Franța nu mai închide clasele de școală primară la apariția unui caz Covid-19, pe fondul creșterii numărului de clase închise în valul 4 al pandemiei

511 vizualizări
Foto: © Iakov Filimonov | Dreamstime.com
Ministrul francez al Educației, Jean-Michel Blanquer, a anunțat joi că, de săptămâna viitoare, vor apărea schimbări în regulile de prevenție Covid-19 aplicate școlilor primare și grădinițelor: dacă într-o clasă apare un caz de infectare, clasa aceea nu se mai închide automat, ci este introdus un protocol pentru participarea continuă a elevilor la școala cu prezență fizică, relatează The Local.

Până acum, clasele din învățământul primar treceau online timp de șapte zile, în cazul apariției unui caz de Covid-19 în rândul elevilor. În școlile din învățământul secundar, având în vedere posibilitatea minorilor de peste 12 ani de a se vaccina, elevii erau trimiși acasă, la apariția unui caz în clasă, doar dacă nu erau vaccinați, conform protocolului anunțat de oficialii francezi în vacanța de vară, despre care EduPedu a scris aici.

În clasele de primară, potrivit noului regulament, dacă apare un caz de Covid-19, colegii sunt testați, iar cei care prezintă teste negative pot continua să vină la școală. Copiii cu teste pozitive trebuie să se izoleze timp de 10 zile, așa cum s-a întâmplat și până acum.

Noul protocol este introdus după ce a fost pilotat în 10 regiuni ale țării.

Potrivit ministrului, în prezent sunt închise circa 8.500 de clase, pe fondul creșterii rapide a ratei de incidență în rândul elevilor de 6-11 ani, în ultimele zile, în valul 4 al pandemiei. Sursa citată arată, drept referință, că la apogeul valului 3, în primăvară, erau închise peste 12.000 de clase, însă atunci nu exista posibilitatea elevilor de 12+ ani de a se vaccina.

Foto: © Iakov Filimonov | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

O elevă care a primit notă mai mică la limba romană, după contestații la Bacalaureat, solicită o reevaluare națională a lucrărilor: Mi-aș dori să se schimbe ceva în sistemul de învățământ, care ne vrea agramați. Sunt trecute cu vederea din ce în ce mai multe greșeli

O absolventă de filologie a Liceului Teoretic „Brâncoveanu Vodă” din Urlați solicită „o reevaluare națională a lucrărilor, realizată de profesori competenți”. Aceasta a contestat nota 9,50 obținută la proba de…
Vezi articolul

Primarul Brașovului vrea să introducă „Masa caldă în şcoli” pentru toți elevii din județ, pe modelul orașului francez Tours, care are o bucătărie centrală unde sunt gătite zilnic 8.000 de mese pentru școli

Primarul Brașovului, Allen Coliban, vrea să implementeze în municipiu mai multe proiecte inspirate din modelul francez al oraşului Tours, pe care l-a vizitat la sfârşitul lunii trecute, printre care „Masa…
Vezi articolul

PROIECT Sumele pentru elevii olimpici și profesorii lor, crescute la 200 de lei pe zi pentru mâncare și cazare, inclusiv la concursuri și tabere de pregătire a loturilor / Premiile pentru medaliile europene, mărite / Mii de lei și pentru elevii care concurează în echipe la internațional

Ministerul Educației (ME) propune un proiect de norme metodologice prin care sumele alocate pentru cazarea și masa elevilor olimpici și a profesorilor care îi însoțesc să fie crescute la 200…
Vezi articolul

În anul electoral 2024 “va fi în sfârșit anul Educației”, spune premierul Marcel Ciolacu în discursul de la Parlament pentru aprobarea bugetului pe 2024. Ciolacu anunță cea mai mare alocare bugetară din istorie, de 4,1% din PIB, mai puțin decât 4,3% a ministrei Ligia Deca

În anul electoral 2024 “va fi în sfârșit anul Educației”, a spus premierul Marcel Ciolacu marți seară în discursul de la Parlament pentru aprobarea legii bugetului de stat pentru anul…
Vezi articolul

Măsuri disciplinare mai „stricte” în școli, incluse în noul Statut al elevului și în noul ROFUIP, anunță secretarul de stat Florian Lixandru / Noile regulamente ar trebui să fie gata până pe 2 mai, potrivit Ministerului Educației

Florian Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației, a declarat că noul Statut al elevului și noul Regulament-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ (ROFUIP) vor conține „măsuri…
Vezi articolul