Fosta directoare a Centrului de Asistență Educațională CJRAE Mehedinți, Andreea Florentina Bădescu, condamnată definitiv la închisoare cu suspendare pentru luare de mită. Contractul individul de muncă de la Grădinița cu program prelungit nr. 7 din Drobeta Turnu Severin, pe postul de educatoare, a fost încetat

Foto: CJRAE Mehedinți

Fosta directoare a Centrului de Asistență Educațională CJRAE Mehedinți, Andreea Florentina Bădescu, prinsă în flagrant de DNA când lua mită de la o persoana angajată pe post de consilier școlar și condamnată la 2 ani și 3 luni închisoare, cu suspendare, nu a atacat hotărârea instanței și a rămas definitivă, potrivit unui document consultat de Edupedu.ro. Contractul de muncă al educatoarei Andreea Florentina Bădescu, de la Grădinița cu program prelungit nr. 5 din Drobeta Turnu Severin, a fost încetat.

Prin decizia nr. 42 din 26.08.2024, directorul Grădiniței cu program prelungit nr. 7 din Drobeta Turnu Severin a hotărât încetarea de drept a contractului individual de muncă al educatoarei Andreea Florentina Bădescu, începând cu data de 27.08.2024.

„Art. 2. Prezenta decizie se poate contesta la Tribunalul Mehedinți, în termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicării, conform art. 268 alin. (1) lit. a) din Codul Muncii.

Art.3. Prezenta decizie se comunică doamnei Bădescu Andreea Florentina, prin serviciul secretariat al grădiniței, și se înregistrează în Registrul General de Evidență a Salariaților (REVISAL).”, se arată în decizia nr. 42 din 26.08.2024 a unității de învățământ.

Conform unui document al Tribunalului Mehedinți, Florentina Andreea Bădescu trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 90 de zile, la Primăria Municipiului Drobeta Turnu Severin sau la Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți.

Ca pedeapsa complementară, i-a fost interzisă exercitarea, pe o durată de 2 ani, a următoarelor drepturi:
„a) dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice;
b) dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat;
c) dreptul de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii – director al Centrului de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE), care se va executa, în conformitate cu prevederile art. 68 alin. 1 lit. b Cod penal, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.”

Ca pedeapsă accesorie, i-au fost interzise următoarele drepturi:

„a) dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice;
b) dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat;
c) dreptul de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii – director al Centrului de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Mehedinți, care se va executa, în conformitate cu dispozițiile art. 65 alin. 3 Cod penal, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare și până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.”

Aceasta este acuzată că a solicitat mită lunar, 1.500 de lei din salariu, ulterior 1.000 de lei, unei persoane pe care a angajat-o pe un post de consilier școlar, conform hotărârii Tribunalul Mehedinți, obținută pe surse de Edupedu.ro.

Ce prevede Legea învățământului preuniversitar despre luarea de mită

Articolul 168 – 7) „Nu poate ocupa/exercita o funcție didactică de predare, de îndrumare și control, didactică auxiliară, administrativă sau orice activitate didactică sau de conducere în sistemul de învățământ preuniversitar persoana care a fost condamnată penal definitiv pentru săvârșirea cu intenție a unei infracțiuni contra vieții, integrității corporale sau sănătății, contra libertății persoanei, rele tratamente aplicate minorului, hărțuire, trafic de minori, proxenetism, infracțiuni contra libertății și integrității sexuale, luare și dare de mită, trafic de influență, fals și uz de fals, furt calificat, pentru care nu a intervenit reabilitarea”.

Fosta directoare este membră a Organizației Femeilor Social Democrate din Mehedinți, fiind susținută de PSD la șefia CJRAE, ajungând în acest post prin decizia inspectorului școlar general și a conducerii ISJ, formată din politicieni.

Toate funcțiile de conducere din inspectoratele școlare și casele corpului didactic, plus contrele de resurse sunt ocupate politic, prin detașare, conform unui raport al Ministerului Educației, instituție care refuză de trei ani să organizeze concursuri, așa cum îi cere legea.

Citește și:
BREAKING Fosta Directoare a Centrului de Asistență Educațională CJRAE Mehedinți, condamnată în primă instanță la închisoare cu suspendare pentru luare de mită, după ce a recunoscut acuzațiile. Șpaga era încasată lunar, 1.000 de lei la fiecare salariu, de la o persoană pe care a angajat-o pe un post de consilier școlar
EXCLUSIV Directoarea Centrului de Asistență Educațională CJRAE Mehedinți, plasată în control judiciar de DNA pentru luare de mită. Surse: Ar fi fost prinsă în flagrant luând mită pentru angajarea unei persoane pe un post de consilier școlar
Exit mobile version