Fost secretar de stat în Educație: Este informată Comisia Europeană despre faptul că ni se interzice să lucrăm online, pentru recuperarea orelor pierdute de simulări?

14.517 vizualizări
Foto: INQUAM Photos / George Călin
Într-o reacție la anunțul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași că orele pierdute de elevii care nu dau simulări în aceste zile se recuperează doar cu prezență fizică, după planul fiecărei școli, fostul secretar de stat în Ministerul Educației Mihaela Popa se întreabă de ce sunt investiți bani în predare online și educație digitală ”dacă atunci când există o oportunitate de a folosi online, se interzice acest lucru și elevii sunt obligați să vină fizic să recupereze sâmbăta sau să stea 12 ore la școală”.

”De ce se mai cheltuie sute de milioane de euro pe platforme online și pe formare pe educație digitală, dacă atunci când există o oportunitate de a folosi online, se interzice acest lucru și elevii sunt obligați să vină fizic să recupereze sâmbăta sau să stea 12 ore la școală?

Mai sunt necesari banii din PNRR pentru digitalizarea în educație?”, scrie profesoara.

Și continuă: ”Este informată Comisia Europeană despre aceste abuzuri și despre faptul că în realitate ni se interzice să lucrăm online?”.

Amintim că Mihaela Popa este membru PNL, a fost secretar de stat în Ministerul Educației în Guvernul Orban, în perioada mandatului de ministru deținut de Monica Anisie, a fost europarlamentar PDL, iar decizia recuperării în format fizic a orelor pierdute de elevi în timpul simulărilor de la Iași a fost luată de Inspectoratul Școlar Județean, condus de liberala Luciana Antoci.

Context. Clasele de elevi al căror program a fost afectat din cauza simulărilor Evaluării Naționale la clasa a VIII-a vor recupera, în format fizic, zilele în care au stat acasă, după un plan făcut de școală, le transmite Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași directorilor de școli din județ într-o adresă obținută de Edupedu.ro. Prevederea este valabilă și pentru clasele ale căror activități vor fi afectate săptămâna viitoare din cauza simulărilor pentru Bacalaureat 2023.

”Având în vedere derularea simulărilor probelor examenelor de Evaluare Națională în zilele de 20 și 21 martie 2023 și de Bacalaureat în perioada 27 – 29.03.2023 și a aspectelor identificate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Iași cadrul inspecției de monitorizare a probei de limba și literatura română, vă solicităm să aveți în vedere că reorganizarea programului școlar, acolo unde se impune, să fie în acord prevederile legislației în vigoare.

Facem precizarea că programul de recuperare a orelor pentru clasele afectate de modificări se va realiza doar cu prezență fizică”, scrie în documentul trimis școlilor din județul Iași.

”Totodată veți informa înscris conducerea Inspectoratului școlar Județean Iași, în situația în care s-a hotărât la nivelul Consiliului de administrație al unității școlare modificarea programului”, mai scrie în adresă.

Citește și:
Elevii din Iași vor recupera în format fizic zilele de cursuri pierdute din cauza simulărilor de la clasa a VIII-a și de la Bacalaureat – adresă a Inspectoratului Școlar Județean

3 comments
  1. Știți cum învață copiii on-line??? Pe brânci, uitându-se la alte filme! E o glumă bună asta cu învățământul on-line!

  2. Pentru ca invatamantul obligatoriu este GRATUIT si niciun parinte sau profesor nu poate fi fortat sa mai asigure educatia elevului pe resurse proprii si timp propriu nici macar o zi. Nu am eu obligatia sa stau acasa si sa nu merg la munca pentru a-mi indruma online elevul de clasa mica pentru a recupera ore pierdute din vina altcuiva decat a elevului. In vremuri atat de grele, nu am eu sau profesorul obligatia sa consum curent, caldura si internet pentru prostiile guvernului. Predarea-invatarea online este o alegere personala cata vreme inca se mai gaseste rostul profesorului la catedra.

    1. Nu cred ca este atat de importanta recuperarea la clasele mici si nu cred ca ati inteles despre ce este vorba.Simularile pentru Evaluarea Nationala si Bacaleureat nu sunt prostii ale guvernului.Nu va tine nimeni acasa.Discutati chestiunea cu invatatorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cele 6 propuneri pentru combaterea violenței în școli, prezentate Ligiei Deca de elevii din Consiliul Consultativ al Copiilor din World Vision România. Platformă online pentru raportarea abuzurilor în școli și pregătirea profesorilor, printre măsuri

O serie de propuneri pentru combaterea cazurilor de abuz și violență în școli au fost prezentate Ministrului Educației de către elevii din Consiliul Consultativ al Copiilor din World Vision România,…
Vezi articolul

În ultimii 10 ani a crescut cu 3% numărul celor care au absolvit studii superioare, potrivit datelor INS privind Recensământul Populației și Locuințelor 2021 / Doar 16% din populația țării a absolvit o facultate, adică 3 milioane de persoane

Datele privind Recensământul Populației și Locuințelor din 2021, publicate vineri, 30 decembrie, de Institutul Național de Statistică, arată că doar 3% din populația României a absolvit studii superioare în ultimii…
Vezi articolul

Remus Pricopie, rectorul SNSPA: Lipsa de reacție sau complicitatea unor instituții ale statului față de acțiunile extremiste și ilegale desfășurate pe teritoriul țării noastre vor avea consecințe dramatice / Îl lăsăm pe George Simion (AUR) și prietenii săi de la Moscova să controleze – prin fraude electorale – viitorul Parlament și Guvern

Remus Pricopie, rectorul SNSPA, susține că lipsa de reacție sau complicitatea unor instituții ale statului față de acțiunile extremiste și ilegale desfășurate pe teritoriul țării noastre vor avea consecințe dramatice.…
Vezi articolul
Consiliul Rectorilor

Pressone.ro: Modificări pregătite pentru analiza plagiatelor ar putea da un rol decisiv softurilor și ar elimina sesizările multiple. Ioan Aurel Pop, șeful CNATDCU, admite că “e posibil” ca problemele să fie cauzate “de nume, de personalități” și invocă o posibilă demisie

Reanalizarea tezelor de doctorat care au fost soluționate de către CNATDCU ar urma să devină imposibilă, printr-una dintre modificările la Metodologia de soluționare a sesizărilor de plagiat în tezele de…
Vezi articolul

OFICIAL Ministerul Educației amână verificarea tezelor de doctorat în anul universitar 2024-2025 pe baza standardelor din Ghidul național, dar și aplicarea noilor standarde naționale minimale pentru acordarea titlului de doctor, întârziate de 7 luni

Ministerul Educației a amânat verificarea tezelor de doctorat după standardele din Ghidul național și aplicarea noilor standarde minimale pentru acordarea titlului de doctor, care a fi trebuit să fie elaborate…
Vezi articolul