Franța renunță la purtarea obligatorie a măștii în școli de luni, 14 martie. Masca rămâne opțională, iar testarea elevilor pentru Covid-19 va fi mai simplă, conform unui nou protocol sanitar pentru școli

632 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Începând cu 14 martie, în școlile din Franța va intra în vigoare un nou protocol sanitar. Nu va mai fi obligatorie purtarea de măști de protecție, dar elevii și profesorii care doresc acest lucru o pot păstra, scrie publicația FranceInfo.

Totuși, în aceste condiții, toți copiii fără mască dintr-o clasă vor fi considerați “caz contact” în cazul în care unul dintre colegii lor de clasă este pozitiv cu SARS-CoV-2.

În școlile primare, elevii care sunt cazuri contact nu trebuie să se izoleze, ei trebuind să facă un singur autotest la două zile după confirmarea cu SARS-CoV-2, indiferent dacă sunt sau nu vaccinați.

În gimnazii și licee, protocolul nu a adus vreo schimbare, mai notează FranceInfo: elevii caz contact nevaccinați vor trebui să se izoleze timp de șapte zile și să efectueze un test PCR sau un test antigen înainte de a se întoarce la școală. Cei care sunt vaccinați vor rămâne în clasă și vor trebui să se testeze la două zile după confirmarea colegului lor.

În plus, noul protocol sanitar prevede reluarea sporturilor de contact, atât în interior, cât și în aer liber. Noile reguli prevăd, de asemenea, posibilitatea ca mai multe colective de elevi să se intersecteze în pauze pe holuri sau la cantină, ceea ce era restricționat până acum, potrivit sursei citate.

Reamintim că din 9 martie și România a eliminat toate regulile obligatorii instituite în ultimii 2 ani.

Foto: © Valerii HoncharukDreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Vezi și: Israelul a ridicat măsura testării elevilor pentru COVID-19

3 comments
  1. Pentru ca tot e fan Franța
    dl. ministru sa citească cu atenție în ce condiții a renunțat Franta la măști!!!!!!!

  2. România e mai relaxata de când s-au ridicat restricțiile. Cel puțin în ceea ce privește școlile. În prima zi de “libertate” majoritatea elevilor erau fără masca și pe strada și în clasă (locuri predominant aglomerate), iar elevii care aveau masca erau bătaia de joc a celorlalți.
    În tot acest timp ministrul Câmpeanu dădea interviuri pe la TV “cu mască pe figură” (pentru siguranța sa).
    Ce sa înțelegem? Ca totul e vraiște ca de obicei, se iau masuri fără nici o noimă, fără nici o rațiune.
    Se confirmă încă o dată faptul ca AUTORITĂȚILOR NU LE PASA DE SĂNĂTATEA COPIILOR NOȘTRI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației este obligat de instanță să actualizeze aplicația de salarizare a angajaților din Învățământ, pentru calcularea sporului de condiții vătămătoare de 15%

Ministerul Educației trebuie să deblocheze/actualizeze aplicația de salarizare a personalului din Învățământ, pentru calcularea şi plata lunară a sporului pentru condiţii de muncă periculoase sau vătămătoare, după cum decis joi,…
Vezi articolul

140 de organizații non-profit solicită autorităților clarificarea publică a termenului de voluntariat, după ce Guvernul a aprobat prin OUG plata voluntarilor din sistemul de urgență

140 organizații non-profit solicită autorităților clarificarea publică a termenului de voluntariat, după ce Guvernul a aprobat prin OUG plata voluntarilor din sistemul de urgență, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro.…
Vezi articolul

Cele două proiecte de legi ale educației, legea învățământului preuniversitar și legea învățământului superior, ar trebui aprobate în Guvern până pe 23 martie – termen dat de premierul Ciucă / Proiectele intră în circuit de avizare la nivelul guvernului

Cele două proiecte de legi ale educației, legea învățământului preuniversitar și legea învățământului superior, ar trebui aprobate în Guvern până la data de 23 martie, a anunțat premierul României, Nicolae…
Vezi articolul

Aplicația de salarizare pentru profesorii și angajații din școli a fost actualizată / A fost remediată funcționalitatea de calcul „majorare salarială”, potrivit Ministerului Educației

Aplicația de salarizare a personalului din Învățământ a fost actualizată, după cum a anunțat Ministerul Educației, potrivit inspectoratelor școlare. O noutate se referă că a fost remediată funcționalitatea de calcul „Majorare…
Vezi articolul