FOTO & VIDEO Protest în scandalul burselor de la Liceul Tehnologic Motru: Elevi și profesori organizează un miting în fața Inspectoratului școlar Gorj și acuză că directoarea refuză de 4 ani să plătească burse restante din 2020

798 de vizualizări
Foto: cititor Edupedu.ro/ Colaj Edupedu.ro
Elevi și profesori de la Liceul Tehnologic Motru, județul Gorj, protestează miercuri dimineață în fața Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) după ce conducerea liceului încă refuză să plătească bursele profesionale ale elevilor aferente anului școlar 2020-2021.

Potrivit imaginilor primite la redacție, circa 10 persoane protestează față de neplata burselor profesionale pentru 132 de elevi, restante de acum 4 ani școlari.

„Doamna ministru Ligia Deca, opriți derapajele și acțiunile ostile față de elevi ale directoarei de la L.T. Motru. Managementul directoarei este catastrofal, 132 de elevi lăsați fără bursa profesională. Înlăturați din funcție directoarea cu invenții unice: a înlăturat primarul / reprezentantul primarului din CA [N. Red. Consiliul de Administrație] al L.T. Motru. A înlăturat un cadru didactic din învățământ”, scrie pe pancarta elevilor și profesorilor de la protest.

„ISJ Gorj complice cu directoarea LT Motru / HG 951 din 2017 / Guvernul să ne facă dreptate / Directoarea ne amenință”, scrie pe afișul prezentat de un elev din grupul de protestatari.

Video: Cititor Edupedu.ro
Video: Cititor Edupedu.ro
  • Cronologie. Bursele elevilor sunt neplătite din anul școlar 2020-2021. Neregulile au ieșit la iveală în toamna anului 2023, când Edupedu.ro a scris despre faptul că banii pentru bursele profesionale pentru 132 de elevi ar fi fost deturnați de directoarea Colegiului Tehnic Motru, Adela Rușet, după cum se arăta într-un memoriu trimis către Ligia Deca, ministrul Educației.
  • Adela Rușeț a negat acuzațiile aduse în memoriul redactat de reprezentantul legal al Primăriei Municipiului Motru, membru în Consiliul de Administrație al unității de învățământ. Potrivit directoarei, în anul școlar în care elevii nu au primit banii pentru bursele profesionale, acesta nu a mai ocupat funcția de conducere a unității de învățământ, deoarece și-a dat demisia pe data de 2 octombrie 2020.
  • Ea însă a revenit la conducerea acum Liceului Tehnologic Motru în anul 2022, dar bursele tot nu au fost plătite pentru elevi. Într-un raport al Corpului de Control al Ministerului Educației din martie 2021 se arată că bursele profesionale trebuie acordate elevilor, iar directoarea Rușeț este una dintre persoanele responsabile pentru neacordarea acestora. Una dintre măsuri a fost cercetarea disciplinară a acesteia.
Citește și:
Bursele profesionale pentru 132 de elevi de la Liceul Tehnologic din Motru, de acum 4 ani școlari, sunt încă neplătite. Inspectoratul școlar Gorj anunță că a dat de mai multe ori bani școlii, dar directorii refuză să-i acorde pentru că elevii nu ar fi depus cereri în termen
14 noiembrie 2023 – UPDATE Peste 130 de elevi de la Colegiul Tehnic din Motru nu și-ar fi primit bursa profesională pentru un întreg an școlar. Banii ar fi fost deturnați de directoare – memoriu adresat Ligiei Deca / Directoarea neagă acuzațiile
Directoarea acuzată că ar fi deturnat banii de bursă profesională pentru 132 de elevi a fost cercetată disciplinar, în 2021 – raport al Corpului de Control al Ministerului Educației

2 comments
  1. pensionarul care manipulează elevii( unii dintre ei nemaiavând acest statut) s-a opus în CA-ul scolii sa fie plătite aceste burse pentru neîndeplinirea condițiilor,precizând ca acordarea lor este nelegala.Acum ce face?Cata nedreptate și toată lumea îl crede? Jocurile cui le face?.E clar manipulare.

  2. asta e manipulare.Bursele nu se pot acorda în lipsa unor cereri și fără îndeplinirea criteriilor.Scopul acestui protest este altul.Inlaturarea pensionarului din Ca-ul scolii este fundamentata și perfect legala.De ce nimeni nu i-a în calcul și punctul de vedere al conducerii? Nu se dorește sa se afle adevărul? oare de ce?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Standardele minimale pentru titlurile de conferențiar și profesor universitar, diploma de doctor și atestatul de abilitare în domeniul chimie, contestate de profesori ai Facultății de Chimie – Universitatea din București

Standardele minimale naționale pentru titlurile de conferențiar și profesor universitar, diploma de doctor și atestatul de abilitare în domeniul chimie sunt contestate de reprezentanți ai Facultății de Chimie din Universitatea…
Vezi articolul