Secretarul de stat de la Ministerul Educației, Sorin Ion, apare fără mască alături de șefa Inspectoratului Școlar Iași, Luciana Antoci, în mai multe ședințe care au loc în săli închise, la interior, într-o serie de fotografii publicate pe pagina de Facebook de Inspectoratul Școlar Județean Iași. Regulile în vigoare prevăd portul obligatoriu al măștii la interior, în ședințe care au loc în spații închise și în unități de învățământ.
Ședințele fără mască au loc cu doar două săptămâni înaintea începerii școlii, pe 13 septembrie 2021.
„Vizita de lucru a domnului Sorin Ion, Secretar de Stat în Ministerul Educației, la Inspectoratul Școlar Județean Iași.
Prezent la Iași în contextul pregătirii noului an școlar 2021-2022, domnul Sorin Ion, Secretar de Stat în Ministerul Educației, a participat astăzi, 31 august 2021, la o întâlnire de lucru cu inspectorii școlari ai Inspectoratului Școlar Județean Iași.
Activitatea a constituit cadrul unor discuții privind demersurile organizatorice necesare începerii noului an școlar în condiții optime.
Vizita a fost precedată de întâlniri cu reprezentanții Instituției Prefectului Iași, dar și cu reprezentanți ai Liceului de Informatică „Grigore Moisil”, Iași și ai Colegiului Național Iași”, se arată în mesajul publicat alături de fotografii.
Într-una dintre imaginile publicate se vede cum oficialii participă la o ședință în sediul ISJ Iași, iar din mesajul care însoțește fotografiile, aceasta ar putea fi chiar întâlnirea de lucru cu inspectorii școlari. La mesele din sala de ședințe a ISJ se poate vedea cum din cei 25 de profesori-inspectori care participă, doar 3 poartă mască.
Nici Sorin Ion și nici cei din conducerea ISJ Iași, aflați la prezidiul ședinței, nu poartă mască. Se poate observa că nu poate fi vorba de distanțare fizică în organizarea din fotografie.
La o altă întâlnire cu profesorii secretarul de stat, nici șefa ISJ nu poată mască, deși este o întâlnire la interior. Se pot observa trei persoane care poartă mască.
Într-o altă fotografie apare fără mască doar Sorin Ion, secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar din Ministerul Educației, alături de două persoane aflate la distanță, celelalte persoane purtând mască.
În fotografia de la depărtare se poate vedea că încă un bărbat nu poartă mască, în încăpere, cel aflat lângă ușă.
Potrivit Hotărârii CNSU nr. 53, pentru prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, masca este obligatorie la interior. Există o excepție – „se propune menținerea exceptării de la obligativitatea purtării măștii de protecție la locurile de muncă în spații închise unde își desfășoară activitatea maxim 10 persoane, cu condiția ca acestea să fie vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și cu asigurarea unei distanțe de 1 metru între ele, iar în zonele respective nu este permis accesul publicului sau a altor lucrători, rămânând obligatorie în toate spațiile închise comune”.
Sorin Ion a fost numit secretar de stat în Ministerul Educației, responsabil cu învățământul preuniversitar, de fostul premier liberal Ludovic Orban, în timpul mandatului deținut de Monica Anisie. Sorin Ion a fost din 2015 și până la finalul lui 2020 inspector școlar județean de Dâmbovița și a preluat mandatul de la minister după ce predecesoarea sa, Luminița Barcari, a demisionat pentru a candida din partea PNL în alegerile parlamentare din 6 decembrie.
Sorin Ion a fost profesor de matematică la Școala Gimnazială ”Mihai Viteazul” din Pucioasa. A mai fost inspector școlar general în 2011-2012, anterior a ocupat poziția de inspector școlar de specialitate-matematică, iar din 2004 până în 2010 a fost director întâi la Școala nr. 2 Pucioasa, apoi la Grupul Școlar Pucioasa.
Sorin Ion este vicepreședinte al Societății de Științe Matematice din România, filiala Dâmbovița. A absolvit în 1986 Liceul Industrial Fieni, în 1990 Universitatea din București – Facultatea de matematică, iar în 2004 a obținut diploma de licență în matematică la Universitatea „Valahia” Târgoviște.
A candidat pe listele PNL în alegerile parlamentare de la finalul anului trecut, dar fără succes.
