FOTO „Care este superputerea ta?” – mesajul de la Școala Gimnazială din Cudalbi, care a rezistat după ce curtea școlii a fost măturată de viitură, în județul Galați

1.363 de vizualizări
Foto: Facebook.com/ Dediu Florin Anca
Curtea Școlii Gimnaziale „Emil Panaitescu” din Cudalbi a fost recent grav afectată de viiturile care au măturat mai multe localități din județul Galați. În ciuda urmelor lăsate de inundații, unul dintre mesajele motivaționale din apropierea clădirii școlii, de pe un gard, „Care este superputerea ta?”, a rămas intact și a devenit un simbol al rezilienței pentru comunitate.

Fotografiile în care apar curtea școlii și clasele elevilor au fost postate pe Facebook de profesoara Anca Dediu Florin, directoarea de la „Emil Panaitescu”, și surprind imaginea acestui mesaj, care a supraviețuit dezastrului natural, în contrast cu scenele cu valuri de noroi.

Viitura, produsă de ploile abundente din ultimele zile care au umflat apele și a inundat curtea școlii, a adus cu ea aluviuni și a afectat parțial infrastructura, notează G4Media.ro despre evenimentele din weekend.

În pofida situației dificile, profesorii, elevii și părinții nu au fost descurajați. Încă de a doua zi după potop, comunitatea s-a mobilizat pentru a curăța și repara daunele, ceea ce a transformat mesajul „Care este superputerea ta?” într-un motto al solidarității.

  • Edupedu.ro a scris despre apelul umanitar al directoarei Școlii din Cudalbi, Galați, după inundații: „Nu avem apă, nu avem curent, avem nevoie de oameni care să ne ajute să scoatem noroiul din clase”. Cosmin, un elev de 7 ani, este printre primii voluntari – FOTO.

FOTO Mesajul de pe gardul din curtea Școlii Gimnaziale din Cudalbi din prima zi de școală:

Foto: Facebook.com/ Dediu Florin Anca

FOTO Mesajul de pe gardul din curtea Școlii Gimnaziale din Cudalbi duminică, 15 septembrie, după viituri:

Foto: Facebook.com/ Dediu Florin Anca

Amintim că ministra, Ligia Deca, a făcut o vizită în Galați la școlile afectate luni și a avut un dialog în contradictoriu cu primarul din Slobozia Conachi. După ce primarul a precizat că școala la care se aflau „nu a fost afectată de inundaţii, poate vreţi să mergem la o familie, două”, Deca a spus: „Ştim că nu a fost afectată, am venit să discutăm unde e bine să mergem”.

Sunt 41 de școli, grădinițe și licee în care elevii și profesorii nu fac ore de luni, 16 septembrie, transmite Ministerul Educației într-o informare de presă prin care actualizează lista de școli afectate de inundații, comunicată duminică.

Citește și:
Ministrul Educației, Ligia Deca, dialog în contradictoriu cu primarul din Slobozia Conachi. Primar: Școala nu a fost afectată de inundaţii, poate vreţi să mergem la o familie, două / Deca: Ştim că nu a fost afectată, am venit să discutăm unde e bine să mergem
Apel umanitar al directoarei Școlii din Cudalbi, Galați, după inundații: Nu avem apă, nu avem curent, avem nevoie de oameni care să ne ajute să scoatem noroiul din clase / Cosmin, un elev de 7 ani, printre primii voluntari – FOTO

2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BAC 2024 Competențe la Limba română. Proba orală explicată de profesoara Anamaria Ghiban: Pentru a demonstra înțelegerea textului, un utilizator experimentat trebuie fie capabil să citească textul corect, conștient, cursiv și expresiv / Cum arată biletul de examen

Un ghid de prezentare a probei orale la limba română pentru candidații la examenul de Bacalaureat 2024 a fost realizat pentru Edupedu.ro de profesoara de Limba și literatura română Anamaria…
Vezi articolul

Universitatea Babeș-Bolyai reia cursurile față în față pe 28 martie / Instituția pune față în față “experiența foarte bună” a predării online și recomandările europene cu dorința autorităților naționale: “Nu recomandăm trecerea intempestivă” care poate bulversa semestrul

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va începe activitățile ce presupun prezență fizică pe 28 martie, în urma ridicării stării de alertă, potrivit unei decizii a Consiliului de Administrație, ce urmează…
Vezi articolul