
Vezi articolul