FOTO Mii de elevi din Noua Zeelandă au ieșit vineri în străzi și lansează o acțiune de protest la nivel global împotriva schimbărilor climatice

291 de vizualizări
Foto: Facebook.com/ School Strike 4 Climate NZ
Mii de elevi din Noua Zeelandă au lansat vineri o acţiune de protest la nivel global pentru a cere măsuri mai urgente împotriva schimbărilor climatice, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Organizaţiile “School Strike for Climate” şi “Fridays for Future” şi-au unit forţele pentru a organiza protestele pentru climă din acest an, cu demonstraţii şi mitinguri planificate pe toate continentele.

“Distrugerile cauzate de inundaţii în Auckland şi de ciclonul Gabrielle au fost copleşitoare. Oamenii şi-au pierdut persoane dragi şi numeroase vieţi au fost afectate. Acestea sunt schimbările climatice”, a declarat liderul Partidului Verzilor din Noua Zeelandă, James Shaw.

“Sincer, suntem în criză de timp, iar eu mi-am pierdut răbdarea. Avem nevoie de măsuri urgente”, a subliniat el, conform sursei citate.

Foto: Facebook.com/ Mike Davidson
Foto: Facebook.com/ School Strike 4 Climate NZ
Foto: Facebook.com/ School Strike 4 Climate NZ

Tinerii din Noua Zeelandă cer renunţarea la exploatarea de combustibili fosili, reducerea vârstei de vot la 16 ani şi mai multe zone marine protejate.

Mişcarea “Fridays for Future” a fost lansată în 2018 de activista suedeză de mediu Greta Thunberg, o iniţiativă urmată rapid de zeci de mii de tineri de pe întreg globul, mai informează Agerpres.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Senatorul Ștefan Pălărie, inițiatorul legii depolitizării numirii directorilor interimari, reintoarsă de Iohannis: România educată … mai încolo, nu astăzi / O decizie politică de a ține captive școlile în mâinile filialelor politice de județ

Senatorul USR-PLUS Ștefan Pălărie, inițiatorul legii care prevedea ca directorii interimari din școli să nu mai fie numiți politic, a reacționat la decizia președintelui Klaus Iohannis de a o întoarce…
Vezi articolul

Cine are acces la studii postdoctorale? Legea Deca spune că doar persoanele cu diplomă de doctor în științe, dar Ministerul Educației „opinează” că și cele cu doctorat profesional

Legea învățământului superior, în vigoare de anul trecut, prevede că programele de studii postdoctorale sunt „destinate persoanelor care au obținut o diplomă de doctor în științe”. Ce se întâmplă, în…
Vezi articolul

Proiectul de hotărâre privind reforma ARACIP trebuie retras, cere un grup de organizații neguvernamentale. Propunerile acestora privind componența, atribuțiile și evaluarea activității agenției care acreditează școlile

Proiectul de hotărâre privind reforma agenției care acreditează școlile, ARACIP, încalcă mai multe prevederi ale legii și ridică probleme atât în privința finanțării instituției, cât și în privința guvernanței acesteia,…
Vezi articolul