Gheorghiță: Aproximativ 900 de angajați din învățământ sunt programați în prima zi la vaccinare din etapa specială

1.423 de vizualizări
Valeriu Gheorghiță / Foto: gov.ro
Aproximativ 900 de angajați din sistemul de Educație sunt înscriși astăzi la vaccinare în toată țara, iar în zilele următoare vor fi peste 1000/zi, având în vedere că se deschid mai multe centre până pe 1 martie, a spus medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, care a fost într-o vizită la un centru dedicat profesorilor, în prima zi în care aceștia se pot vaccina în cadrul unei etape speciale care se va încheia pe 10 martie.

„Astăzi sunt aproximativ 900 de persoane programate din personalul didactic. În zilele următoare sunt aproximativ 1000 de persoane în fiecare zi. Ne-am dorit să vedem dacă activitatea decurge normal, dacă lucrurile au fost bine pregătite și dacă personalul are cunoștințe de activitatea care se desfășoară, dacă cunoaștem producerile, instrucțiunile. Din fericire, lucrurile decurg cat se poate de normal. Am stat de vorba cu coordonatorul centrului de vaccinare am considerat că activitatea se desfășoară în condiții bune”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

În cazul în care vor fi profesori care nu apucă să se vaccineze până pe 10 martie, ei vor putea, evident, face lucrul acesta și după etapa specială, a explicat Gheorghiță.

„Personajul didactic face parte din categoria care deservește activități esențiale, ei vor rămâne eligibili pe toată durata campaniei de vaccinare și vor putea să se vaccineze pe toată durata campaniei. Oricând vor dori, vor putea face acest lucru”, a dat asigurări medicul. 

În cazul care o persoană vaccinată își pierde adeverința de vaccinare, aceștia își pot printa dovada de vaccinare din nou, din registrul electronic național al vaccinărilor de la nivelul INSP, a mai explicat Valeriu Gheorghiță.

Etapa specială de vaccinare a profesorilor a început miercuri în 23 de județe. Până pe 10 martie, vor fi vaccinate doar cadrele didactice din învățământul primar, gimnazial, liceal și universitar și tot personalul din creșe din grădinițe, a anunțat ministrul Educației.

În total, 62 de centre de vaccinare se deschid zilele acestea în toată țara, dintre care 42 de locații sunt pentru cadrele didactice din sistemul preuniversitar și 20 pentru cele din universitar, a comunicat marți seara Sorin Cîmpeanu.

În București, la Romexpo, centrele de vaccinare sunt comune pentru preuniversitar și universitar.

Sursă foto: gov.ro

Citește și:
FOTO Peste 100 de cadre didactice au fost vaccinate în regim prioritar până la ora 11:00, la centrele de vaccinare de la Romexpo, din București

1 comment
  1. Cat timp putem sa vorbim liber.
    Daca celelalte categorii ale populatiei au posibilitatea sa isi aleaga tipul de vaccin, in functie de centrul unde se programeaza (trebuie sa se informeze doar), profesorii trebuie prin aceasta campanie ”speciala” sa taca si sa accepte ce li se administraza! Ca de obicei, sindicatele sunt impasibile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

LISTA Numărul de locuri libere rămase în fiecare județ, după repartizarea la liceu 2024. În București sunt cele mai multe locuri, 479. La polul opus este județul Constanța, unde nu mai este niciun loc

Ministerul Educației a publicat lista cu numărul de locuri libere rămase după repartizarea computerizata la liceu 2024. Cele mai multe locuri rămase sunt în București, 479 de locuri, județul Galați,…
Vezi articolul

Studenții și cercetătorii care pregătesc elevi olimpici internațional vor putea primi și ei premii în bani, în funcție de medaliile câștigate – proiect de Hotărâre de Guvern / În prezent primesc stimulente doar profesorii, pentru cea mai mare din distincțiile obținute

Cercetătorii și studenții, dar și „alte categorii de personal” vor putea primi premii în bani pentru medaliile obținute de elevii pe care îi pregătesc la competițiile internaționale, prevede un proiect…
Vezi articolul

Șeful Inspectoratului București spune că anul acesta a găsit planul de școlarizare gata făcut, dar că „anul viitor vom suplimenta locurile la licee, dacă vor fi mai mulți elevi decât numărul de locuri”

Anul acesta, 1.216 elevi care au terminat gimnaziul și au dat Evaluarea Națională au rămas fără un loc la liceu în București, după prima repartizare computerizată. Mai sunt disponibile doar…
Vezi articolul