Fostul lider al studenților: Referendumul, un pas înapoi. La presiunea Coaliției pentru Familie, și educația sexuală sau parentală au căzut în desuetudine

623 de vizualizări
“Concepte precum educația sexuală sau parentală au căzut într-o oarecare desuetudine, presiunea din partea simpatizanților Coaliției pentru Familie, pe fondul acestui referendum, determinând Ministerul Educației Naționale să considere că o dezbatere publică pe această temă ar reprezenta o adevărată deschidere a unei cutii a Pandorei”, a declarat pentru EduPedu.ro fostul lider al studenților Marius Deaconu.

Contactat de EduPedu.ro, Deaconu, astăzi director al departamentului de politici publice în Consiliul Tineretului din România (CTR), a afirmat că “probabil că vorbim despre singurul plebiscit din istoria românilor care, pe lângă faptul că nu va avea niciun efect juridic real, va lăsa mai multe întrebări decât răspunsuri”.

Citește mai jos opinia despre referendum a lui Marius Deaconu, fostul președinte al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR):

Probabil că vorbim despre singurul plebiscit din istoria românilor care, pe lângă faptul că nu va avea niciun efect juridic real, va lăsa mai multe întrebări decât răspunsuri.

Avem o certitudine: clasa politică din România a picat un test de maturitate. În anul Centenar, sprijinirea unui astfel de demers, care, nu poate să conducă decât la dezbinarea societății, într-un moment în care am fi putut vorbi de unitate, reprezintă fără doar și poate un eșec.

Pe de altă parte, concepte precum educația sexuală sau parentală au căzut într-o oarecare desuetudine, presiunea din partea simpatizanților Coaliției pentru Familie, pe fondul acestui referendum, determinând Ministerul Educației Naționale să considere că o dezbatere publică pe această temă ar reprezenta o adevărată deschidere a unei cutii a Pandorei.

Sunt pași înapoi, nu iremediabili, dar care împing societatea românească înapoi cu cel puțin deceniu.

Partea pozitivă este că tinerii sunt mai aproape de a înțelege ce presupune cetățenia activă.

Sursa foto: Facebook – Marius Deaconu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Educaţia 2030 – obiectivele României în Strategia UNESCO, după ce ţara a ratat ţintele 2020. Descarcă planuri de lecţii pentru grădiniţă, şcoală primară, gimnaziu şi liceu cu exemple de dezvoltare durabilă

Adunarea Generală a ONU a adoptat Rezoluţia “Educaţie pentru Dezvoltare Durabilă în cadrul Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă” pe 19 decembrie 2019 la New York, în Statele Unite ale Americii.…
Vezi articolul

În jumătate dintre localitățile fără niciun caz de Covid-19 raportat, elevii nu pot merge la clasă pentru că școlile au sub 60% dintre angajați vaccinați / În 3 comune, semnalul de telefonie necesar școlii online e slab sau inexistent

Un număr de 46 de localități din România au fost identificate de Edupedu.ro ca având zero cazuri de Covid-19 raportate (rată de infectare 0,00 la mie), conform datelor agregate de…
Vezi articolul

Corectarea digitalizată a lucrărilor de la examenele naționale din Franța. Profesorii corectează pe calculatoare personale și nu sunt toți formați pentru acest tip de corectare nici în 2022 după 6 ani de folosire / Ce fac cadrele didactice în aplicația specială de evaluare – VIDEO

Corectarea digitalizată a lucrărilor de la examenele naționale este o realitate în alte state europene, așa cum se desfășoară efectiv sesiunile de Bacalaureat din Franța. Pentru a analiza un proces…
Vezi articolul