FOTO Îndemn al unor elevi din Focșani la vaccinare, într-o piesă de teatru: “Dacă nu ne mobilizăm și nu realizăm că, de fapt, vaccinarea ne ajută să eradicăm boala, probabil că învingătorul va fi altul și nu noi” – director

428 de vizualizări
Foto: Agerpres Foto – Dana Lepădatu
Elevii Liceului de Artă “Gheorghe Tattarescu” din Focșani, în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică Vrancea, au organizat sâmbătă, 2 octombrie 2021, o acțiune de promovare a vaccinării împotriva Covid-19 în rândul elevilor din județ, în cadrul campaniei “Elevii spun DA vaccinării!”, informează Agerpres.

Astfel, elevii Liceului de Arte au prezentat în Crângul Petrești o scurtă scenetă prin care, sub forma unui joc, au dorit să transmită un îndemn la vaccinare.

Ce spun organizatorii – “Ne-am dorit să facem acest lucru într-o formă artistică, pentru că toate celelalte informaţii au fost prezentate un pic prea brutal şi poate şi din acest motiv, elevii au foarte multe temeri, pe care dorim să le înlăturăm

“Ideea punerii în scenă a unei reprezentaţii a plecat din dorinţa de a conştientiza părinţii, dar şi elevii, de necesitatea asigurării protecţiei împotriva COVID a copiilor, prin vaccinare. În contextul în care sunt foarte multe voci contradictorii din partea nespecialiştilor, care propagă idei ce tind să ridice semne de întrebare în conştiinţa fiecărui părinte privind vaccinarea copiilor lor, am vrut să scoatem în evidenţă faptul că singura armă pe care o avem împotriva bolii la momentul de faţă este vaccinarea. Ne-am dorit să facem acest lucru într-o formă artistică, pentru că toate celelalte informaţii au fost prezentate un pic prea brutal şi poate şi din acest motiv, elevii au foarte multe temeri, pe care dorim să le înlăturăm”, a declarat coordonatorul judeţean al campaniei de vaccinare, medicul Janina Lazăr.

  • Pe scenă au fost expuse şi tablouri reprezentând diverse atitudini în faţa pandemiei, pictate de elevii aceluiaşi liceu, care nu s-au lăsat prea mult rugaţi să se alăture acestei iniţiative, mai precizează sursa citată.

“Motivaţia există atunci când în jurul nostru vedem ce ravagii face COVID-ul. Dacă nu ne mobilizăm şi nu conştientizăm efectele negative ale COVID-ului şi nu realizăm că de fapt, vaccinarea ne ajută să eradicăm boala, probabil că învingătorul va fi altul şi nu noi. Am încercat să implicăm copiii în proiect cu scopul de a-i face să înţeleagă necesitatea vaccinului.

Mulţi dintre ei s-au vaccinat, dar mai sunt unii care au reţineri, probabil din cauza mass-media, care vine cu tot felul de exemple negative şi păreri nefondate. Părerea mea este că trebuie să avem încredere în cercetare, trebuie să avem încredere în noi, pentru că numai de noi depinde ce va fi în viitor. Iar certitudinea vine din cercetare, de aceea trebuie să avem încredere în cercetare şi nu în discuţii nefondate”, a declarat directorul Liceului de Artă, Ioana Constantinescu.

Evenimentul a fost primit foarte bine de public, iar autorităţile speră ca prin astfel de activităţi de promovare, să convingă cât mai multe persoane, mai ales adolescenţi şi tineri, să se vaccineze pentru o mai bună protecţie împotriva virusului SARS-CoV-2, mai transmite Agerpres.

La finalul acestei săptămâni, rata de incidenţă a infectării cu COVID-19 în judeţul Vrancea a depăşit, pentru prima dată de la începutul pandemiei, două cazuri la mia de locuitori.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii trebuie să sesizeze absențele profesorilor către director, spune Ligia Deca: Să nu închidă ochii. Aceste absențe nu fac altceva decât să le saboteze propriile șanse pentru un parcurs educațional de succes

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat la Digi 24 că elevii trebuie să sesizeze absențele profesorilor către director sau „către cine consideră ei că este o persoană de încredere”. Deca…
Vezi articolul

Mircea Miclea, explicații despre votul masiv pentru candidatul pro-rus Călin Georgescu: Ce trebuie învățat de aici? Atunci când oamenii intră în criză, crește neliniștea lor și când crește neliniștea, susțin lideri foarte autoritari sau dogme foarte rigide

Mircea Miclea, profesor de științe cognitive aplicate la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, spune că trebuie analizat și înțeles votul de duminică, în urma căruia candidatul cu discurs pro-rus și neolegionar…
Vezi articolul
elaborarea curriculumului de liceu

Sponsorizări de 5.000 euro pentru lectorii și asistenții universitari până în 40 de ani, prin proiectul Bursele ANIS, dacă propun introducerea unui curs nou cu elemente inovative sau folosesc metode de predare moderne. Descarcă formularul de înscriere

Încep înscrierile în Programul Bursele ANIS (Asociaţia Patronală a Industriei de Software și Servicii) la 1 septembrie, iar acesta își propune să sprijine cadrele universitare tinere prin oferirea unor sponsorizări…
Vezi articolul