Ghinea, ministrul Fondurilor Europene: Nu va mai crește anvelopa bugetară a salariilor la stat / Educația va primi 3,7 miliarde de euro prin PNRR / În administrația publică revine repartiția funcționarului la instituția care are nevoie de el

1.372 de vizualizări
Foto: gov.ro
Nu va mai crește anvelopa bugetară a salariilor la stat, a declarat de la Guvern ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, după ședința Executivului.

„Legea salarizării în administrația publică: vom avea sporuri foarte limitate și legate de obiective, nu va mai crește anvelopa bugetară a salariilor la stat”, a declarat Ghinea.

Acesta a prezentat succint reformele care sunt programate prin PNRR.

„Pentru Educație avem 3,7 miliarde de EURO și sunt foarte mândru că avem 12% din PNRR pentru Educație, ceea ce este mai mult decât recomandarea făcută de Parlamentul European de 10%. 10.000 de laboratoare vor dota școlile din România, 2.000 de microbuze verzi, peste 80.000 de săli de clasă, dotate cu mobilier, 50 de școli verzi nou construite. Sunt elemente care se regăsesc cu indicatori de performanță în această componentă de Educație care este foarte, foarte avansată și mulțumim domnului ministru Cîmpeanu pentru colaborarea pe care am avut-o împreună pe această zonă”, a spus Ghinea.

Ministrul a mai explicat cum va funcționa examinarea și repartiția funcționarilor publici, după model european:

„Pe partea de administrație publică avem întâi, pilot în 2022 și extins în 2023, un sistem național de examinare a funcționarilor publici pe modelul existent în Comisia Europeană. Adică dai un examen meritocratic ca să intri în corpul funcționarilor publici și de-acolo ești distribuit la instituția care are nevoie de tine. Este o revoluție clară, adevărată, în administrația publică, pe care vrem să o prindem în componenta de Administrație și am clarificat acum cu Comisia Europeana și un calendar de implementare”.

Articolul este în curs de actualizare

Foto: gov.ro


2 comments
  1. Vor fi câteva ,,de poză”
    Una pe județ, in functie de puterea politică a vreunui director.

    Acești bani, pt scoli independente si dotate cu tehnologie de ultimă generație/ 4 ani sunt de fapt PRAF IN OCHI.

    Cele 10.000 de laboratoare ,, ultramoderne” se vor transforma in 1000 dotate cu ce mai e prin depozit, etc.

    Ca de obicei, stilul comunist continuă.
    Nu s-au mai obosit sa facă dezbatere, sa preia propuneri, nimic.
    Nici măcar de fațadă.

  2. Ce inseamna scoli “verzi”? Sunt vopsite in verde sau sunt cladiri independente din punct de vedere energetic cu acces la ultima tehnologie? Daca nu sunt astfel de cladiri, atunci nu sunt “verzi”, si servesc mai mult doar la propaganda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Alexandru Rafila, despre începerea școlii: Simulările trebuie să înceapă de acum / Copiii din aceeaşi clasă trebuie să fie colegi, să discute unul cu celălalt, e nevoie de prezența profesorului / Să nu încercăm să îi transformăm în nişte cititori de tablete / Școlile cu un număr mic de elevi pot avea program normal

Simulările pentru anul școlar care va începe la 14 septembrie ar trebui să înceapă de acum, iar o clasă fizică ar trebui să aibă 15 elevi, spune profesorul Alexandru Rafila,…
Vezi articolul

Olimpiada de Matematică, faza locală, desfășurată online, „s-a finalizat dezastruos”, anunță Radu Gologan, președintele Societății de Matematică, organizatoarea concursului: Vom transmite în două zile modul în care vom repara greșeala / Surse: Platforma informatică folosită a picat, se analizează soluția susținerii fizice sau online a etapei săptămâna viitoare

Olimpiada de Matematică, faza locală, desfășurată online, „s-a finalizat dezastruos”, scrie profesorul Radu Gologan, președintele Societății de Științe Matematice din România, organizatorul din acest an al concursului. Gologan a publicat…
Vezi articolul