Franța: Liceele au voie să mute cel mult jumătate din predare online, dar “e preferată prezența 100% la clasă”

2.421 de vizualizări
Ministrul francez al Educației, Jean-Michel Blanquer / Foto: captură – Facebook.com
Liceele franceze au permisiunea, începând de săptămâna aceasta, să mute până la 50% din activitatea de predare online, conform unui anunț făcut săptămâna trecută de ministrul Educației, Jean-Michel Blanquer, citat de ediția franceză a The Local.

Elevii trebuie în continuare să petreacă cel puțin jumătate din timpul de școală în clasă, iar autoritățile insistă că preferă “prezența 100%” față în față. Dar fiecare liceu are posibilitatea să decidă singur în ce proporție mută predarea online, în limita de 50%, în funcție de situația comunității locale, ca măsură de combatere a pandemiei Covid-19.

Elevii mai mici trebuie în continuare să meargă la școală, ca până acum, în conformitate cu argumentul guvernului potrivit căruia închiderea școlii afectează grav educația copiilor, mai ales a celor din medii dezavantajate.

Opțiunea privind liceele a fost decisă în contextul în care, săptămâna trecută, guvernul a decis să prelungească până la 1 decembrie actuala perioadă de restricții severe, în care a fost limitată mult libertatea de mișcare, iar localurile și multe afaceri au fost închise.

Tot săptămâna trecută, autoritățile au mai anunțat că nici anul acesta școlar nu va fi organizat Bacalaureatul, urmând să aibă loc doar teste de specializare și o evaluare a activității de peste an.

Deciziile vin într-un moment în care decizia guvernului de a ține școlile deschise, în pofida lockdown-ului extins, a determinat proteste soldate cu ciocniri între elevi de liceu și poliție, dar și manifestații ale sindicatelor din învățământ.


1 comment
  1. Dar au voie profesorii și elevii cu imunitate scăzută, sa “crape” de coronavirus, contaminați de la elevii asimptomatici?
    Sau contaminați în mijloacele aglomerate de transport în comun?
    Sau pardon, în Franța aveți probabil autobuze școlare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Adriana Pistol (INSP): Dacă nu ne limităm activitățile, nu evităm aglomerația, nu purtăm mască și nu ne vaccinăm, estimarea de 15.000 de cazuri zilnice la sfârșitul lui octombrie poate fi depășită / Ar trebui revenit la purtarea măștii și în aer liber

Adriana Pistol, directorul Centrul Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, a declarat vineri, într-o conferință de presă, că, dacă nu ne limităm activitățile, nu evităm…
Vezi articolul

Consilierul prezidențial Ligia Deca contestă testarea doar scrisă a copiilor, în general, și sugerează și testarea, pe viitor, a modului în care ei învață din reprezentări grafice și clipuri video: Impresia mea este că din ce în ce mai mulți copii folosesc mediile sociale pentru învățare, inclusiv YouTube sau alte platforme și că știm prea puține despre modul în care învață copiii noștri

„Impresia mea este că din ce în ce mai mulți copii folosesc mediile sociale pentru învățare, inclusiv YouTube sau alte platforme și că știm prea puțin despre modul în care…
Vezi articolul

Nu putem face obligatorie nota de la simularea Evaluării Naționale 2024, spune secretarul de stat Sorin Ion: Nu este corect să treci în catalog, în rubrica notelor de la clasa a VIII-a, o notă care reflectă inclusiv cunoștințe de clasa a V-a

Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, a explicat, la emisiunea Info Edu, de ce nu se trec în catalog notele elevilor de la simularea Evaluării Naționale 2024: „Nu este…
Vezi articolul