George Purcaru, FSLI, despre intenția Ministerului Educației de a schimba regulamentul de funcționare a școlilor pentru a permite încheierea mediilor elevilor cu doar două note, pentru întreg anul școlar actual și diluarea procedurii prin care acest lucru are loc: Este revoltător

2.213 vizualizări
Foto: gov.ro
Vicepreședintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, George Purcaru, a declarat la intrarea la discuțiile de la Ministerul Educației, că este revoltător felul în care instituția încearcă să modifice regulile de încheire a mediilor elevilor în plină grevă generală în sistemul de Învățământ.

„Este revoltător acest fapt, că acum se schimbă printr-un proiect de de ordin, un ordin de ministru, având în vedere că majoritatea suntem în grevă“, a declarat George Purcaru.

Poziția acestuia vine după ce Ministerul Educației a publicat marți seara un proiect de modificare a ROFUIP prin care mediile ar putea fi încheiate doar cu două note la fiecare disciplină. Miercuri, 7 iulie, este a zecea zi de grevă generală în școli, protestul de muncă fiind declanșat pe 22 mai, zilele de 1-2 iunie și 5 iunie fiind zile libere legale în sectorul public.

În plus, “situația școlară anuală a elevilor, pe clase, poate fi încheiată fără ca aceasta să fie validată de către consiliul profesoral din unitatea de învățământ”, mai scrie în proiect.

Și profesorul de matematică de la Colegiul Andrei Șaguna din Brașov, Cătălin Ciupală a reacționat vehement legat de momentul ales de minister să facă această mutare: „Nu poți să schimbi un ordin de ministru, în plină grevă, de tipul pumnului în gură”, spune profesorul, într-un interviu pentru Edupedu.ro


2 comments
  1. Și validarea în CA cine o face? Consilierii locali nu dau pe la ședințe de regulă, elevii sunt oricum în ”vacanță” (dacă era elev în clasa a 12-a, oficial a terminat cursurile), părinții nu se sinchisesc, iar cadrele didactice sunt în grevă.

    Rămâne directorul să facă un cvorum singur și să valideze situația – de cine încheiată, până la urmă? Și are cineva curajul să-și asume corigența unor elevi la discipline care Nu sunt predate de director și ale căror medii NU sunt încheiate de profesorul de la clasă?

    Atunci, minister, tot înainte. M-ai scutit de un stres.

    1. Unii directori nu se sinchisesc!
      Transferă atribuții celor care nu sunt în grevă! Răzbunarea…arma prostului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Adolescența în pandemie. Cum își pot da seama părinții și profesorii că adolescentul suferă? Viorica Stoian, Psihoterapeut: Dacă a devenit rebel, e furios și iritat din „te miri ce” sau dimpotrivă, s-a închis în sine, comunică foarte puțin, este timpul să acționeze

“Într-un mediu de interacțiune online sau fluctuant, școală normală versus școală online, adolescenții pot ajunge să nu-și mai conștientizeze în mod corect și realist valorile, competențele și abilitățile”, spune psihologul…
Vezi articolul

Săptămâna Matematicii în școlile din Franța. Explorarea orașului cu ajutorul calculelor, jocuri, întâlniri cu matematicieni pentru elevii de gimnaziu din Republică, conferințe și videoclipuri suport pentru profesori

Toți elevii din Franța au luat parte la activități speciale, între 6 și 15 martie, în programul național ”Săptămâna Matematicii” care s-a desfășurat în școlile din Franța, ca acțiune a…
Vezi articolul

Inspectoratul școlar din Tulcea s-a răzgândit “în unanimitate”: A decis înființarea unei clase de a IX-a cu specializarea Instructor sportiv la liceul din Topolog, deși inițial a respins cererea liceului

Inspectoratul școlar Tulcea s-a răzgândit “în unanimitate” și a decis pe 8 februarie că Liceul Tehnologic Topolog poate înființa o clasă de a IX-a cu specializarea „Instructor Sportiv”, pentru anul…
Vezi articolul