Franța: Toți elevii și profesorii de ciclu primar fac activități fizice timp de 30 de minute în fiecare zi / 150 de sportivi cunoscuți merg în școli să promoveze mișcarea

1.837 de vizualizări
Foto: © Philippe DEVERNAY – education.gouv.fr
La clasele primare din Franța, toți elevii și profesorii fac mișcare câte o jumătate de oră în fiecare zi, transmite Ministerul Educației Naționale din Republică pe site-ul propriu, education.gouv.fr. Instituția amintește că, din septembrie 2022, măsura este valabilă în toate cele peste 36.000 de școli primare franceze, ca parte din “strategia națională sport-sănătate”.

Inițiativa “30 de minute de activitate fizică zilnică” a fost lansată la începutul anului școlar 2020-2021, dar ca pilotare, în cadrul pachetului de măsuri care însoțește pregătirea Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024, conform sursei citate.

Profesorii sunt formați să includă în ore și activități fizice simple pentru a asigura continuitatea implementării celor 30 de minute de activitate fizică zilnică în școală. Pe lângă acest lucru, ministrul Educației Naționale și al Tineretului și ministrul Sportului și al Jocurilor Olimpice și Paralimpice au decis să formeze un grup de sportivi de înalt nivel, o “Echipa Franței de 30 de minute”, al cărei obiectiv este de a promova activitatea fizică în școală prin susținerea acestui program.

Potrivit sursei citate, fiecare dintre cei 150 de sportivi de nivel înalt s-a angajat să facă cel puțin o vizită la o școală la alegere în anul școlar 2022-2023 “pentru a discuta cu elevii despre beneficiile practicării sportului în fiecare zi pentru bunăstarea lor fizică și mentală. Acest schimb va conduce apoi la organizarea unei sesiuni de sport, de comun acord cu profesorii și directorii de școli”.

“Această măsură face parte din construcția unei națiuni sportive. Este concepută pentru a le oferi copiilor posibilitatea de a se implica într-o activitate fizică regulată și pentru a-i încuraja să facă sport, pentru a combate creșterea serioasă și masivă a fenomenului de sedentarism și a inactivității fizice. Au fost elaborate resurse educaționale pentru cadrele didactice”, mai scrie Ministerul Educației de la Paris în informarea sa.

ME din Franța mai susține și că “această schemă este, de asemenea, [una] socială, deoarece le permite copiilor să practice gratuit și obligatoriu o activitate într-un loc comun. Până în 2023, acest sistem va fi extins la toate cele 70.000 de unități sociale și medico-sociale (ESMS)”, adică în centrele de îngrijire a persoanelor cu deficiențe, conform sursei citate.

Citește și:
Școlile din Franța pot pilota câte două ore de sport în plus pe săptămână, iar Ministerul Educației le ajută să încheie parteneriate cu cluburile sportive din teritoriu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Material susținut de Viva Control

Primul an de catalog electronic în școli. Șase directori vorbesc despre cum au pilotat platforma, cum au primit profesorii tehnologia în viața lor profesională și ce influență are schimbarea asupra comunității școlare

A trecut primul an școlar din programul pilot în care 742 de școli au fost aprobate să utilizeze catalogul electronic. Avantajele catalogului electronic au fost explicate de 6 directori de…
Vezi articolul

Mircea Miclea: Voucherele educaționale sunt o soluție rapidă pentru compensarea scumpirilor, pe modelul voucherelor de vacanță, în valoare de 3.000-5.000 de lei. Se va vedea dacă statul este cu adevărat interesat să ajute părinții acum, când e mai greu și e inflație, pentru a-și educa copiii. Dar nu cred

Fostul ministru al Educației Mircea Miclea a lansat public propunerea ca statul să ajute rapid familiile cu copii, în contextul scumpirilor și a inflației galopante, prin acordarea unor vouchere educaționale…
Vezi articolul

Agenția Internațională pentru Energie Atomică a pierdut legătura cu sistemele de monitorizare a deșeurilor radioactive de la Cernobîl / Personalul de la centrala nucleară dezafectată nu a mai părăsit posturile de peste 2 săptămâni

Sistemele de monitorizare a materialului nuclear de la instalațiile de deșeuri radioactive ale centralei Cernobîl, care a căzut în mâinile rușilor luna trecută, au încetat să transmită date către organul…
Vezi articolul