FOTO Arheologii au descoperit cea mai bine păstrată dovadă a unei crucificări din vremea romanilor / Scheletul celui crucificat are o vechime aproximativ 1.900 de ani

3.682 de vizualizări
Foto: Pxfuel.com
Arheologii de la Albion Arheology au descoperit prima dovadă a unei crucificări romane pe teritoriul actual al Marii Britanii, scrie G4Media.ro, care citează The Guardian și BBC.

De asemenea, este a doua din lume în care s-a păstrat cuiul care a străpuns osul celui crucificat, iar scheletul data de aproximativ 1.900 de ani.

Experții au găsit rămășițele pentru prima oară în 2017, într-un sat din regiunea Cambridgeshire, Fenstanton. Săpăturile pentru construirea unor imobile au dus la descoperirea unor morminte din perioada romană și a unor urme de formă de viață.

Arheologilor le-a atras atenția în mod special un schelet care avea un cui bătut în osul călcâiului, considerat de experți drept cea mai bună dovadă fizică a unei crucificări din perioada romană. Bărbatul, cu vârsta cuprinsă între 25 și 35 de ani, a fost îngropat cu mâinile încrucișate pe piept și așezat pe o structură de lemn, similară cu un catafalc.

Cui bătut în călcâi (rămășiță) / Foto: Albion Archeology
Fotografii – și citește mai mult – pe G4Media.ro.

3 comments
  1. Nu ai citit o carte în viața ta.
    I-a intrat cuiul perpendicular in osul de la călcâi și apoi l-a strâmbat in capăt că să stea fixat, nu???

    PS
    Nu e prima dovadă.
    Un os descoperit într-un mormânt , azi in muzeul național israelian are aceleași caracteristici, fiind tot din secolul 1.

    1. Asa e. Nu am citit o carte in viata mea. Te-ai gandit ca poate nu am sesizat ca a scris ca a fost indoit? Si un criminal putea face asta, nu e musai sa fi fost o crucificare. Omului i-a placut dintotdeuna sa romanteze continutul istoric. Vorbim de crucificari ca adevar istoric dupa vorbe si 2 cuie in picioare in toata lumea asta? Eu zic sa mai asteptam. Sa nu ne hazardam. Daca eu maine dezgrop cu plugul un caine cu cercel in ureche spun ca undeva in istorie erau caini “roacheri”? Un nebun s-a distrat si i-a pus un cercel cainelui. Orice e posibil pana nu exista suficiente dovezi intangibile.

  2. Intr-un numar de standup recent, un comediant radea de faptul ca cine stie ce adrvaruri istorice nascocesc arheologii despre un fapt banal din zilele noastre, cum si noi am facut-o despre alte epoci. Cine stie cum i-o fi intrat din greseala aluia cuiul in picior sau l-o fi maltratat vreun raufacator si a facut tetanos si a murit, iar noi o dam poetic in crucificari si alte fantasmagorii. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Decizia privind deschiderea școlilor trebuie descentralizată. În rural, unde sunt mai puțini elevi la clasă, lecțiile se vor desfășura la școală – președintele Federației Părinților, după întâlnirea cu reprezentanții ministerelor Educației și Sănătății

Odată cu deschiderea școlilor în toamnă, atât instituțiile statului, la nivel central și local, cât și familiile, părinții și elevii vor trebui să împartă responsabilitatea unor reguli de prevenire a…
Vezi articolul

VIDEO Evaluare Națională 2021 Programa școlară de limba și literatura română, explicată de experții de la Institutul de Lingvistică al Academiei Române. A doua lecție: elemente de morfosintactică

Experții de la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” din cadrul Academiei Române au realizat lecții video de gramatică a limbii române din programa școlară de limba și…
Vezi articolul

VIDEO Pentru prima dată elevii care au obținut premii la olimpiadele naționale și internaționale nu au fost nevoiți să mai dea Evaluarea Națională pentru a fi admiși la liceu / Cîmpeanu: Este vorba despre aproximativ 100 de elevi premiați internațional, la care se adaugă și cei cu premiul I național

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că circa 100 de elevi olimpici internaționali nu au mai fost nevoiți să susțină Evaluarea Națională în acest an, putând fi admiși la liceu…
Vezi articolul

VIDEO Grădinița SMART dintre fabrici, inaugurată la Ciugud. Un nou concept pentru învățământul preșcolar de la țară: tehnologie folosită cu atenție, dotări inteligente și copii alături de părinți

Comuna Ciugud (județul Alba) a inaugurat joi una dintre cele mai moderne grădinițe din România, situate în mediul rural. Grădinița SMART de la țară, este situată între fabrici, în zona…
Vezi articolul