Franța: Liceele au voie să mute cel mult jumătate din predare online, dar “e preferată prezența 100% la clasă”

2.421 de vizualizări
Ministrul francez al Educației, Jean-Michel Blanquer / Foto: captură – Facebook.com
Liceele franceze au permisiunea, începând de săptămâna aceasta, să mute până la 50% din activitatea de predare online, conform unui anunț făcut săptămâna trecută de ministrul Educației, Jean-Michel Blanquer, citat de ediția franceză a The Local.

Elevii trebuie în continuare să petreacă cel puțin jumătate din timpul de școală în clasă, iar autoritățile insistă că preferă “prezența 100%” față în față. Dar fiecare liceu are posibilitatea să decidă singur în ce proporție mută predarea online, în limita de 50%, în funcție de situația comunității locale, ca măsură de combatere a pandemiei Covid-19.

Elevii mai mici trebuie în continuare să meargă la școală, ca până acum, în conformitate cu argumentul guvernului potrivit căruia închiderea școlii afectează grav educația copiilor, mai ales a celor din medii dezavantajate.

Opțiunea privind liceele a fost decisă în contextul în care, săptămâna trecută, guvernul a decis să prelungească până la 1 decembrie actuala perioadă de restricții severe, în care a fost limitată mult libertatea de mișcare, iar localurile și multe afaceri au fost închise.

Tot săptămâna trecută, autoritățile au mai anunțat că nici anul acesta școlar nu va fi organizat Bacalaureatul, urmând să aibă loc doar teste de specializare și o evaluare a activității de peste an.

Deciziile vin într-un moment în care decizia guvernului de a ține școlile deschise, în pofida lockdown-ului extins, a determinat proteste soldate cu ciocniri între elevi de liceu și poliție, dar și manifestații ale sindicatelor din învățământ.


1 comment
  1. Dar au voie profesorii și elevii cu imunitate scăzută, sa “crape” de coronavirus, contaminați de la elevii asimptomatici?
    Sau contaminați în mijloacele aglomerate de transport în comun?
    Sau pardon, în Franța aveți probabil autobuze școlare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Nu pot să spun care a fost rațiunea pentru care s-a stabilit în lege ca 30% dintre elevii fiecărei clase să primească burse de merit, răspunde secretarul de stat din Educație Florian Lixandru, întrebat de un elev

Secretarul de stat din Ministerul Educației Florian Lixandru „nu poate să spună” care a fost motivul pentru care în legea învățământului preuniversitar s-a stabilit ca minim 30% din elevii fiecare…
Vezi articolul

Ministrul Cercetării și Inovării, Sebastian Burduja: “Cred că țara asta are cea mai importantă materie pe care o dorește orice țară: materia cenușie. Românii din diaspora înseamnă posibilitatea de a avea acces la aceste valori”

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, a vorbit despre “valoarea minților românești” în cadrul Conferinței „Smart Diaspora 2023 – diaspora în învățământ superior, știință, inovare și antreprenoriat”, care are…
Vezi articolul

Propunerile Consorțiului Universitaria pentru Guvern: revizuirea finanțării universităților, bani pentru cercetare, creație și sport, sistem mai bun de acreditare, clasificarea universităților după misiune și anvergură, monitorizarea parcursului profesional al absolvenților

Revizuirea sistemului de finanțare a universităților, finanțarea cercetării, creației și sportului în învățământul superior, îmbunătățirea sistemului de acreditare, echitate în reprezentarea studenților, profesorilor și universităților în consultări și decizii ce…
Vezi articolul