Deputatul USR Stelian Ion, fost ministru al justiției scrie într-o postare pe Facebook, că decizia Curții Constituționale prin care titlul de doctor poate fi retras de Ministerul Educației doar dacă nu a intrat în circuitul civil și nu a produs efecte juridice, contribuie la perpetuarea imposturii academice.
- Amintim că și premierul Nicolae Ciucă este acuzat de plagiat cu teza sa de doctorat, de către ziarista Emilia Șercan.
Curtea Constituțională a decis că titlul de doctor poate fi retras de Ministerul Educației doar dacă “nu a intrat în circuitul civil și nu a produs efecte juridice”. Asta înseamnă că respectiva persoană care a obținut titlul nu s-a folosit de el și nu a obținut drepturi pe baza lui, explică surse pentru Edupedu.ro. De exemplu, în universități se acordă spor pentru titlul de doctor, sau la intrarea în Barou.
Fostul ministru al justiției, Stelian Ion spune pe Facebook: “Plagiatorii rămân cu titlul de doctor chiar dacă a fost obținut prin furt intelectual. Premierul Ciucă, de exemplu, poate sta liniștit acum. CCR a decis astăzi, cu majoritate de voturi, că titlul de doctor poate fi retras doar dacă nu a intrat în circuitul civil și nu a produs efecte juridice.
E ca și cum, dacă ai furat o mașină și ai apucat să te plimbi cu ea, o poți păstra. Nu mai contează că ai furat mașina. Este odios ce se întâmplă la CCR. Legea actuală prevedea posibilitatea retragerii titlului de doctor ca măsură în cazul nerespectării standardelor de calitate sau de etică profesională. Anulând această posibilitate, CCR contribuie la perpetuarea imposturii academice. Este, până la urmă, tot o formă de amnistie pentru furtul intelectual,” mai spune Stelian Ion în postare.
4 comments
Exact asa este. Ce buna caracterizare, metaforica a situatiei ! Dar… cu asa CC, asa justitie! Nu-i nimic de mirare !
Cine împarte, parte-și face. Parca așa suna !
Majoritatea parlamenntarilor sunt “doctori”… cum sa-si piarda “titlul” ?
Cei din CCR cum sa-si piarda pensiile umflate ?
Asa ca unii si altii se apara reciproc.
Este o mare porcărie de tip DORNEANU și acoliții din CCR, ca dovadă că au hotărât cu majoritate acum pe ultima sută a funcției de președinte al CCR.
Cum adică, atunci când a intrat în circutul civil ? Este ca și când am vorbi despre lucruri NU despre cercetare a unor domenii, iar odată absolvit examenul ai toate drepturile conferite de lege, inclusiv suma de bani alocată prin Legea nr. 153/2017, în cuantum fix. Mai mult titlul de doctor în domeniul în care activează persoana, a NU se confunda cu titlul de doctor medic, este un avantaj ca punctaj la ocuparea postului sau o condiție de intrarea în sistemul de învățământ universitar.
Deci, Dorneanu știe foarte bine cer înseamnă intrarea în circuitul civil, dar a găsit o găselniță pentru permisivitatea impostorilor în politică și NU numai.
Pai… nu pentru asta a fost pus acolo ?