FOTO Animale sălbatice dispărute, unele de sute de ani, reintroduse în ecosistem de oamenii de știință

243 de vizualizări
Râs euroasiatic / Foto: Wikipedia – Bernard Langraf
Oamenii de știință din domeniul conservării folosesc translocația și reproducerea în captivitate pentru a restabili populațiile de animale care au dispărut în sălbăticie – fie în totalitate, fie în anumite zone -, precum lupi cu blană roșiatică, râși euroasiatici și diavoli tasmanieni, relatează CNN, preluat de G4Media.ro.

Reintroducerea animalelor dispărute în sălbăticie pe teritoriile lor natale poate fi o dublă victorie, contribuind la refacerea ecosistemelor degradate, precum și creșterea numărului populației.

Dar eliberarea unei specii în natură este un act nesigur de echilibrare. Reintroducerile durează adesea ani și implică mai multe faze, precizează Natasha Robinson, ecolog la Universitatea Națională Australiană, specializată în viața sălbatică amenințată.

Vezi galeria de fotografii completă și articolul integral pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Experiențe negative din copilărie, precum abuzul sau neglijarea, se asociază cu multiple probleme de sănătate mintală și fizică pe parcursul vieții / Asocierea poate fi influențată și de criza Covid – studiu al cercetătorilor UBB

Adversitățile din copilărie – experiențe negative precum abuzul sau neglijarea – se asociază cu multiple probleme de sănătate mintală și fizică pe tot parcursul vieții, potrivit autorilor români ai unui…
Vezi articolul

Două potențiale vaccinuri pentru coronavirus, unul făcut de Universitatea Oxford, au început să fie testate pe dihori de laborator, în Australia. Primele rezultate ar putea fi gata în iunie

Două potențiale vaccinuri pentru coronavirus au început să fie testate în Australia, scrie BBC. Vaccinurile, făcute de Universitatea Oxford și compania americană Inovio Pharmaceutical, au primit permisiunea pentru testarea pe…
Vezi articolul

Lista instalațiilor și obiectivelor speciale de interes național, precum laserul de la Măgurele, cele din domeniul nuclear sau centrele de monitorizare seismică – actualizată printr-o hotărâre de guvern / Instalațiile sunt grupate în rețele naționale

Proiectul Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics (ELI-NP), ansamblul de nave de cercetare  Mare Nigrum-Istros o serie de centre din domeniul verificării și monitorizării în cazul pericol naturale sau din…
Vezi articolul