FSE Spiru Haret cere ministrului Educației să nu cheme la școală profesorii sau angajații din grupele de risc și să nu pună școlile să cumpere materiale sanitare, ci primăriile

7.817 vizualizări
Marius Nistor / Foto: ISMB.ro
Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” cere ministrului Educației, Monica Anisie, să nu cheme la școală profesorii sau angajații din grupele de risc și să nu pună școlile să cumpere materiale sanitare, ci primăriile, potrivit unei adrese primită de Edupedu.ro.

Reprezentanții sindicatului solicită ministrului să reglementeze „imperativ neparticiparea la activităţile de pregătire din perioada 2-12 iunie 2020 şi la examenele naţionale a acelor salariați care se încadrează în grupele de risc, astfel cum au fost acestea definite de specialişti (persoane vârstnice sau cu comorbidități preexistente etc.)”

Asta pentru că în Ordinul comun al ministrului educaţiei şi cercetării şi ministrului sănătăţii nr. 4220/769/08.05.2020 pentru stabilirea unor măsuri de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 în unităţile/instituţiile de învăţământ – nu este prevăzut acest lucru, din contră, școlile sunt obligate să trimită până joi listele cu angajații care participă la recapitularea din 2-12 iunie și la examenele naționale, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro.

”Supunem, totodată, atenţiei dumneavoastră dispoziţiile art. 4 din ordin, potrivit cărora inspectoratele şcolare verifică respectarea de către  unitățile de învăţământ a normelor instituite privind asigurarea materialelor de igienă şi de protecţie sanitară, necesare atât pentru elevi, cât şi pentru salariaţi. Înțelegem de aici că unitățile de învăţământ sunt cele responsabile de asigurarea respectivelor materiale, iar nu autoritățile locale şi sanitare – aşa cum se discutase iniţial. Apreciem că şi cu privire la acest aspect se impun precizări suplimentare, respectiv reglementări care să instituie în sarcina autorităților administraţiei publice locale asigurarea materialelor de igienă şi protecţie sanitară în unitățile de învăţământ”, mai scriu sindicaliștii FSE.

Descarcă de aici solicitarea FSE Spiru Haret

FOTO: ismb.ro


5 comments
  1. Dar pe copiii de 13-14 ani cu afecțiuni din grupa de risc, cum ii cheamă la examene, sa stea cu masca la gura, timp de 3_4 ore, pe temperaturi de 30 de grade, intr-o clasa care miroase a biocide și clor ca la spital?? Vi se par condiții normale pentru copiii cu asm, alergii, insuficienta respiratorie sau insuficienta cardiaca???

  2. Va aduc aminte ca pe 8 martie au fost anunțați DIRIGINTII sa asigure materiale dezinfectant ptr clasele lor. Asa se pregatea venirea pandemiei. Sa nu care cumva… ca nu mai vede nasu’ p-a finei.

  3. Cum spuneam despre organizare,,nula, deja au inceput sa arunce pisica unii in cureta altora..si stai, ca au zis ca prof trebuie sa vina voluntari..la examene..sa fim seriosi…vai de copii!

    1. S-o creada ei ca eu cu 4 operatii la activ si comorbiditati si bolnav cronic cu 15 mii de boli in casa, calc mai mult decat la incheiat medii si condica.Si asa e prea mult.Inchidem scolile, dar chemam aiurea-n tramvai oamenii ca sa ii infectam.Ca mor eu, mor eu.Dar cum as trai cu vina ca mi-am omorat un parinte, pentru ca stiu bine ca nu ar rezista la o infectare.Sindicatele dorm? FSLI, FEN, CE FACETI??? Va platim!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
elaborarea curriculumului de liceu

Până pe 29 septembrie, profesorii se pot înscrie în grupurile care fac subiectele pentru Evaluările Naționale, Bacalaureat, Titularizare și Definitivat în anul școlar 2024-2025. Condițiile de selecție, publicate de CNPEE

Profesorii se pot înscrie în grupurile de lucru care vor face subiectele pentru Evaluările Naționale, Bacalaureat, Titularizare și Definitivat în anul școlar 2024-2025, până pe 29 septembrie, iar în perioada…
Vezi articolul

UPDATE Întâlnire cheie de la Guvern, cu premierul Ciolacu, sindicatele profesorilor, miniștrii Educației, Muncii și Finanțelor, pentru „stabilirea modalității de majorare a salariilor” în școli și universități din 1 ianuarie 2024

UPDATE: Guvernul a anunțat că s-au găsit soluții privind eliminarea inechităților salariale, dar rămâne deschis dialogul în privința majorărilor salariale de la 1 ianuarie, în lipsa legii salarizării. Premierul Marcel Ciolacu i-a invitat…
Vezi articolul