Gabriel Liiceanu: Este stupefiant că președintele României socotește că e normal să aibă doi plagiatori în Guvern

362 de vizualizări
Gabriel Liiceanu / Foto: © Marian Mocanu | Dreamstime.com
Scriitorul și filosoful Gabriel Liiceanu a declarat pe fondul acuzațiilor de plagiat la adresa ministrului Cîmpeanu, din articolul jurnalistei Emilia Șercan: „Problema nu este în curtea ministrului educației, nici în curtea premierului, toată povestea asta e deja în curtea președintelui României. Faptul că el poate să socotească normal să aibă doi plagiatori în Guvern, intrând în cursele electorale cu proiectul «România educată», este stupefiant”, a declarat Gabriel Liiceanu pentru Libertatea.
  • Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, întrebat marţi la Arad despre acuzaţiile de plagiat, că aceia care le lansează „sunt un fel de habarnişti în domeniul educaţiei” şi că îndrumătorul de lucrări practice pe care şi-a pus semnătura „a fost realizat foarte profesionist, respectând toate regulile, în interesul studenţilor”. – detalii aici
  • Anterior, Ministrul Educației se apără spunând că ar fi vorba despre un material “fără ISBN” și a acuzat o intenție politică pentru respectiva anchetă, anume “blocarea” legilor educației: acțiunile “au un unic obiectiv, dacă sunt puse în balanță: blocarea legilor educației”, a spus el.

Scriitorul Gabriel Liiceanu spune că nu înțelege cum este posibil ca președintele Klaus Iohannis să nu aibă nicio reacție în fața unor acuzații atât de grave. „Cum poate președintele României să stea și să-și dea binecuvântarea pe această situație care ne aruncă în brațele rușinii Europei? Tăcerea în acest caz este o binecuvântare. Iar la o conferință de presă, dacă o să apară, o să vă dea răspunsuri de genul: «Dar nu depinde de mine, depinde de partidele politice, depinde de minister, depinde de Parlament». O să plimbe mingea în altă direcție”, a mai punctat scriitorul Gabriel Liiceanu pentru Libertatea.

El a adăugat că „E foarte grav ce se întâmplă. Într-o societate sănătoasă, într-o democrație matură, și-ar da demisia în două clipe”.

Amintim că decanul Facultății de Științe Politice a Universității din București, Cristian Preda, intră în grevă japoneză în acest context: „E inacceptabil să avem un ministru care a plagiat și care-i apără pe plagiatori”. Cristian Preda a spus că le va explica studenților, la debutul fiecărui curs, că e inacceptabil “să avem un ministru care a plagiat și care-i apără pe plagiatori“. – detalii aici

În această dimineață, mai multe persoane au protestat în fața Ministerului Educației. I-au cerut demisia lui Sorin Cîmpeanu, acuzat de plagiat. – detalii aici

Foto: © Marian Mocanu | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Dezbatere online despre plagiat, vineri, organizată de profesoara de filosofie Dana Jalobeanu și de jurnalistul Petru Clej, în contextul noilor acuzații de plagiat la adresa ministrului Educației: “Ce le spunem studenților despre plagiat?”


1 comment
  1. Sper ca decidentii in academic sa nu faca eroarea de a amesteca nivelurile de educatie. Studentii care pot sa faca cursuri si laboratoare online se pot pregati mai usor pentru a se integra in societate, nu vor fi ”roboti” obositi, plictisiti. astfel li se arata respect si protectie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Ordinul privind organizarea cursurilor pe timp de pandemie

Reprezentanții elevilor, despre reorganizarea agenției care acreditează și evaluează extern toate școlile: Desființarea acestei instituții sau reducerea atribuțiilor sale ar crea un precedent foarte periculos

Reprezentanții elevilor nu sunt de acord cu modificarea atribuțiilor Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP), modificări cerute recent de Asociația Școlilor Particulare, spunând că „ar crea…
Vezi articolul

Florin Pogonaru, Asociația Oamenilor de Afaceri, către ministrul Educației: Trebuie să vă asumați politic testarea competențelor la elevi și la profesori. Ni s-a spus de către guverne succesive că asta e risc politic

Asumarea testării reale pentru pentru competențe digitale a elevilor și a profesorilor, a fost cerută de Florin Pogonaru, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din România, Monicăi Anisie, ministrul Educației, într-o…
Vezi articolul