Fostul premier și ministru al Educației din Franța, Gabriel Attal, și-a lansat o asociație-hub pentru lupta contra hărțuirii în școli, care va forma profesori și va consilia elevii afectați de bullying

147 de vizualizări
Gabriel Attal / Foto: Facebook.com
Fostul premier și ministru al Educației din Franța, Gabriel Attal, a anunțat lansarea unei noi asociații, „Faire Face”, dedicată combaterii hărțuirii în școli, potrivit FranceInfo. Aceasta are scopul de a sprijini elevii, cadrele didactice și părinții în gestionarea cazurilor de intimidare și violență în mediul școlar.

Co-președinte alături de Béatrice Le Blay, al cărei fiu Nicolas s-a sinucis în septembrie 2023, și de Elian Potier, fostă victimă a hărțuirii, Attal, actual deputat, a promis să „împartă munca” cu ei, prin intervenții în instituțiile de învățământ, dar mai ales cu un rol de „impulsionare”.

Potrivit presei din Hexagon, asociația va aborda hărțuirea pe trei direcții principale:

  • Sprijin psihologic pentru victime – „Faire Face” va colabora cu specialiști pentru a oferi ajutor și consiliere elevilor afectați.
  • Formarea cadrelor didactice – Profesorii vor beneficia de sesiuni de instruire pentru a putea recunoaște și interveni eficient în cazurile de hărțuire.
  • Colaborare cu organizațiile non-guvernamentale – „Faire Face” va colabora cu organizații din domeniu, pentru a extinde sprijinul oferit în cadrul școlilor.

În cadrul evenimentului de lansare a asociației, miercuri, 6 noiembrie, Gabriel Attal a subliniat că „această asociație se va baza mult pe angajamentul voluntarilor și, sperăm, destul de repede, pe angajați permanenți ai asociației (…), iar noi vom fi acolo ca un reper, pentru a stabili direcția asociației”.

Amintim că una din măsurile luate de autoritățile din Franța a fost, în august 2023, ca elevul responsabil de comportament agresiv la adresa colegilor săi să poată fi mutat la altă școală, așa încât elevul-victimă să nu mai fie nevoit să o facă.

Tot în cadrul evenimentelor dedicate Zilei Naționale de Luptă Împotriva Hărțuirii Școlare, actuala ministră a Educației, Anne Genetet, a anunțat că va continua implementarea anuală a unui chestionar anonim de detectare a hărțuirii, potrivit Europe1.fr.

  • Lansat inițial anul trecut, acest chestionar le oferă elevilor oportunitatea de a împărtăși liber experiențele legate de hărțuire. Disponibil pentru elevii din clasele CE2 până la Terminale, chestionarul va putea fi completat în perioada 7-15 noiembrie. În plus, Genetet s-a adresat tinerilor din Franța printr-o postare pe rețeaua X (fosta Twitter), subliniind importanța acestei inițiative în crearea unui mediu școlar sigur.
VIDEO Lansarea asociației „Faire face” a fostului premier Gabriel Attal:
Citește și:
Elevii agresori vor fi mutați, în ultimă instanță, în alte școli, nu victimele acestora – decizia împotriva bullying-ului promisă de autoritățile din Franța a fost adoptată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

UPDATE Toți membrii boardului Fulbright, cel mai cunoscut program de burse al guvernului SUA, au demisionat în semn de protest față de „amestecul politic” al Administrației Trump / Mircea Dumitru, Fulbright Romania: Activitatea comisiei nu este afectată, așteptăm oficial lista finaliștilor noștri

Toți membrii boardului ce coordonează prestigiosul program american de burse internaționale Fulbright, al Departamentului de Stat, a demisionat, miercuri, acuzând amestecul politic din partea Administrației Donald Trump, potrivit Reuters. Demisionarii…
Vezi articolul

ULTIMA ORĂ Orarul de iarnă practicat de unele școli este dezaprobat oficial de Ministerul Educației, care a cerut inspectoratelor ca școlile sa își păstreze orarul normal: „Orice minut de școală contează”

„Ministerul Educației descurajează practicile unităților de învățământ care trec la „orarul de iarnă” și reduc durata orelor și a pauzelor”, se arată într-o informare oficială a Ministerului. Instituția transmite că…
Vezi articolul

Ligia Deca, întrebată dacă profesorul debutant va primi 4.600 de lei net, spune că salariile din 2024 au fost “o negociere” cu sindicatele și că “obiectivul meu” este ca noua grilă de salarizare să plece de la salariul mediu pe economie / Ar însemna că debutantul nu va avea 4.600 de lei net nici pe noua lege

Ministra Educației, Ligia Deca, a fost întrebată de jurnaliștii din județul Argeș, dacă profesorul debutant va primi 4.600 de lei salariu: „Există un angajament al coaliției care vizează noua grilă…
Vezi articolul

Elevii din județul Prahova vor avea transportul asigurat spre școală, de marți, 6 februarie. Au fost semnate ordinele de plată și toți transportatorii își vor primi banii pentru plățile pentru lunile anterioare, precizează Inspectoratul școlar

Elevii din Prahova vor putea merge la școală cu abonamente gratuite de marți, 6 februarie. Transportatorii au anunțat că renunță la protestul anunțat vineri, după ce au primit asigurări de…
Vezi articolul