Generator de orar, asistent personal AI pentru directori și o nouă condică de prezență, printre inovațiile Adservio pentru noul an școlar 2024-2025 (P)

2.697 de vizualizări
Foto: Adservio
În era digitalizării accelerate, Adservio continuă să fie liderul platformelor de management educațional din România. La începutul acestui an școlar, venim cu o serie de noutăți și inovații care ușurează și mai mult munca directorilor, profesorilor, relația dintre școli, elevi și părinți. Dezvoltăm aceste lucruri în baza feedback-ului constant pe care îl avem de la utilizatorii noștri, pentru a-i ajuta să-și împlinească menirea de profesori. Totodată, ne onorăm statutul de inovatori în domeniu, pe care l-am inițiat acum 16 ani, și adaptăm cele mai noi tehnologii la nevoile reale ale școlilor românești.

Adservio introduce în acest an un Generator automat de orar, integrat cu restul platformei, care ușurează substanțial modul în care sunt planificate orele de curs în școli. Acest instrument simplifică și eficientizează procesul de creare a orarelor, eliminând complexitatea și timpul consumat de această activitate esențială.

Generatorul automat de orar simplifică planificarea orelor de curs

Cu o interfață extrem de intuitivă și ușor de utilizat, școlile vor putea configura rapid orarul, integrând fără efort toate informațiile necesare despre clădiri, săli, profesori și intervale orare. Generatorul de orar este integrat cu Calendarul tuturor conturilor (elevi, profesori, părinți) și economisește timp prețios utilizatorilor. Oferă o flexibilitate sporită, permițând afișarea orarului în diferite formate, adaptate nevoilor fiecărui utilizator.

Mai mult, orarul poate fi descărcat în format PDF, direct din platformă, fiind astfel accesibil oricând, de pe orice dispozitiv. Această funcționalitate va deveni, în viitor, disponibilă și ca un instrument separat, oferind astfel o valoare adăugată instituțiilor de învățământ care doresc o soluție dedicată pentru gestionarea orarului.

Inteligență artificială pentru directori și părinți permite luarea unor decizii mai bune

Părinții și directorii de școli vor beneficia de o asistență personalizată fără precedent, grație noilor funcționalități bazate pe Inteligență Artificială introduse în Adservio.

Asistentul Personal cu IA pentru directori este o premieră absolută pentru educația din România, lansată de Adservio. Acest asistent digital analizează zilnic și săptămânal date esențiale despre activitatea școlii, cum ar fi numărul de absențe nemotivate, comportamentul elevilor sau alte aspecte administrative, și le prezintă directorilor într-un limbaj natural, ușor de interpretat.

E ca și cum cineva ar munci non-stop pentru director și îi prezintă în fiecare dimineață o situație clară cu tot ce se întâmplă în școală. Astfel, conducerea unității poate lua decizii mai informate și rapide, bazate pe o înțelegere clară și detaliată a situației din școală.

Raportul săptămânal pentru părinți cu Inteligență Artificială (IA) este o altă funcționalitate inovatoare, care oferă o analiză detaliată și clară a evoluției educaționale a copiilor. Cum facem asta? Transformăm datele complexe cu ajutorul Inteligenței Artificiale în informații accesibile și ușor de înțeles. Acest raport, generat automat săptămânal, în limbaj natural, le permite părinților să înțeleagă mai bine performanțele și comportamentul copilului lor la școală, oferind astfel posibilitatea de a interveni acolo unde este necesar.

Mai multă eficiență administrativă și flexibilitate financiară

Pentru a sprijini și mai mult eficiența administrativă, Adservio introduce o serie de actualizări și îmbunătățiri care vor facilita activitatea personalului didactic și a echipelor de conducere. Noua versiune pentru Condica de prezență oferă acum o imagine de ansamblu mult mai clară și detaliată asupra prezenței personalului școlar, permițând o gestionare mai eficientă a resurselor umane. Această condică modernizată este accesibilă direct din platformă. Informațiile pot fi exportate și descărcate în format PDF, oferind astfel o flexibilitate sporită în administrarea datelor.

Pe lângă aceste funcționalități majore, Adservio continuă să îmbunătățească și alte aspecte ale platformei, introducând Modulul de generare de diplome, care facilitează recunoașterea și celebrarea succeselor academice ale elevilor. Acest modul permite generarea rapidă și personalizată a diplomelor, oferind școlilor posibilitatea de a utiliza șabloane predefinite pentru diferite tipuri de diplome, de la diplome de excelență și premiere, până la diplome de absolvire a învățământului gimnazial sau liceal, în conformitate cu cele oficiale, recunoscute de Ministerul Educației.

