Germania introduce KulturPass: Tinerii care împlinesc 18 ani primesc 200 de euro pentru a-i cheltui în librării, la teatru și concerte / Măsura își propune să dea un impuls industriei culturale post-pandemie

1.145 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Un sistem similar a fost implementat în Spania în 2021. Schema pilot culturală germană are ca scop încurajarea adolescenților să îmbrățișeze cultura live și să dea un impuls economiei culturale după recuperarea post-pandemică, scrie classicfm.com.

În Germania, aproximativ trei sferturi de milion de adolescenți urmează să primească un „pașaport cultural” din partea guvernului în 2023, pentru a-și reaprinde interesul pentru industria artistică.

„KulturPass” este un program pilot care le va oferi celor care împlinesc 18 ani anul viitor vouchere în valoare de 200 de euro pe care le vor putea cheltui pentru activități culturale, inclusiv în săli de teatru și concerte. Programul a fost anunțat vinerea trecută, în cadrul unei conferințe de presă comune a ministrului german al culturii, Claudia Roth, și a ministrului de finanțe, Christian Lindner.

Programe similare au fost introduse în alte părți ale Europei. În luna octombrie a anului trecut, Spania a anunțat că adolescenții care împlinesc 18 ani în 2021 vor primi o cultură de 400 de euro pe care să o cheltuiască pe orice, de la cărți la bilete la concerte. Franța și Italia au avut, de asemenea, scheme similare, dar cea din Spania a fost prima care a fost implementată ca măsură de reacție la pandemia Covid-19.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.
Citește și:
Susținere pentru elevii de gimnaziu și liceu din Franța: aceștia primesc bani de la stat pentru activități culturale și artistice: pentru bilete la cinema, concert, teatru, muzee, bani pentru cărți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
începerea școlii, predare bilingvă

Împărțirea anului școlar pe module este foarte bună, încheierea unei singure medii, de asemenea, nu cred că ridică niciun fel de problemă, spune un învățător: Consider că săptămâna „Școala altfel” este suficientă, nu cred că trebuia adăugată și „Săptămâna verde”

Un învățător a declarat pentru Edupedu.ro, sub protecția anonimatului, că„ împărțirea (anului școlar – n.red) pe module este foarte bună, încheierea unei singure medii, de asemenea, nu cred că ridică…
Vezi articolul

Ciucă, la ședința Comitetului Interministerial OCDE: După aderarea la NATO și UE, deschiderea perspectivelor de aderare la OCDE este șansa unei noi etape de reforme și alinierea societății noastre la modelul democrațiilor consolidate

Premierul Nicolae Ciucă a condus astăzi prima ședință a Comitetului Interministerial OCDE, al cărui rol este coordonarea negocierilor și transformărilor necesare pentru admiterea României în Organizația pentru Cooperare si Dezvoltare…
Vezi articolul
elaborarea curriculumului de liceu

OFICIAL Școlile și inspectoratele pot angaja experți externi, în afara organigramei, pentru implementarea proiectelor cu fonduri europene / Etapele organizării și desfășurării selecției experților

Școlile și inspectoratele pot înființa posturi în afara organigramei și selecta experți în cadrul echipelor de proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile. Prevederea se aplică proiectelor în care instituția subordonată…
Vezi articolul

Vasile Mihăilă, director de liceu în Constanța: Școlile își vor pierde treptat monopolul în furnizarea de competențe, conținuturi. Vedem cum copiii primesc burse din ce în ce mai ușor, au deja masă caldă – și atunci școala trebuie să devină un hub cu integrare socială și psihologi

Școlile își vor pierde treptat monopolul în furnizarea de competențe, conținuturi, iar directorii de școli trebuie să fie pregătiți să transforme unitățile de învățământ pe care le conduc în huburi…
Vezi articolul