FOTO Clubul Copiilor Cireșarii din București, îngropat în bălării. Ministerul Educației declară că spațiul “va rămâne al copiilor”, după ce va îl va reabilita / Primarul Sectorului 1 dorea să preia administrarea bazei, acuzând că PSD că vrea să pună mâna pe ea

734 de vizualizări
Foto: Ministerul Educației
Clubul Copiilor Cireșarii din Sectorul 1 apare acoperit de bălării și în mare măsură abandonat, într-o serie de fotografii puse la dispoziția Edupedu.ro de Ministerul Educației, care administrează această bază sportivă. Instituția a anunțat, luni seară, că va elabora un proiect de acord pentru a colabora cu Primăria Sectorului 1 în vederea modernizării spațiului și că va lua măsuri pentru reabilitarea lui. După reclamațiile primarului Clotilde Armand, cum că “PSD și afaceriști apropiați de Liviu Dragnea vor să pună mâna pe Baza Cireșarii”, ministerul spune că acest club “va rămâne al copiilor”.

Ministerul își asumă să acționeze el pentru reabilitarea zonei, deși primarul Armand își exprimase dorința de a prelua baza, așa încât să o “redeschidă cât mai repede”.

  • Ministrul Sorin Cîmpeanu, vicepreședinte PNL, face parte din organizația Sector 1 a partidului. În ultimele două săptămâni a avut mai multe poziții critice la adresa primarului Sectorului 1, legate de lipsa lucrărilor de reabilitare în școlile din sector.

În comunicatul emis luni seară, Ministerul precizează că “deși baza materială este departe de ceea ce ar trebui să fie/va trebui să fie, la activitățile Clubului Copiilor Sector 1, în anul școlar 2020 – 2021, sunt înscriși aproximativ 2.000 de copii (18 cercuri)”. 

Ce spune ministerul că va face în cazul Clubului Cireșarii, în urma unor discuții cu primarul Sectorului 1 și conducerea clubului:

  • “Ministerul Educației va elabora un proiect de Acord de parteneriat prin care va fi reglementată colaborarea cu Primăria Sectorului 1 pentru modernizarea bazei și „aducerea în secolul XXI”, păstrând obiectul principal de activitate (activități extrașcolare) și adăugând o componentă recreativă pentru comunitatea locală/locuitorii Sectorului 1. Obiectivele se vor realiza prin susținere comună, financiară și logistică – Ministerul Educației și Primăria Sectorului 1.” 
  • “Ministerul Educației va iniția în cel mai scurt timp un proiect prin care se va realiza, pentru început, igienizarea capitală a spațiului în suprafață de peste 31.000 mp, prin toaletarea arborilor și îndepărtarea deșeurilor vegetale și de altă natură. (…)” 
  • “Ministerul Educației va asigura finanțarea, prin Compania Națională de Investiții (C.N.I.-S.A.), în vederea realizării unui teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis, clădire pentru vestiare, alei pietonale, spații verzi.” 
  • “Ministerul Educației va iniția parteneriate cu mediul universitar specializat, în vederea organizării unui concurs de proiecte de amenajare peisagistică a spațiului.” 
  • “Ministerul Educației, prin ISMB, va aloca și finanța un număr de posturi adecvat importanței obiectului menționat.” 
  • “Ministerul Educației va demara și susține programe de voluntariat pentru amenajarea spațiului.” 

Ministerul amintește că Baza Sportivă Cireșarii este “sediul Clubului Copiilor Sector 1, unitate de învățământ pentru activități educative, coordonate educațional şi administrativ la nivel național de către minister, iar la nivel local de către inspectoratele școlare. În cadrul Clubului Copiilor se desfășoară activități instructiv-educative specifice, prin care se aprofundează și se diversifică cunoștințe, se formează, se dezvoltă și se exersează competențe potrivit vocației și opțiunii copiilor și se valorifică timpul liber al copiilor prin implicarea lor în proiecte educative”.

Pe 8 iulie, Clotilde Armand reclama că “PSD și afaceriști apropiați de Liviu Dragnea vor să pună mâna pe Baza Cireșarii!”, spațiu aflat “într-o fază avansată de degradare”. Ea spunea că mai mulți primari de la Sectorul 1 au încercat să preia de la minister administrarea parcului, dar “toți s-au izbit de ceva. Se numește PSD”, partid pe care îl acuză că “a reușit să ţină închisă această importantă bază sportivă a Capitalei zeci de ani în loc să fie reabilitată de către Primăria Sectorului 1 şi redată circuitului sportiv”.

Postarea lui Clotilde Armand din 8 iulie:

Galerie foto – Clubul Copiilor Cireșarii
Foto: Ministerul Educației
Foto: Ministerul Educației
Foto: Ministerul Educației
Foto: Ministerul Educației
Foto: Ministerul Educației
Foto: Ministerul Educației
Foto: Ministerul Educației
Foto: Ministerul Educației
Foto: Ministerul Educației
Foto: Ministerul Educației
Foto: Ministerul Educației
Foto: Ministerul Educației
Foto: Ministerul Educației
Foto: Ministerul Educației
Citește și:
„Să construim oameni înseamnă să nu lăsăm pentru altă dată, alt buget sau să facă alții”, spune Gabriela Tellman, directoarea uneia dintre cele 23 școli din mediul rural care sunt renovate anul acesta de un ONG cu ajutorul companiilor și persoanelor fizice
Peste 500 de tablete pentru studenții și masteranzii de la Universitatea de Științele Vieții din Iași

1 comment
  1. Ce cluburi ale copiilor,exista activitati si elevi doar pe hartie sau,,din burtă”.Se iau banii degeaba, unii sunt si titulari ai sistemului,posturi platite de pomana in 80% din cazuri.Verificati activitatile cu camere de luat vederi in salile de curs,sa vedeti.Un lucru este clar toti stiu situatia,minister,inspectorat,director de club ,dar nu se doreste schimbare .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Schimbări la Casele de cultură ale studenților, după 20 de ani: vor putea accesa fonduri europene, parteneriate cu universitățile și să organizeze activități de antreprenoriat pentru tineri – Hotărâre de Guvern adoptată

Casele de Cultură ale Studenților (CCS) vor deveni hub-uri educaționale și de formare profesională, unde tinerii vor putea învăța să-și dezvolte competențele antreprenoriale, să participe la programe de mentorat și…
Vezi articolul

Simulare Evaluare Națională 2024. La limba și literatura română sunt permise sublinierile pe text, la matematică, figurile geometrice/ Trei elevi rămân în sală până la scanarea ultimei lucrări

La simularea Evaluării Naționale 2024 pentru absolvenții clasei a VIII-a, la proba de Limba și literatura română sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră și…
Vezi articolul