Franța a redeschis școlile primare și se pregătește să le redeschidă și pe celelalte, în pofida numărului mare de bolnavi Covid-19. Ce măsuri ia în acest sens

1.010 vizualizări
Emmanuel Macron participa la reluarea cursurilor, la o scoala de langa Paris / Sursa: Captura Facebook – Emmanuel Macron
Școlile primare și unitățile de învățământ preșcolar din Franța s-au redeschis, luni, după trei săptămâni cât au stat închise, ca măsură extremă luată de autorități în combaterea pandemiei Covid-19. Associated Press notează că măsura redeschiderii a fost luată ca prim pas într-un proces de ieșire din carantina extinsă, într-un moment în care numărul de pacienți Covid-19 internați în secțiile ATI a atins cel mai ridicat nivel din primăvara anului trecut încoace.
  • Autoritățile franceze au ținut deschise școlile cât au putut și le-au închis și pe acestea la începutul lunii aprilie, la capătul unei serii de măsuri dure de carantină. Oficialii au insistat că școlile vor fi primele care se vor redeschide, începând cu clasele mici.

Potrivit AP, măsura redeschiderii a fost luată în contextul în care numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a început să scadă. Momentul a fost marcat inclusiv de o vizită a președintelui Emmanuel Macron la o școală din sudul Parisului, unde șeful statului francez a promis o reluare treptată, dar foarte lentă a activităților.

Toți profesorii și angajații școlilor vor primi câte două teste pe care să și le poată facă singuri, acasă, săptămânal. Elevii de gimnaziu și de liceu vor reveni la școală din 3 mai, aceștia din urmă putând să-și facă teste săptămânal, la școală, din momentul revenirii. Mai multe teste vor fi disponibile, în timp, pentru elevii de vârste mai mici.

Planul este ca, de săptămâna viitoare, să fie ridicate și restricțiile privind călătoriile interne, iar de la mijlocul lunii mai să fie redeschise magazinele, unele instituții culturale și terasele, momentan urmând să fie menținute restricțiile de circulație seara și noaptea.

Până acum, peste 14 milioane de francezi au primit cel puțin o doză de vaccin (circa 26% din populația adultă). 

Foto: Captura Facebook / Emmanuel Macron – Emmanuel Macron participă la reluarea cursurilor, la o școală de lângă Paris


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Legea de înființare a noii Universități Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București, cu activitate din octombrie 2023 – pusă în consultare publică de Ministerul Educației / Toate proprietățile, angajații, studenții structurilor deținute de Politehnica București și de Universitatea din Pitești vor trece la noua instituție

Proiectul de lege privind înființarea Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București, în urma fuziunii prin comasare a Universității Politehnica București cu Universitatea din Pitești, a fost pus în…
Vezi articolul

Tavanul unei clase dintr-o școală din județul Giurgiu s-a prăbușit. Școala a fost decorată de Klaus Iohannis în 2018 pentru “promovarea calității învățământului”

Tavanul unei clase din Școala Gimnazială “Stolnicul Constantin Cantacuzino” din comuna Isvoarele, județul Giurgiu, s-a prăbușit, relatează Educațieprivată.ro. Școala a fost decorată în ianuarie 2018 de președintele Klaus Iohannis, care…
Vezi articolul

Reprezentanții studenților, elevilor și tinerilor din România, despre gestionarea tragediei din Caracal: Este o instituționalizare a neîncrederii față de copiii și femeile agresate

Reprezentanții tinerilor, studenților și elevilor din România au reacționat la modul dezastruos în care autoritățile române au gestionat cazul crimelor din Caracal. „Avem de-a face cu o instituționalizare a neîncrederii…
Vezi articolul

Proiectul de lege a învățământului superior a fost adoptat în Camera Deputaților. Urmează să ajungă la dezbateri în Senat / Printre modificări: actualii rectori pot rămâne în funcție încă 10 ani de la intrarea legii în vigoare

Camera Deputaților a adoptat miercuri, 10 mai, proiectul de lege a învățământului superior. S-au înregistrat voturi 189 „pentru”, 74 „contra” și 10 abțineri. Cele mai importante modificări vizează posibilitatea ca rectorii…
Vezi articolul

INTERVIU Avantajele catalogului electronic, explicate de directorul unei școli dintr-o comună din județul Călărași: În afară de note și absențe, părintele vede dacă a fost activ la oră, dacă a venit fără manual

Liviu Moise, profesor de Istorie și directorul Școlii Gimnaziale nr. 1 din Comuna Unirea (județul Călărași), a explicat pentru Edupedu.ro care sunt avantajele catalogului electronic: „În afară de note și…
Vezi articolul