Germania: Elevii vor da la timp echivalentul local al Bacalaureatului, în pofida crizei coronavirusului

14.306 vizualizări
SURSA: pixabay.com
Examenele de sfârșit de liceu din Germania se vor desfășura în pofida faptului că în această țară școlile au fost închise la nivel național în ultimele săpătămâni, în fața pandemiei de COVID-19, au decis miercuri autoritățile, potrivit Deutsche Welle. Decizia vine să pună capăt speculațiilor privind soarta echivalentului german al Bacalaureatului, problemă care a împărțit cele 16 landuri în mai multe tabere – cele care susțin amânarea, anularea sau desfășurarea la timp a acestor examene.

În Germania, învățământul este descentralizat, ceea ce înseamnă că, în general, deciziile privind educația se iau la nivelul fiecărui land. De aceea școlile nu s-au închis, în actuala criză, simultan în toată țara, ci pe parcursul unei perioade mai îndelungate, în funcție de deciziile locale.

DW notează că, în timp ce state precum Schleswig-Holstein doreau anularea examenelor de sfârșit de liceu, altele, precum Hesse, le-au început deja.

Acum, autoritățile au anunțat un acord la nivelul tuturor statelor, ca aceste examene să se desfășoare conform programării. Este vorba despre examenele pentru obținerea calificării “Abitur”, necesare pentru admiterea la universitate.

Potrivit DW, ministrul educației din statul Schleswig-Holstein, Karin Piren, presa pentru anularea examenelor și înlocuirea lor cu o “notă medie” dată de profesori pe baza cursurilor sau a altor teste date pe parcursul ultimilor doi ani. Dar, miercuri, Prien a acceptat ca examenele să se desfășoare, totuși, conform programării, pentru a “da studenților limpezime, să se poată pregăti adecvat pentru examenele” care vor începe în acel stat pe 21 aprilie.


2 comments
  1. Cine nu știe să scrie corect să nu comenteze! Se scrie ” noștri”, nu “noștrii”, cum apare în text!

  2. NAUFRAGIU TOTAL ….in invatamant
    Niciodata nu mi-as fi putut imagina cat de gaunos si putred este invatamantul nostru . Dar nu stiu de ce oare ma mir! Cum ar putea fi altfel cu niste sexagenari sus ramasi , secretare de stat si nu orice, coafate si tapate cu rochii de zenana si rujate la greu apartinand unor vremuri demult apuse . Priviti cata bezmeticeala este acolo in acea cloaca ministeriala de cadre expirate pentru timpurile noastre, care isi dau cu stangul in dreptul nestiind cum sa ajunga la solutii rapide , ferme si sustenabile . Chiar ii vedeti capabili pe acesti ganditori din hartie creponata sa ia niste decizii inteligente in momente critice, cand ei stau in minister ca in jurul unui ceaun cu zacusca de Topoloveni ce clocoteste asteptand nerabdatori vacanta? Au ajuns ca la ruleta sa dea cu zarul daca pot amana cursurile ,sau sa se taie din programa scolara , sau de ce nu inghetarea anului scolar. Pierduti in spatiu. Nu le pasa deloc de elevii Romaniei , ca nu-si termina materia si pica banalele examene . Cu un grad de promovabilitate de doar 40% ce vrea sa insemne? Sudoare , de loc. In loc ca scoala sa creasca exigentele pe elevi,e mai usor sa modifici programa scolara. Gandire profunda a unor cadre numai bune de demis cat mai repede . Atunci cand Cosiliul National al Elevilor a cerut sa se inceapa anul scolar pe 01/ sptembrie, ca nu-i timp suficient de parcurs materia ,datorita vacantelor fara noima , acele doamne tapate de langa ceaunul cu zacusca au sarit ca arse ca nu-s de acord cu aceasta data. Au si ei dreptul la soarele de Techirghiol sau Herculane daca se poate pana la 01/Oct. . Scoala americana si britanica incepe anul sc pe 25 August . Mda, niste aiuriti ar zice ganditorii nostrii. . Stimati ocupanti ai ministerului educatiei , daca nu va treziti la realitate si considerati scoala ca pe un SRL ,unde voi sunteti doar niste prestatori de servicii si alea facute cu lehamite iar elevii niste clienti, tara nu are nevoie de voi .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Pentru prima dată vor fi colectate date și despre cadre didactice „persoane non-binare” care au competențe digitale, potrivit ghidului de formare a profesorilor în pedagogie digitală, pus în consultare de Ministerul Educației

Datele despre cadrele didactice care vor avea competențe digitale la finalul formărilor din apelul „Pedagogie digitală pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar”, lansat de Ministerul Educației în dezbatere, vor fi…
Vezi articolul

Medicii de familie trebuie să ceară doze de vaccin pediatric antiCovid pentru a-i putea vaccina pe copiii de 5-11 ani – anunță Valeriu Gheorghiță, după ce președintele Asociației Medicilor de Familie din București a atras atenția că medicii de familie nu fuseseră luați în calcul pentru vaccinarea copiilor

În cadrul conferinței de presă ce a avut loc după ședința de Guvern de astăzi, 5 ianuarie 2022, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, Valeriu Gheorghiță, a clarificat procedura prin…
Vezi articolul

Elevii din Grecia se întorc în școli, în plină creștere a numărului de contagieri asociată variantei Omicron. În prima săptămână de cursuri, elevii și profesorii vor face trei teste antigen pentru detectarea coronavirusului, în loc de două

Aproximativ 1,6 milioane de elevi și profesori au revenit luni în școlile din Grecia după vacanța de iarnă, în mijlocul unei recrudescențe a contagierilor provocate de noua variantă Omicron, care…
Vezi articolul

Mai multe universități românești se mândresc că au intrat în valul doi, pe locurile 1000+, în clasamentul global QS, care a anunțat încă de acum opt luni elita universităților globale

“Ediția 2021 a QS World University Rankings confirmă performanțele academice și de cercetare ale universităților membre ale Consorțiului Universitaria”, începe un comunicat dat publicității marți dimineață de acest Consorțiu, ce…
Vezi articolul