FOTO Rezolvarea subiectelor la Matematică de la simularea Evaluării Naționale 2023. Profesoara Florentina Pavăl: Niciunul dintre itemi nu a creat probleme unui elev conștiincios, dar pentru rezolvarea lor este nevoie de spirit de observație

56.296 de vizualizări
Foto: Freepik.com
Florentina Pavăl, profesoară de matematică la Colegiul Național “Nicu Gane” din Fălticeni, a rezolvat pentru Edupedu.ro subiectele primite marți, 21 martie, de elevii de clasa a VIII-a la simularea Evaluării Naționale 2023.

Subiectele date elevilor de clasa a VIII-a marți, la proba de Matematică a simulării EN VIII 2023, sunt aici.

UPDATE: Baremele de corectare și notare pentru Matematică, simularea Evaluării Naționale 2023, publicate de Ministerul Educației

Cadrul didactic a spus că subiectele pe care le-au primit elevii sunt de dificultate medie.

„Niciunul dintre subiecte nu a creat probleme unui elev conștiincios, dar pentru rezolvarea lor este nevoie de spirit de observație: asemănarea triunghiurilor din III. 4. b și unghiul dintre cele două drepte de la III. 6. b. ar putea fi considerate dificile de o parte dintre elevi”, a precizat profesoara.

  • Proba a început la ora 9 și elevii au avut un timp de rezolvare de două ore.
FOTO Vezi mai jos rezolvarea profesoarei Florentina Pavăl:
Foto: Edupedu.ro
Foto: Edupedu.ro
Foto: Edupedu.ro

Florentina Pavăl predă matematica de peste 30 de ani la Colegiul Național “Nicu Gane” din Fălticeni. Aceasta este cunoscută pe rețeaua de socializare TikTok drept “Profa de mate cool”, având un cont pe care postează videoclipuri explicative despre matematica de gimnaziu și de liceu. EduPedu.ro a realizat un interviu cu Florentina Pavăl în martie 2021.

Citește și:
BREAKING Subiecte Matematică simulare Evaluarea Națională 2023. Doar o singură problemă cu elemente din viața reală, primită de elevii de clasa a VIII-a, în rest calcule abstracte / Cel mai dificil de rezolvat – „cubul“ de la Subiectul III, punctul 6

10 comments
  1. chiar v au placut subiect de la geometrie ?, de ce nu se dau si chestii mai simple și ptr creierașe
    mai puțin istețe ,ce atatea desene linii unghiuri , nu se pot da asa mai.simple ? si ptr deștepți “” restul ? sa ia si un biet copil 5.6. nu doar de astea de super capete . chiar e o porcarie …nu e normal sa clasezi copii dupa 2, materii.
    sa se dea teste si de biologie geografie . si limb străină..asa barem se mai vede cate ceva..
    terminați cu mizeriile astea de a clasa un copil , doar după mate și ro . ?
    intr o clasa doar 5..6 elevi sunt buni la mate si ro .restul ??ce faceti cu ei.?? . .la gunoi ?? eu n as accepta asa ceva …
    ..

  2. Dacă E(n) este natural și 7 este natural înseamnă că și 2n-3 este natural, deci nu mai era nu mai este nevoie să considerăm cazurile cu divizorii negativi ai lui 7 🙂

  3. Sunt nespus de fericit văzand subiectele și rezolvările lor. Este evident că toate aceste formule, teoreme moduri de rezolvare, le vor fi utile în întreaga viață.

    1. Iar lozinca clasică …
      Pai de la clasa a treia sa nu se mai faca matematica.Sa ne întoarcem (si asa nu am avansat prea mult )la stadiul de “țară bananiera”.
      Matematica iti dezvolta gândirea,istețule!
      Iti destupa circuitele acelea leneșe din creieraș.

    1. Sunt in TOTAL … doar 60 de camere …adica mai mult de 60 de camere nu pot fi draga Andreea … zice in enuntul problemei.

  4. Este îmbucurător să auzim că subiectele primite de elevii de clasa a VIII-a la simularea Evaluării Naționale 2023 sunt considerate de dificultate medie si foarte bine ca elevii să aibă parte de subiecte care să le testeze cunoștințele, dar fără a fi supra-solicitanți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Școlile vor primi consultanță juridică obligatorie, dacă directorul solicită, de la consilierii juridici ai inspectoratelor școlare – propunere în proiectul de ROFUIP 2024 / Conform organigramelor, există un singur consilier juridic pentru un județ

Școlile vor primi obligatoriu consultanță juridică de la juriștii inspectoratelor școlare, documentul pus în dezbatere de Ministerul Educației. ROFUIP 2024, adică Regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ…
Vezi articolul

Maraton al dezbaterilor pe legile Educației, în Parlament. Marți, 11 aprilie, discuțiile cu toate organizațiile încep la ora 10 și se încheie la 19. Ministra Ligia Deca participă la dezbateri în ambele zile

Marți și miercuri sunt organizate dezbateri în privința celor două proiecte de legi ale Educației, legea învățământului preuniversitar și legea învățământului superior, în Parlamentul României, potrivit ordinii de zi a…
Vezi articolul