Fostul ministru PSD al Sănătății, Florian Bodog, care și-a pierdut titlul de doctor pentru că a plagiat aproape integral teza, nu va mai fi profesor asociat la UMF Cluj. Rector: Probabil că nu o să îi mai oferim un contract, deși pe noi ne-ar ajuta să avem un profesor aici

Foto: gov.ro

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, Anca Dana Buzoianu, a recunoscut că universitatea i-a oferit un contract de profesor asociat fostului ministru al Sănătății, Florian Bodog, deși acestuia i-a fost retras titlul de doctor din cauza plagiatului, însă în urma apariției informației în presă, „probabil că nu o să îi mai oferim un contract, deși pe noi ne-ar ajuta să avem un profesor aici”, a declarat aceasta pentru Europa Fm.

Inițial, rectorul UMF Cluj, Dana Buzoianu, a negat informația care a apărut inițial în presa locală, spunând că nu există, în acest moment, un contract cu profesorul Florian Bodog și etichetând drept fake news articolele apărute în presă.

Buzoianu a adăugat că nu ar avea nicio problemă cu această colaborare, pentru că lui Florian Bodog i-a fost retras doar unul dintre cele două doctorate, cel în medicină fiind în continuare valabil. Însă, confruntată cu aspectul moral al situației Buzoianu a spus pentru Europa FM că va reevalua situația.

„Până acum, știți cum e și cu doctoratul ăsta, că și eu m-am interesat: are două doctorate. Și doctoratul retras e cel în economie nu în medicină. În același timp, universitatea mea, în acest moment nu are profesor la chirurgie plastică. E o chestie de utilitate, ca să zic așa. Nu avem, nu avem nici conferențiar, nici profesor. Datorită situației pe care ați menționat-o, probabil că nu o să-i mai oferim (n. red. contract) deși pe noi ne-ar ajuta să avem un profesor aici”.

Bodog a rămas în 2019 fără titlul de doctor în Management după ce Consiliul Național pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a dat verdictul că acesta și-a plagiat teza de doctorat, anunța PressOne la vremea aceea. Lucrarea fostului ministru al Sănătății a fost plagiată aproape integral, potrivit deciziei CNATDCU.

Plagiatul din teza lui Bodog, intitulată „Managementul şi marketingul unităţilor sanitare”, a fost constatat de Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) în iulie 2018, şi confirmat de CNATDCU la data de 25 iulie 2019. Bodog a atacat în justiție decizia administrativă a CNATDCU.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, printr-o sentință definitivă, să îi retragă lui Florian Bodog titlul de profesor abilitat şi dreptul de a conduce doctorate, pe motiv că nu a îndeplinit criteriile minime pentru această avansare profesională.

Mai mult, Bodog a obţinut fraudulos titlul de profesor şi de conducător de doctorate, pentru că nu a respectat condiţia impusă de CNATDCU de a fi semnat ca autor principal cel puţin 6 articole ştiinţifice publicate în reviste cotate ISI.

Acest criteriu este obligatoriu atât pentru cei care aspiră la titlul de profesor, cât şi pentru cei care vor să obţină certificatul de abilitare, adică dreptul de a coordona doctorate. Bodog a fost apărat de Senat când DNA a cerut ridicarea imunității.

Sursă foto: gov.ro

Citește și:
Fostul ministru PSD al Sănătății, Florian Bodog, care și-a pierdut titlul de doctor pentru că a plagiat aproape integral teza de doctorat, conform CNATDCU, a devenit cadru didactic asociat la UMF Cluj
Exit mobile version