FOTO România, toamna. Țara noastră văzută din spațiu de satelitul Sentinel-3

1.193 de vizualizări
Foto: Comisia Europeană – România / Facebook.com
O fotografie cu România văzută din spațiu a fost postată, sâmbătă, pe pagina de Facebook a Comisiei Europene în România.

Vedere cu România, din spațiu. Imaginea a fost realizată în luna octombrie 2021, cu ajutorul satelitului Sentinel-3″, este mesajul care însoțește fotografia preluată de pe pagina de Facebook a Copernicus EU. Copernicus EU este programul de observare a Pământului, inițiat de Uniunea Europeană.

Foto: Comisia Europeană – România / Facebook.com
Ce este satelitul Sentinel-3?

Potrivit sentinel.esa.int, site-ul informativ al ESA (Agenția Spațială Europeană), “Obiectivul principal al misiunii Sentinel-3 este observarea topografiei suprafeței mării, a temperaturii suprafeței mării și terestre și a culorii suprafeței oceanelor și terestre, cu acuratețe și fiabilitate ridicate pentru a sprijini sistemele de prognoză oceanică, monitorizarea mediului și monitorizarea climei”.

Reprezentanța Comisiei Europene în România a mai preluat pe pagina de Facebook fotografii surprinse din Spațiu.

Alta este cea cu Munții Carpați, publicată pe 11 decembrie 2021:
O fotografie cu Delta Dunării, din decembrie 2021:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

În primele 5-10 minute, citiți cu mare atenție toate subiectele unei probe de examen, fie că este vorba de un test la școală, de un examen național, de olimpiadă, spune profesorul Flavian Georgescu: Ce înseamnă să le citiți? De exemplu, mă uit pe problema 1, o înțeleg, eventual mi-o și notez pe ciornă și stau un minuțel și mă gândesc cum s-ar rezolva

În primele 5-10 minute ale unui examen, test, olimpiadă, elevii ar trebui să citească cu atenție toate subiectele, spune profesorul de Matematică Flavian Georgescu în emisiunea „Sfatul Profesorului” de la…
Vezi articolul
colegiile universitare la care se intră fără BAC

EXCLUSIV Corectarea la examene va fi digitalizată de anul viitor. Ministrul Educației: Scanarea lucrărilor pe care se aplică un cod de identificare se va face în sala de examen, în prezența candidaților. Corectarea va fi online, făcută de evaluatori care nu pot comunica între ei

Ministrul Educației anunță modificări radicale în corectarea lucrărilor de la examenele naționale și în evaluarea rezultatelor, începând de anul viitor, după ce la Evaluarea Națională au fost depuse peste 20.000…
Vezi articolul