Gindrovel Dumitra, vicepreședinte al Societății de Medicina Familiei, despre începerea școlii: Copiii trebuie să învețe mai ales comportamentul în condițiile epidemiei / La 100 de cazuri școlile erau închise pentru că nu știam cum să ne apărăm de virus, între timp am aflat cum să ne ferim

2.507 vizualizări
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
„Școala trebuie să înceapă. Copiii trebuie să învețe și trebuie să învețe în primul rând comportamentul adaptat condițiilor epidemiei”, a declarat pentru G4Media.ro medicul Gindrovel Dumitra, vicepreședinte al Societăţii Naţionale de Medicina Familiei. El a explicat că, în primăvară, când erau 100 de cazuri zilnice de coronavirus, școlile au fost închise pentru că nu știam cum să ne apărăm de acest virus nou, însă între timp am aflat cum să ne ferim și putem să deschidem școlile.

Gindrovel Dumitra a subliniat că prima premisă este că școala trebuie să înceapă, iar copiii trebuie să învețe.

„Atunci când se vor deschide școlile, primul lucru pe care trebuie să îl învețe copiii nu este materia din programă, ci comportamentul adaptat la epidemie”, a adăugat medicul.

Citește restul pe G4Media.ro.

Foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea


2 comments
  1. Un fel de pseudospital.
    Școala ar trebui sa ofere siguranță emoțională, socială, educațională.

    Dacă îi educăm doar sanitar ,, lăsând programa la o parte” de ce **** îi mai chemăm fizic in școli. Doar ca să creem niște focare.

  2. dl ”gindrovel” e expert în psihologie școlară, socială sau psihologie de grup? Sau e vreun alt fin al ministrului educației? După cum se exprimă pare din familie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sunt 237 de mii de elevi care nu au internet și 287 de mii de elevi care nu au echipamente IT, anunță ministrul Educației / Sunt mai mulți elevi fără acces la educație online decât arăta recensământul oficial primăvara trecută. Datele vin după ce Guvernul a distribuit aproape 250 de mii de tablete și primăriile peste 100 de mii

În momentul de față, după centralizările de până acum, sunt 237 de mii de elevi care nu au avut internet și 287 de mii de elevi care nu au avut…
Vezi articolul