FOTO Cum arată proiectul pentru bazinul olimpic de înot pe care vrea să îl construiască Universitatea din București / Proiectul a fost redepus la CNI pentru finanțare

548 de vizualizări
Foto: Universitatea din București
Universitatea din București (UB) a depus, vineri, din nou la Compania Națională de Investiții (CNI) proiectul pentru construcția bazinului olimpic de înot. Inițial, proiectul a fost respins pentru finanțare, scrie G4Media.ro.

Rectorul Universității București, Marian Preda, a declarat, într-un mesaj după medaliile obținute de David Popovici la Jocurile Olimpice 2024, că „nu se poate ca universitatea la care învață un campion olimpic de înot excepțional să nu aibă un bazin de înot”.

„Vom construi acel bazin chiar dacă autoritățile publice vor rămâne în continuare indiferente la solicitările noastre”, scrie Marian Preda în mesajul publicat, joi, pe Facebook.

El arată că universitatea pe care o conduce a refăcut un proiect pentru a obține finanțare pentru un bazin de înot, în condițiile în care proiectul depus în acest sens, acum mai bine de 10 ani, a rămas „pe lista de așteptare”.

FOTO și articolul complet – pe G4Media.ro.
Citește și:
Marian Preda, rectorul Universității din București, după medaliile olimpice obținute de David Popovici: „Nu se poate ca universitatea la care învață un campion olimpic de înot excepțional să nu aibă un bazin de înot. Vom construi acel bazin chiar dacă autoritățile publice vor rămâne în continuare indiferente”
David Popovici: Pentru o Românie educată, sănătoasă, trebuie să investim mai mult în sport. Avem un campion olimpic din an în Paște și nu se va schimba ceva doar dacă vorbim despre asta – VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Reducerea normei didactice pentru profesorii cu peste 15 ani vechime în învățământ și cu gradul didactic I se aplică din acest an școlar? Răspunsul sindicatelor: E o problemă. Toate catedrele au fost făcute până la 1 septembrie, iar legea a intrat în vigoare din 3 septembrie. Surse din minister spun că s-ar aplica de anul școlar viitor, dar legea Educației nu prevede niciun termen specific

Legea învățământului preuniversitar prevede că norma didactică pentru profesorii cu peste 15 ani vechime în învățământ și cu gradul didactic I se poate reduce cu două ore săptămânal, la cerere,…
Vezi articolul

Ateliere gratuite pentru copii și adolescenți la mai multe institute culturale din București, sâmbătă, 23 septembrie, de Ziua limbilor europene / Profesorii pot participa la o dezbatere despre strategii incluzive la Institutul Goethe, de la 9:30

Copiii și adolescenții pot participa la mai multe ateliere organizat gratuit de institutele culturale din București sâmbătă, 23 septembrie, cu ocazia Zilei limbilor europene, potrivit unui comunicat primit la redacție.…
Vezi articolul

Apel al Comisiei Europene pentru școlile, centrele de cercetare și ONG-urile care vor să se implice în adoptarea cadrului de competență financiară pentru adulți în Uniunea Europeană

Identificarea celor care predau educația financiară pentru adulți și care are utilizează sau vor utiliza cadrul de competență financiară, solicitată printr-un apel comun de Comisia Europeană, Direcția Generală pentru Stabilitate…
Vezi articolul
Monica Alecsă / Foto: Arhivă personală

Proiect susținut de Orange

Povestea Monicăi Alecsă, eleva care într-a VII-a a urcat pe podiumul competiției de programare SuperCoders: Am prins drag de Informatică încă din clasele primare, datorită profesoarei. Părinții mereu au avut încredere în mine că voi reuși

Elevă într-un sat din Galați, Monica este pasionată de Informatică încă din primii ani de școală, când a avut primul profesor dedicat acestei discipline. În clasa a VI-a, a intrat…
Vezi articolul