Fotbal și sport pentru copii la școală – care sunt beneficiile? (P)

1.012 vizualizări

Sportul necesită gândire rapidă, luarea deciziilor și concentrare. Copiii care se antrenează în mod regulat au o capacitate mai bună de concentrare și reacționează mai rapid, ceea ce se traduce prin performanțe școlare mai bune. Copilul trebuie să se miște și trebuie să se miște cât mai mult. Indiferent dacă vor face performanță sau nu, imensul câștig este în dezvoltarea moralului – rezultat negreșit.

Creștere și sport

Un fapt este cert și de nedezbătut: după importanța nutriției, cel mai important factor fizic care contribuie la dezvoltarea armonioasă a unui trup este activitatea musculară. Un trup fără dinamică este de la bun început sortit subdezvoltării. În sens opus, cu cât activăm mai repede și mai des principalele grupe de mușchi, cu atât legăturile neuronale între creier și masa musculară se vor dezvolta mai repede, mai bogat și mai bine. În cuvinte simple, copilul trebuie să se miște și trebuie să se miște cât mai mult.

Mușchi, tendoane, articulații, circulație sangvină, sinapse neuronale și neuromusculare – toate se dezvoltă prin activitate fizică. Dacă mai punem la socoteală imunitatea și dezvoltarea creierului, care de asemenea evoluează odată cu practicarea unui sport, aproape că am putea spune că până la vârsta de 18 ani sportul ar trebui să fie obligatoriu prin lege!

Fotbalul – creșterea concentrării și a capacității cognitive

Sportul necesită gândire rapidă, luarea deciziilor și concentrare. Copiii care se antrenează în mod regulat au o capacitate mai bună de concentrare și reacționează mai rapid, ceea ce se traduce prin performanțe școlare mai bune. Jocul de fotbal îi învață, de asemenea, pe copii cooperarea, comunicarea, empatia și abilitățile de a face față echipei. Obiectivele comune și dorința de a câștiga consolidează legăturile și învață munca în echipă. Prezentarea copiilor la fotbal și la alte sporturi este, prin urmare, o modalitate excelentă de dezvoltare globală care se traduce în succesul lor educațional și în viață.

Încurajarea adecvată a copilului dumneavoastră pentru a face sport și a juca fotbal este esențială. Pentru a realiza acest lucru este necesar nu numai să oferiți oportunități de antrenament regulat, ci și să creați o atmosferă pozitivă în jurul activității fizice. Este important să nu puneți o presiune nejustificată asupra copilului, ci mai degrabă să vă concentrați pe promovarea distracției și a plăcerii de a juca.

De asemenea, este o idee bună să vă dotați copilul cu ținuta și încălțămintea sportivă potrivită pentru a asigura confortul și siguranța în timpul jocului, precum și cu accesoriile potrivite, cum ar fi protecțiile și o minge, pentru a face învățarea și practicarea fotbalului eficiente și plăcute: https://sportano.ro/fotbal/mingi-de-fotbal. O ținută și un echipament cool pot fi o motivație în plus pentru copilul dumneavoastră.

Moralul înainte de toate

Dacă vă uitați la câteva interviuri cu marii sportivi, veți afla că cel mai important atuu al lor nu sunt mușchii ori viteza, ci anduranța psihologică. Pe asta mizăm și noi când vă îndemnăm să-i încurajați pe copii să practice un sport – orice sport! Indiferent dacă vor face performanță sau nu, imensul câștig este în dezvoltarea moralului – rezultat negreșit.

Jocul de fotbal îi familiarizează pe copii cu principiile fair-play-ului, competiției loiale și respectului pentru adversar. Îi învață importanța respectării regulilor și a eticii sportului, care este de asemenea valoroasă în viața de zi cu zi.


2 comments
  1. Sportul este la fel de important ca si orice alta materie.
    Din pacate, in Romania ultimilor ani, se da prea putina importanta acestei discipline, iar profesorii de sport prefera, de cele mai multe ori, mai ales prin licee, sa lase elevii liberi prin curte. Intre timp, in tarile Uniunii Europene, ora de educatie fizica se desfasoara cu cea mai mare seriozitate, inclusiv prin masurarea pulsului copiilor dupa efectuarea activităților specifice in sălile de sport.

    1. Alaltăieri a murit un copil pe care a căzut o poartă de fotbal și l-a lovit la cap. Poarta era în curtea școlii, lăsată deschisă pentru că așa vrea legea, și copiii se jucau, că e vară. (Și nici măcar n-a fost primul sau printre primii – sunt multe cazuri ca ăsta.)

      Hai cu sportul, că ne pricepem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

FOTO Transformarea poate începe la școală, iar cele trei săli de clasă din Petroșani, Corbi și Sectorul 5 reamenajate de P&G și dm România total diferit față de cum arată, în general, sălile de curs de la noi, continuă programul „O sală de clasă ca acasă” (P)

Sălile de clasă sunt amplasate în școli din municipiul București  și județele Hunedoara și Argeș. Pentru al treilea an consecutiv dm România și P&G renovează și transformă săli de clasă destinate…
Vezi articolul

INTERVIU Vacanță în „Roma Antică”. Italia turistică, sub lupa pasionaților de cultură și civilizație. „De Italia ne leagă multe secole de istorie. Romanii ne-ar fi influențat și astăzi viața de zi cu zi” – profesoara de Istorie Andreea Laura Martinescu

Dacă luăm copiii într-o vacanță în Italia, una dintre destinațiile favorite ale românilor, cum am putea să ne organizăm itinerariul astfel încât să fie și o experiență educațională pentru cei…
Vezi articolul

Program complet Săptămâna Verde pentru profesori: 30 de ateliere ce pot acoperi 6 ore dintr-o zi, idei și instrumente de evaluare și debriefing, jocuri, filmulețe și activități care să anime procesul de învățare (P)

Programul Săptămâna Verde rămâne obligatoriu și anul acesta. Viitor Plus, un ONG de mediu, a creat și anul acesta un material compact care să ajute profesorii să treacă prin program…
Vezi articolul