G4Media: Bilanț negru pentru cercetare – nici un proiect românesc nu a primit finanțare din linia de 600 de milioane de euro a UE

599 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Nici un proiect de cercetare din România nu a câștigat concursul de finanțare cu fonduri europene lansat de European Research Council, un organism public pentru finanțarea cercetărilor științifice și tehnologice efectuate în cadrul Uniunii Europene, scrie G4Media.ro. Lista celor 301 proiecte câștigătoare e dominată de marile universități și centre de cercetare din UE, Elveția și Israel, potrivit unui comunicat al instituției.

România e printre țările cu zero proiecte alături de Bulgaria, Slovenia, Slovacia ori Malta. Țările cu cele mai multe proiecte finanțate sunt Germania, Marea Britanie și Franța.

Linia de finanțare e în valoare de 600 de milioane de euro și e parte din programul Horizon 2020 al Comisiei Europene.

Citeşte articolul integral pe G4Media.ro

FOTO: pixabay.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Războiul cercetătorilor: Ucrainenii cer jurnalelor de știință să-i boicoteze pe autorii ruși, Rusia plănuiește să renunțe la regula ca cercetătorii săi să publice în reviste internaționale – analiză Nature

Majoritatea publicațiilor științifice internaționale continuă să ia în considerare cercetări indiferent de naționalitatea autorilor, însă războiul din Ucraina intensifică presiunile asupra editorilor, relatează revista Nature. Mai precis, în timp ce…
Vezi articolul

Ministerul Educației abuzează de GDPR ca să-i protejeze pe plagiatori și mediocri: tezele de doctorat din 2016 până în prezent vor fi făcute publice doar dacă autorul e de acord / Legea educației: “Teza de doctorat este un document public”

Ministerul Educației invocă în mod abuziv reglementările privind protecția datelor cu caracter personal (GDPR) și își încalcă propria Lege de funcționare, pentru a stopa publicarea integrală a tezelor de doctorat.…
Vezi articolul

EXCLUSIV Rezistența la “enormele presiuni politice” este principala “problemă” a funcționării CNATDCU – acuză 8 membri ai conducerii instituției și Adrian Miroiu, președintele comisiei care ar fi trebuit să analizeze acuzația de plagiat adusă premierului Ciucă. Profesorii se solidarizează cu vicepreședinții Dumitru, Andruh și Banabic

Opt membri ai Consiliului General CNATDCU – conducerea instituției care soluționează plagiatele – își afirmă susținerea față de vicepreședinții forului, Mircea Dumitru, Marius Andruh și Dorel Banabic, și vin cu…
Vezi articolul