Global Fact 7, cea mai mare conferință de fact-checking din lume, transmisă live de Facultatea de Jurnalism a Universității București

109 vizualizări
Facultatea de Jurnalism și Științe Comunicării a Universității din București va transmite live, pe pagina oficială de Facebook, între 22-27 iunie 2020, cea mai mare conferință de fact-checkers din lume – Global Fact 7, eveniment cu tradiție organizat anual de International Fact-Checking Network, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro.

„La conferința Global Fact de anul trecut au fost 240 de participanți din 55 de țări. Anul acesta, la Global Fact 7, pentru că evenimentul este online, vor fi 7 zile de dezbateri online, în loc de 3, vom fi de 4 ori mai mulți. 950 membri ai comunității de fact-checking din 70 de țări s-au înregistrat deja pentru conferință.

Împreună cu partenerii noștri de la Stadeum Group invităm studenții și profesorii pe pagina noastră oficială de Facebook acolo unde vom oferi acces gratuit la dezbaterile și work-shopurile despre cum verificăm informațiile, acuratețea datelor, despre cum prezentăm publicului fapte demonstrabile și mai ales despre cum informăm corect și responsabil publicul într-o epocă a dezinformării și amenințărilor propagandei și manipulării prin fake-news”, a remarcat conf. univ. dr. Antonio Momoc, decanul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării a UB.

„Stadeum Group a trimis mii de solicitări pentru ștergerea numeroaselor pagini fake și postări conținând fake-news doar în ultimul an, numărul lor crescând semnificativ în contextul pandemiei COVID-19.

Acuratețea informațiilor este un subiect sensibil, cu un impact important în viața de zi cu zi. Suntem onorați de parteneriatul cu Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București și de proiectul pe care îl vom construi împreună pentru a reda vocea și credibilitatea adevăraților jurnaliști.

Vor fi numeroase prezentări cu abordări din diferite domenii de cercetare asupra fact-checking. Toate sesiunile vor putea fi vizionate live-stream și sunt gratuite atât pentru studenții FJSC, cât și pentru publicul larg preocupat de metodele prin care jurnaliștii profesioniști verifică faptele, într-o perioadă marcată de infodemie în care dezinformarea și conspirațiile au explodat pe internet”, a subliniat Brian Pike, directorul Stadeum Group, Official Facebook Media Partner.

În cadrul conferinței, desfășurate anul acesta online, având în vedere contextul generat de pandemia de COVD-19, peste 150 speakeri din peste 40 de țări vor dezbate despre demersurile pe care le fac jurnaliștii din întreaga lume pentru verificarea faptelor și a informațiilor.

Din cele 50 de paneluri, 24 sunt gratuite pentru public, live-stream pe Facebook și YouTube. Agenda conferinței virtuale din acest an poate fi consultată aici.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
CIVIS Open Lab

QS World University Rankings by Subject – Universitatea din București anunță că este prima la nivel național în 6 subdomenii de studii și singura universitate din România prezentă în subdomeniile „Lingvistică” și „Fizică și astronomie”

Universitatea din București figurează în trei dintre cele cinci domenii analizate: Arte și Științe Umaniste, Științele Naturii și Inginerie și Tehnologie, conform clasamentului QS World University Rankings by Subject, anunță…
Vezi articolul

Daniel David, președintele interimar al Consiliului Rectorilor: CNR nu a avut și nu a preluat amnistierea plagiatorilor în agenda proprie. Este drept că unii invitați au menționat că în discuțiile publice există unii care susțin un moment T0 asupra plagiatelor

Amnistierea plagiatorilor, într-un moment T0 pentru plagiate, nu a fost pe agenda proprie a Consiliului Național al Rectorilor (CNR), a declarat președintele interimar al organizației. “Este drept că unii invitați…
Vezi articolul

Universitatea Babeș-Bolyai reia cursurile față în față pe 28 martie / Instituția pune față în față “experiența foarte bună” a predării online și recomandările europene cu dorința autorităților naționale: “Nu recomandăm trecerea intempestivă” care poate bulversa semestrul

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va începe activitățile ce presupun prezență fizică pe 28 martie, în urma ridicării stării de alertă, potrivit unei decizii a Consiliului de Administrație, ce urmează…
Vezi articolul