13 comments
Cei cu masca sunt profii mei dragi de la Moisil Iași !!! deosebit respect !!!
Am ajuns in situatia sa nu ne mai pese, si sa nu mai credem totate cifrele “oficiale”.
Cam asa se respecta toate legile in tara asta de către șmecheri.
Cred că, înainte de scrierea articolului, era loc de o mai bună informare. Nepurtarea măștii e una, iar scoaterea ei pentru realizarea unor fotografii reprezintă cu totul și cu totul altceva.
De asemenea, credeți că e simplu să vorbești 8-10 ore cu mască în calitate de inspector? Sau să predai 6-7 ore și să realizezi ore de calitate, cu performanțe deosebite așa cum o fac cele două licee?
Nu are nici cea mai mica importanta daca va este greu sau nu cu mastile pe fata. Tuturor ne este. Astea sunt regulile pe care le impun autoritatile tuturor, toti facem asta in firmele in care lucram, inclusiv copiii stau cu aceste masti la ore. Incetati sa va mai cautati scuze cand incalcati regulile. Iar cu scosul mastii pt fotografie, cu atat mai mult: normele in vigoare nu spun ca stai cu masca in interior, dar daca vrei sa faci poze poti sa scoti masca. Ca dovada, trei persoane din fotografie sunt cu mastile pe fata si asculta ce se vorbeste. Cand dai niste norme restrictive pt populatie, tu, reprezentant al statului, trebuie sa fii primul care le respecta. Altfel ce asteptari sa ai de la restul populatiei? Ce exemplu sunteti pt elevi daca nu purtati mastile in interior? Cum sa le spunem noi copiilor ca ei trebuie sa le poarte 6-7 ore in clase daca va vad in poze fara masti? Si nu mai insinuati ca jurnalistii nu si-au facut treaba si ca nu s-au informat. Sunteti in poze fara masti. Punct. Nu trebuia sa fiti vazuti asa. Deci nu va mai cautati scuze, ci mai bine v-ati cere scuze.
Când a fost scris acest articol, a luat cineva în calcul faptul că măștile au fost scoase doar pentru fotografie?
Apoi încercați și dumneavoastră să vorbiți 8-10 ore, cât este programul unui inspector, sau 6-7 ore să le predați elevilor, realizând ore de calitate, cu performanțe deosebite.
Poate nu e usor, dar acestea sunt vremurile in care traim si trebuie sa facem cu totii sacrificii. Fara pic de sacrificiu nu vom putea trece peste COVID.
Încă un motiv pentru care oamenii de rând nu mai respectă regulile.
Se repetă scenariul de anul trecut.
Cei care emit legile sau veghează la respectarea lor NU le pun în practică.
De aceea oamenii sunt sceptici si se opun ,, indicațiilor” pentru că nu pot înțelege de ce dacă e așa serioasa situația conducătorii nu respectă aceleași reguli ca și ei.
Daca tot așa vor” purta “masca profesorii și la ore atunci școală va fi cu adevarat ” sigură”. Domnul Câmpeanu o fi pe recepție să vadă realitatea ?
Ei se cred mai egali decat ceilalti. Ca de obicei..
Adică secretarul de stat in Ministerul Sănătății este fără masca in spații închise și noua ne spune ca obligatoriu elevii sa poarte măști doar medicinale in sălile de clasa !!!!
RUSINE !!!!
Sa creadă ei ca eu voi trimite copilul la Scoala cu masca medicinală care trebuie schimbată la 4 ore.Nu au vândut stocul de măști și le îndeasă părinților pe gât ?
Vreau temeiul legal . Cu siguranța miniștrii noștri ne iau de prosti dar mai suntem și părinți cu studii care mai citim și legi.Deci copilul meu va merge la Scoala cu masca textila,o spăl,o calc și o poarta mereu.
Romani,părinți treziți-va.Este in joc viitorul copiilor pe care guvernanții ii vor analfabeți si bolnavi si al acestei tari.
Dar in schimb obligam cetatenii sa poarte masca in transport public, la medic, la scoala. La magazin mergi, cu masca, la medic mergi, cu masca, la scoala mergi, cu masca, atfel de cearta sau si mai rau iti arata usa ca sa pleci.
“Quod licet Iovi, non licet bovi”!!!
Doar nu se compară ce li se cere celor din Olimpul educației cu ce li se cere plăvanilor de la talpa țării…