De asemenea, îmbunătățirile aduse Modulului Financiar oferă opțiuni avansate de gestionare a profilurilor de facturare și configurare TVA, adaptate nevoilor specifice ale fiecărei grădinițe sau școli private. Aceste actualizări permit o administrare mai ușoară și mai eficientă a aspectelor financiare, contribuind la o mai bună organizare a unităților private de învățământ.

Modulul Wellbeing monitorizează starea de bine a elevilor

O altă noutate absolută în acest an școlar, adresată elevilor și părinților, este lansarea Modulului Wellbeing. Este o inițiativă care pune sănătatea emoțională a elevilor pe primul plan. Acest modul este destinat monitorizării stării de bine a elevilor, oferind părinților posibilitatea de a alege un instrument puternic pentru a înțelege mai bine factorii care influențează starea copiilor.

Prin intermediul acestui modul, elevii pot marca zilnic starea lor de bine, semnalând părinților eventuale situații delicate. Modulul generează rapoarte detaliate, disponibile pe platforma Adservio și vor permite părinților să intervină la timp în cazul situațiilor care necesită atenție, îmbunătățind astfel starea de bine a copiilor și performanța lor școlară. Un panou digital va centraliza toate aceste informații într-un singur loc, oferind o imagine completă și ușor de interpretat.

În plus, platforma va pune la dispoziție elevilor resurse educaționale, articole și videoclipuri specializate pe teme de mare interes, precum: gestionarea stresului, bullying-ului, a emoțiilor și conflictelor la școală, nutriție, calitatea somnului etc. Aceste resurse ajută părinții să abordeze proactiv preocupările legate de sănătatea emoțională a copiilor lor.

Adservio își reafirmă angajamentul pentru excelența educațională în România

Cu acest pachet de funcționalități inovatoare, Adservio continuă să își consolideze poziția de lider în digitalizarea educației din România, oferind soluții eficiente, care răspund nevoilor complexe ale comunităților școlare. E o reafirmare a angajamentului de a sprijini fiecare elev, profesor și părinte în drumul către excelență educațională. Platforma noastră simplifică procesele administrative pentru a crea un mediu educațional mai sănătos, mai informat și mai conectat.

Rămânem principalul partener de încredere al școlilor din România, continuând să inovăm și să aducem soluții care onorează angajamentul nostru de a aduce evoluția în educație.

Vă doriți să beneficiați de aceste noutăți? Contactați echipa Adservio pe formularul: https://edu.adservio.ro/noutati-adservio și aflați cum puteți introduce în școala dumneavoastră inovațiile din educație!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Barcari, 7 aprilie: Asigur întregul personal din învățământul preuniversitar că drepturile salariale nu vor fi diminuate, nu vor intra în șomaj tehnic/Orban, 9 aprilie: Personalul administrativ din învățământ va intra în șomaj tehnic, cu 75% din salariu

Secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar din ministerul Educației, Luminița Rodica Barcari, declara pe data de 7 aprilie, în conferință de presă, de la aceeași masă cu ministrul Educației, Monica…
Vezi articolul

Material susținut de ViewSonic

Digitalizarea oferă oportunitatea de a combate inechitatea în educație. Profesorii trebuie să fie instruiți pentru utilizarea noilor tehnologii și echipamente, pentru ca acestea să își îndeplinească funcția, spune Valentin Spătaru, reprezentant pentru România și Bulgaria al unei companii din domeniul EdTech

Întârzierea majoră pe care România o marchează la capitolul digitalizare în Educație și în dezvoltarea competențelor digitale pentru copii și profesori este privită ca o oportunitate de investiții de către…
Vezi articolul
Concursul de directori la București

Profesorii primesc vaccinare gratuită și un set de analize medicale, plus două salarii minime brute, 4.460 de lei în acest an, pentru cursuri de formare și materiale didactice – Lege aprobată de Senat, trimisă la promulgare

Profesorii primesc anual două salarii minime brute, echivalentul sumei de 4.460 de lei în anul 2020, bani destinați cursurilor de formare și materialelor didactice, asta revede legea de aprobare a…
Vezi articolul

Fiecare dintre cei 100.000 de profesori care vor fi formați în pedagogie digitală trebuie să facă cel puțin o resursă educațională deschisă de tip RED, potrivit Ministerului Educației

Toți cei 100.000 de profesori care vor fi formați în pedagogie digitală trebuie să elaboreze o resursă educațională deschisă de tip RED, potrivit Ministerului Educației, care răspunde la cele mai…
Vezi articolul

DOCUMENT Selecție a profesorilor pentru evaluarea proiectelor de manuale școlare, clasele I, a II-a și a VI-a, realizată de Centrul Național de Evaluare. Calendarul apelului și ce condiții trebuie să îndeplinească candidații

Selecția cadrelor didactice, pe discipline, cu statut de experți cooptați, în vederea evaluării proiectelor de manuale școlare pentru clasele I, a II-a și a VI-a, este realizată de către Centrul…
Vezi articolul