Foștii miniștri ai educației Sorin Cîmpeanu și Monica Anisie au intrat în Parlament, câștigând câte un nou mandat de senator pe listele PNL

503 vizualizări
Monica Anisie si Sorin Cimpeanu / Foto: Gov.ro și Inquam Photos/Alexandra Pandrea
Foștii miniștri ai Educației Sorin Cîmpeanu și Monica Anisie au intrat în Parlament, potrivit rezultatelor alegerilor parlamentare de pe 1 decembrie. Ambii au câștigat un nou mandat de 4 ani în Senatul României, unde au candidat pe listele PNL București. Sorin Cîmpeanu își va începe al treilea mandat de parlamentar, iar Monica Anisie cel de-al doilea mandat. 

Sorin Cîmpeanu a intrat în Parlament în 2016, când a fost ales deputat din partea ALDE. Ulterior a demisionat din formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu pentru a se alătura partidului nou-format de fostul premier Victor Ponta, Pro România, partid pe care l-a părăsit în ianuarie 2020 când a intrat în PNL. În 2020 a fost ales pentru un mandat de senator din partea PNL București. 

Cîmpeanu a fost ministru al Educației în perioada decembrie 2020 – septembrie 2022, în guvernele Cîțu și Ciucă, precum și în perioada decembrie 2014 – noiembrie 2015, în Guvernul Ponta. După demisia social-democratului Victor Ponta de la conducerea Executivului, ca urmare a tragediei de la Colectiv, Sorin Cîmpeanu a fost numit prim-ministru interimar până la nominalizarea lui Dacian Cioloș care a format un nou guvern. 

În prezent, Sorin Cîmpeanu este vicepreședinte în Biroul Executiv al PNL și rector aflat la al patrulea mandat în fruntea Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV) București (sursa și detalii).

Monica Anisie își începe cel de-al doilea mandat de senator liberal din partea PNL București. Anisie a fost ministru al Educației și Cercetării în perioada noiembrie 2019 – decembrie 2020, în guvernele conduse de Ludovic Orban. Profesoară de Limba română la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu din București, Anisie și-a menținut orele și a continuat să predea atât în mandatul de ministru, cât și în cel de parlamentar. 

Anisie a fost secretar de stat responsabil cu învățământul preuniversitar în Ministerul Educației în Guvernul Cioloș, în 2009-2011 a fost inspector școlar general adjunct la Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB) (sursa și detalii).

A fost pentru câteva luni consilier în departamentul de Educație al președintelui Iohannis, la finalul lui 2017, tot pentru o scurtă perioadă a colaborat cu Platforma România 100 fondată de Cioloș și miniștri din guvernul tehnocrat, în 2016 a fost secretar de stat pentru preuniversitar în Guvernul Cioloș (sub miniștrii Adrian Curaj și Mircea Dumitru), iar în 2012-2014 a fost consilier la președinție în perioada în care Daniel Funeriu a fost consilierul pe educație al fostului președinte Traian Băsescu.

Monica Anisie este președintele PNL Sector 2 și vicepreședinte în Biroul Executiv al PNL. 

Citește și:
SURSE Ministrul Ligia Deca, fosta consilieră a președintelui Klaus Iohannis, a pierdut alegerile parlamentare în care a candidat pentru funcția de senator pe listele PNL Vâlcea – rezultatele alegerilor parlamentare 2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Într-un discurs despre cum incitarea la ură afectează și elevii, ministra Educației s-a dat exemplu pe ea însăși în vizorul comentariilor de pe rețelele sociale la adresa ei: Am o zi proastă dacă “n-apucă colegii din Minister să le șteargă suficient de repede”

Ligia Deca a spus că se încarcă negativ din cauza comentariilor de pe rețelele sociale la adresa ei și că are o zi proastă dacă “n-apucă colegii din Minister să…
Vezi articolul

Evaluare Naţională 2024. Apă potabilă pentru elevi şi profesori și ventilaţie în clasă în timpul probei scrise la limba română, asigurate în toate sălile de examen din judeţul Giurgiu, în contextul caniculei

Elevii din judeţul Giurgiu înscrişi la Evaluarea Naţională 2024 au susţinut proba de marţi la Limba şi literatura română în săli de clasă protejate de soare şi cu ventilaţie, având…
Vezi articolul