Gheorghiță: Peste 8.000 de copii cu vârste de 5-11 ani au primit prima doză de vaccin împotriva Covid-19. Harta centrelor de vaccinare pentru copii

367 de vizualizări
Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com
În total, 8.015 copii de 5-11 ani au primit prima doză de vaccin împotriva coronavirusului, iar de miercuri a început și administrarea dozei de booster, a anunțat joi medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, în cadrul conferinței de presă de la Palatul Victoria.

„În ceea ce privește vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani, sunt 219 centre de vaccinare active care au organizate 329 de cabinete de vaccinare, practic fluxuri dedicate acestei grupe de vârstă. La data de 17 februarie avem 8.015 copii care au primit prima doză de vaccin, iar de ieri a început și administrarea dozei de booster, sunt 594 de copii care au primit și doza de booster. De asemenea, se vaccinează și în cabinetele de medicină de familie. Avem 37 de cabinete de medicină de familie care au solicitat doze pediatrice, 760 de doze au fost distribuite și au fost administrate 95 către această categorie de persoane. (…) De la momentul debutului campaniei de vaccinare, 11,3% din populația de 12-15 ani s-a vaccinat, 33,6% din populația de 15-19 ani”, a declarat Gheorghiță.

Vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani a început pe 26 ianuarie. Se poate realiza şi fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice.

Este disponibil vaccinul Comirnaty, produs de compania farmaceutică Pfizer/ BioNTech, deja aprobat pentru administrarea la populaţia de peste 12 ani.

Harta centrelor de vaccinare pentru copii este disponibilă la adresa https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/.

Comitetul Naţional pentru Coordonarea Activităţilor privind Vaccinarea a precizat că programarea se va efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinţilor sau ale reprezentanţilor legali.

Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

LISTA Un liceu și o grădiniță din Capitală au intrat de azi în scenariul roșu, iar alte 8 unități de învățământ, în scenariul galben, a decis Comitetul pentru Situații de Urgență

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a decis modificarea scenariului de funcționare pentru 10 unități de învățământ, după prima săptămână de școală. Prefectura Capitalei a dat un comunicat, primit…
Vezi articolul

„Ziua libertății” – Liceenii și profesorii sunt invitați să afle care sunt pericolele traficului de persoane, ce înseamnă metoda „loverboy” și faptul că România este țara UE cu cel mai ridicat risc de traficare a minorilor – pe 28 și 29 martie, la Universitatea Româno-Americană / Ambasada Canadei și Ambasada Olandei, parteneri ai evenimentului

Pe 28 și 29 martie 2024, pentru celebrarea Zilei internaționale a libertății, Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică (ECLER), Ambasada Canadei și Ambasada Țărilor de Jos în România organizează…
Vezi articolul

Cei mai mulți români cu studii superioare absolvite sunt în București, 35,2%. La polul opus este județul Vaslui cu 7,2%, care are și cea mai mare pondere a populației șomere – Recensământ

Cei mai mulți români cu studii superioare absolvite sunt în municipiul București și județele Ilfov, Cluj, Timișoara și Brașov. La polul opus sunt județele Vaslui, Călărași și Botoșani, unde ponderea…
Vezi articolul