Ghid pentru profesori. Ce urmează după publicarea rezultatelor de la Titularizare, când sunt ședințele de repartizare și cui se adresează acestea

9.930 de vizualizări
Foto: © Opolja | Dreamstime.com
Rezultatele de la concursul național de Titularizare 2023 au fost publicate, iar acum urmează contestațiile și apoi publicarea rezultatelor finale pe 26 iulie. Profesorii intră apoi în etapa ședințelor de repartizare. Iată care sunt cele mai importante momente pentru luna august și începutul lunii septembrie din punct de vedere al mobilității din învățământ.

Practic, potrivit metodologiei, acum urmează etapele de repartizare:

Pe 27 iulie are loc repartizarea candidaţilor conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. a) sau 80 alin. (9) din Metodologie, după caz. Adică aici se ocupă posturile titularizabile, cele cu viabilitate peste 4 ani, prin contracte pe perioadă nedeterminată. La această ședință participă candidații care au obținut peste 7 la Titularizare 2023.

Primul articol, 74 alin. (3), lit. a), prevede „repartizarea candidaţilor care au obţinut media de repartizare minimum 7 (şapte), conform art. 64 alin. (8), la concursul naţional, sesiunea 2023, indiferent de statutul acestora, pe posturi didactice/catedre vacante publicate pentru angajare cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată, la nivelul judeţului în care au susţinut proba practică sau inspecţia specială la clasă în profilul postului, indiferent de judeţul în care au susţinut proba scrisă, ierarhizați pe o listă unică, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, cu respectarea condiţiilor prezentei Metodologii; situaţiile excepţionale se soluţionează cu avizul Comisiei naţionale de monitorizare a concursului“.

Al doilea articol invocat, 80 alin. (9), prevede „Repartizarea candidaţilor pe posturi didactice/catedre se realizează în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, în limita numărului de posturi didactice/catedre din lista afișată pentru concurs, cu respectarea condițiilor prezentei Metodologii, în ordinea prevăzută la art. (74). În cazul notelor egale la proba scrisă se aplică prevederile art. 65.“

Iar în ședința de repartizare din 28 iulie participă candidații care au obținut peste 7 la Titularizare 2023, sunt deja titulari, și intră aici pentru detașare prin concurs. Mai participă și candidați aflați pe contract pe durata de viabilitate a postului, care vor ocupa postul pe care sunt angajați, pe perioadă nedeterminată. Ordinea este următoarea:

  1. cadrele didactice titulare, conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. b) din Metodologie;
  2. cadrele didactice titulare, conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. c) din Metodologie;
  3. cadrele didactice angajate pe durata de viabilitate a postului/catedrei rămase cu norma didactică de predare incompletă, conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. d) din Metodologie;
  4. cadrele didactice titulare, conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. e) sau 80 alin. (9) din Metodologie, după caz;
  5. repartizarea cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului/catedrei care au participat la concursul naţional, sesiunea 2023, conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. f) sau 80 alin. (9) din Metodologie, după caz;

Pe 31 iulie are loc reactualizarea listei posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate, iar în perioada 28 iulie – 25 august are loc emiterea și comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedră.

La ședința din 17-18 august sunt repartizate posturile de suplinire, deci prin contracte pe perioadă determinată. În această etapă participă candidații care au luat peste 7 la Titularizare 2023 și care fie nu au reușit să ocupe posturi titularizabile în ședința din 27 iulie, fie pentru disciplina lor nu au existat posturi titularizabile.

În ședința de repartizare din 22-23 august se repartizează tot posturile de suplinire și bineînțeles tot prin contracte pe perioadă determinată. În cele două zile sunt vizați candidații care au obținut note sub 7 la Titularizare 2023, candidați cu note peste 7 din ultimii 6 ani (2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017), candidații cu note sub 7 din ultimii 3 ani (2022, 2021, 2020), candidați pe a doua specializare, conform Anexei 18 din Metodologie.

Metodologia de mobilitate poate fi descărcată de aici:

Foto: © Opolja | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Liderul sindical Marius Nistor: Colegii nu sunt de acord cu oferta Guvernului. Guvernul poate veni cu rectificare bugetară. Negocierea doar de dragul negocierii, repetând aceleași propuneri și venind cu aceleași idei, nu va rezolva situația din Educație

„Greva continuă – este decizia tranșantă a colegilor noștri din unitățile de învățământ preuniversitar, iar vineri va avea loc un nou marș de protest în Capitală. Vom pleca din Piața…
Vezi articolul

Propunerea INSP de intrare în carantină a Bucureștiului și a județului Ilfov nu a fost „validată” de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, condus de Florin Cîțu. În schimb, CNSU a decis ca Ministerul Educației și alte cinci ministere să intensifice acțiunile de control

Propunerea INSP de intrare în carantină a Bucureștiului și a județului Ilfov nu a fost „validată” de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, organism condus de premierul interimar, Florin Cîțu.…
Vezi articolul

Mai multe asociații ale elevilor cer Guvernului să facă “achiziții publice de tablete și abonamente la internet”, pentru școala online, și acuză că “autoritățile au compromis acest an școlar prin tot ce (nu) au făcut”

Patru asociații ale elevilor cer Guvernului “să înceapă în regim de urgență procedura unei achiziții publice de tablete și abonamente la internet”, pentru ca școala online să se deruleze și…
Vezi articolul